Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Colaborare pe un site

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    13th March 2014
    Posturi
    428
    Putere Rep
    22

Implicit Colaborare pe un site

Am un site pe o nisa specifica, dar, din lipsa de timp, am decis sa contactez cel putin o persoana care activeaza in domeniu, care sa scrie articole, pe care sa le editez si sa le public pe site-ul meu. Specificand la finalul articolului ca este scris de persoana respectiva.

Nu e vorba de content writing, cel putin nu mi se pare, caci nu platesc persoana respectiva, ci va beneficia de reclama personala plus posibilitatea de a castiga prin afiliere, prin postarea de linkuri in articolele pe care le scrie. Sau poate ca e content writing

Ce ma intereseaza:

Cum trebuie sa procedez pentru a nu avea probleme de nici o natura?

De exemplu, sa nu incheiem colaborarea peste o anumita vreme, din cine stie ce neintelegeri, si sa imi ceara sa sterg articolele pt ca sunt scrise de el - ar avea acest drept? Practic eu nu-l platesc direct, dar nici nu avem vreun act incheiat in privinta asta, doar imi trimite articolele scrise de el, eu le editez si le public. Si eu nu am de castigat decat continut proaspat, in acest moment.

Sau daca de exemplu copiaza articolele de undeva unde sa fie protejat textul cu drepturi de autor - desi eu ii spun sa nu faca asta, si dau o cautare pe google cu diferite fraze din textul articolelor sale, aleatoriu, sa vad daca nu se regasesc si in alte site-uri, daca le copiaza dintr-o carte de exemplu, nu am de unde sti asta. Ar putea aparea probleme in privinta asta, sau imi fac griji degeaba?

Sau alte probleme care considerati ca ar putea aparea intr-o astfel de colaborare si ce masuri ar trebui sa-mi iau dinainte pentru a le evita?

Multumesc.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Totul e la mica intelegere. Continutul odata ajuns pe siteul tau, apartine siteului, nu writerului. Nu conteaza ca el l-a pus acolo, odata ce l-a facut public pe siteul tau, nu ii mai apartine.

Continutul copiat trebuie verificat si eliminat de catre tine, pentru ca siteul tau raspunde pentru eventualele probleme, adica tu.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

diana7 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th November 2015
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

De acord, cu Edy12006! Ca si content writer, odata ce colaborez cu tine, prin intelegere mutuala sau contractuala, textul- adica continutul articolului iti apartine intru totul!

Lupanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th January 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    632
    Putere Rep
    32

Implicit

Mica intelegere nu exista in termeni legali Eu zic sa iti iei masuri de siguranta. Daca apare vreun conflict, sa ai acoperire
    Scriu pe blogul personal si administrez un blog cu reduceri pentru utilizatorii cumparatori din Romania

Maria Ene este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    23rd March 2015
    Posturi
    95
    Putere Rep
    19

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Totul e la mica intelegere. Continutul odata ajuns pe siteul tau, apartine siteului, nu writerului. Nu conteaza ca el l-a pus acolo, odata ce l-a facut public pe siteul tau, nu ii mai apartine.

Continutul copiat trebuie verificat si eliminat de catre tine, pentru ca siteul tau raspunde pentru eventualele probleme, adica tu.
    Nu stiu ce masuri se pot lua in conditiile in care cel care scrie poate lua continut din carti. Greu spre imposibil
    de verificat. Articolul semnat ar trebui sa responsabilizeze. Daca ar exista si un contract in sensul asta, desi site-ul ii apartine lui x, cel care va raspunde de continut va fi cel care a prestat serviciul si a scris articolul.
    Posibil ca un contract de barter sa fie de ajutor.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. [Colaborare] Site-uri de ID-uri sau Dating RO
    De inSecure în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th March 2013, 21:59
  2. Colaborare 5 site-uri .EDU Romanesti
    De Tom în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th August 2012, 10:54
  3. Colaborare site de versuri
    De edy12006 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 14