Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Bad idea: mutare domeniu pe alt server

Afișare hibrid

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit Bad idea: mutare domeniu pe alt server

Salut comunitate,

Am patit o chestie: am decis sa mut un site cu rezultate in prima pagina ggl, de pe serverul x pe serverul y. La scurt timp dupa miscare, site-ul a luat-o la vale iar astazi, dupa 2 luni, pe cuvintele cheie care odata erau in prima pagina - site-ul apare in pagina a 4-a iar in urma cu 2 saptamani era in a 3-a. Si probabil cade in continuare.

M-am gandit ca poate IP-ul are o problema insa pe acelasi IP sunt si alte site-uri care au ramas pe pozitii. M-am gandit sa-i modific putin titlul, sa umblu usor la poze si continut - degeaba. Singura explicatie este ca cineva/ceva il trage in jos. Backlink-urile sunt aceleasi de acum 2 ani.

Aveti idee daca exista vreun tool care sa-mi spuna ce naiba se intampla? In WT totul e minunat, nicio eroare, niciun mesaj..

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Ma indoiesc de faptul ca mutarea te-ar afecta astfel. Vezi sa nu fi crescut concurenta.

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    23

Implicit

cauta sa verifici site ul cu mai multe tool uri
    verifica concurentii din nisa
    verifica daca nu ai "primit cadou" spam seo...
    NU cred ca simpla schimbare de server ti-a dat asa scadere...eventual poti reveni pe server nr.1
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

M-am gandit si eu la concurenta dar totusi.. 40 de site-uri au crescut brusc? Iau in calcul si locatia serverului, pina acum a fost in Buc, acum este in alt oras..

dufix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    8th July 2016
    Posturi
    140
    Putere Rep
    18

Implicit

Google page speed ce zice de viteza de incarcare a site-ului pe noul server? Compara cu scorul obtinut in trecut pe vechiul server. Viteza de incarcare este un factor destul de important pentru poztitionarea unui site in se.

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit

Muta-l pe alt hosting, acum chiar nu ai nimic de pierdut daca ai ajuns in pagina 4.

Totodata, alege si un IP dedicat - dai 12E/an dar s-ar putea sa merite mai mult decat crezi.
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Exact cum zici, bad ideea!
    Am avut o experienta asemanatoare (eu l-am mutat de pe serverul y pe serverul X) si niciodata n-a mai revenit pe vechile pozitii. Dupa doi ani e pe undeva pe la sfarsitul primei pagini, abia mai are 10% din vechiul trafic.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Exact cum zici, bad ideea!
    Am avut o experienta asemanatoare (eu l-am mutat de pe serverul y pe serverul X) si niciodata n-a mai revenit pe vechile pozitii. Dupa doi ani e pe undeva pe la sfarsitul primei pagini, abia mai are 10% din vechiul trafic.
    Am cautat acum datele din perioada respectiva si, ce e drept, "coincidenta" e foarte mare. In imaginea de mai jos se observa o usoara schimbare de trend, numai un ochi avizat o poate observa.
    Haz de necaz, nu?

Cand credeti ca am vacut migrarea site-ului de pe serverele Y pe serverele X? Exact, in noiembrie, la jumatatea lunii - unde e balonasul ala, imi era teama ca serverul nu o sa duca traficul din perioada sarbatorilor.

Primul varf este din perioada sarbatorilor (BF si dupa).
    Al doilea, am avut in septembrie o campanie f. bine sincronizata si am reusit sa targetez exact ceea ce trebuia.
    La jumatatea lui 2015 se vede o usoara modificare datorata faptului ca am adaugat foarte mult continut. N-a ajutat, mai apoi am pus continut automat pe el.
    Anul asta o sa fac migrarea invers, atunci sa va tineti!

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

In mod normal, efectul tranzitiei (facuta corect) ar trebui sa fie zero. Poate fi insa altceva si nu server related.

Doar cateva idei legat de server:

- testeaza cu DNS tools | Manage Monitor Analyze | DNSstuff , sa nu ai erori DNS . unele erori pot avea efecte destul de dubioase
    - verifica logul serverului, vezi ce erori 4xx si 5xx ai, sa nu fie o problema cu configuratia / scripturile

Pe de alta parte, mie mi se pare o miscare naturala. Ai zis ca ai backlinks de acum 2 ani. Cel mai probabil situl a depasit momentul de varf, acum scade si va mai scadea pana se va stabiliza undeva. In acest caz ai cam 2 variante:

- aduci mult content nou + o gramada de links de calitate, este posibil sa-si revina
    - faci un alt site (in multe cazuri obtii rezultate mai usor asa).

In fine, sunt multe posibilitati. Ca observatie, in 15 ani si foarte multe schimbari de server/ip/clasa, efectul tranzitiei a fost intotdeauna zero. Asta ma indeamna sa cred ca ori ai facut ceva gresit, ori nu e legat de server.

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    37
    Posturi
    482
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu asa am patit cand am cumparat un site...pe cuvintele principale era pe pagina a doua, dupa ce l-am mutat era in primele 3 rezultate pe mai multe cuvinte
    Cred ca google iti "recalculeaza" pozitiile dupa ce se schimba IP-ul...

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mutare blog pe domeniu, PR
    De Adiiii în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th December 2013, 13:37
  2. Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 26th October 2011, 18:10
  3. Cat dureaza o mutare de domeniu?
    De big în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th January 2010, 19:42
  4. Răspunsuri: 7