Si pentru ca "nu se poate", uite ca exista un tool care face asta: Romanianwebsites.com - analiza concurent![]()
Si pentru ca "nu se poate", uite ca exista un tool care face asta: Romanianwebsites.com - analiza concurent![]()
:)
Frumusel zic si eu, iti da niste repere legat de concurenta si ce keywords vizeaza siteul tau (care de altfel le gasesti si in google keyword planner), dar nu este si foarte precis.
De ex pe un kw unde ma aflu pe #3 cautand incognito, el imi zice ca sunt pe locul 8 la acel kw.
Ideea e buna, dar mai trebuie ceva imbunatatiri la el
Se pare ca nu ? Din pacate la un site nu vede nici macar expresiile pe care chiar sunt anchor sau sunt in meta title, din seria "rate direct la dezvoltator".
E frumusel foc dar nu m-as baza pe el.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Daca citesti atent textul de pe prima pagina o sa vezi ca rezultatele se bazeaza pe datele (interogari cuvinte cheie, site-uri etc.) deja colectate. Nu face analize real-time.
:)
Interesant, ''frumusel foc'', cum a spus si Sorin mai sus, dar se pare ca lipsa unei analize real-time se cam simte. Cel putin la site-urile mici cam da fail.
Mai incerc si peste cateva zile. Da doamne.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Pentru asta puteti folosi SEOmonitor's Competitive Analysis
Este free si puteti obine informatii despre:
- cuvintele cheie cu care rankeaza un website pe google.ro cu volumul de cautari aferent
- rank-uri desktop si mobile (actualizate saptamanal)
- vizibility score pe ultimele 4 saptamani
- comparatie cu inca 3 website-uri
Functioneaza in proportie de 30-40%. Unul din site-urile pe care le am apare pe prima pagina cu 5 cuvinte cheie. seomonitor mi-a gasit doar 1.
Pe langa asta, mi-a mai dat cateva cuvinte care n-au nici o treaba cu site-ul, adica nu apar deloc pe site acele cuvinte, gen cargus alba iulia, cargus harghita, etc.
Tot mai buna ramane cautarea manuala, sau cu ajutorul unui tool unde bagi domeniul si separat cuvintele.
Daca tool-ul returneaza anumite keywords cu siguranta site-ul tau apare sau a aparut in ultima saptamana in primele 10 pagini pe acestea.
Cu siguranta nu o sa fie 100% accurate mai ales daca este vorba de un business local, acum cu toate personalizarile pe care Google le face atunci cand afiseaza rezultatele.
Daca vrei sa vezi rank-uri locale corecte, iti recomand georanker.com.
Da, returneaza anumite kw, dar nu le returneaza pe cele care ma intereseaza si nu le returneaza pe toate. Nu este un business local. Se adreseaza toata RO, iar pozitiile pe care apare (la kw care ma intereseaza) sunt constante, indiferent de zona, de mai bine de o luna. Inainte erau pozitionate mai prost (gen 4-5 pozitii mai jos) dar acum au inceput sa creasca.
Concluzie: nu m-a convins.
Un alt magazin pe care l-am testat cu tool asta are tld .com, este multilanguage, dar se adreseaza 90% RO. Din 20-30 kw pentru care rankeaza bine mi-a gasit doar 1, care este brandul si pentru care e destul de logic sa fie pe primul loc.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)