Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 23 din 23

Subiect: Site nou si ceva sfaturi

Afișare hibrid

Petronel D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    25

Implicit

As zice totusi sa inceapa folosirea unui modul de SEO dupa ce termina de aranjat site-ul, adica optimizarea on-page. Sa elimine H1-urile si tot ce nu e in regula pe acolo.
    Plus ca trebuie sa ai putina grija cu ce plugin de SEO vrei sa folosesti. Nu prea le poti configura asa usor daca ''nu prea ai treaba'' cu ele...

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    59

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Google indexeaza un site ca ansamblu, si il rankeaza functie de frazele cu care situl rezoneaza ca ansamblu. Asta e ceva ce, din pacate, vad ca multi uita, nu stiu sau ignora. Si paradoxal, optimizarea on-page, la care toti avem control 100%, este rareori gandita cum trebuie.

Este extrem de dificil sa rankezi pentru o fraza anume, cu un site despre "o nisa". Daca vrei sa rankezi pentru o fraza anume, majoritatea paginilor ar trebui sa fie exact despre kw/fraza aia, si nu doar "din nisa". Prin urmare ai de ales, no tail sau long tail:

1) Ori faci longtail (articole multe, fraze diverse din nise, keywords longtail), asta iti aduce trafic, recunoastere in nisa daca articolele tale sunt bune, dar de cele mai multe ori iti va ruina ranking-ul sitului pe un kw principal. In acest caz mai poti incerca sa optimizezi doar homepage-ul pentru kw principal, dar sansele sa tina treaba sunt foarte mici, sau merg doar pe o nisa cu concurenta slaba rau;

2) Sau, optimizezi pentru kw principal si atat, in care caz nu ti-as recomanda 1000 de articole (ca exemplu) pentru ca miroase a spam. Ci un numar limitat de articole bune, dar care toate sa se ocupe kw principal, si cam atat. Asa, ai sanse mari sa te apropii sau sa iei primul loc, functie desigur si de link-uri, concurenta din nisa samd.

Sa-ti dau un exemplu, din viata reala.

O cunostinta apropiata de-a mea, avea un site, sa zicem de "reparatii frigidere". Locul 1 organic, trafic bun, clienti etc. S-a apucat sa introduca pe site si "service frigidere" (produsul nu e neaparat frigidere, in fine). I-am spus din capul locului ca face o greseala, nu m-a ascultat. In scurt timp avea un numar dublu de articole, din care jumatate erau pe "service". Rezultatul a fost ca tot in scurt timp, situl avea cateva pozitii pe service frigidere, avea cateva si pe reparatii frigidere, dar imprastiate si nimic pe primele pozitii. Iar kw principal cazuse pe pagina 3-4. Iar traficul era praf, vanzarile scazusera dramatic, dezastru.

In situatia asta, omul m-a intrebat disperat ce sa faca. I-am zis, ce bine era daca ma ascultai, na, acum foarte simplu, repara ce ai facut. Scoate paginile de service, si asteapta. Le-a scos, iar dupa 3 luni ( timp in care Google se convinge ca alea nu-s doar erori si ca nu ai de gand sa mai pui paginile la loc), deci dupa 3 luni situl a revenit pe locul 1, sta acolo bine mersi si-i aduce omului painea de pe masa.

Nu stiu daca m-am facut bine inteles, dar este un bun exemplu despre cat de importanta este tema principala, subiectul sitului. Daca vrei rank pe cuvant, te axezi pe cuvant. Daca vrei rank pe o nisa intreaga, sau subnisa, nu ai cum sa rankezi decat pe longtail pentru ca optimizarea ta este distribuita pe multe cuvinte cheie. In alta ordine de idei, am observat (logic) de fiecare data, ca daca vrei sa rankezi pe multiple cuvinte cheie pe locul 1, iti trebuie o tona de, vorba lui Tom, links links links - ca sa iti depasesti competitorii care sunt optimizati fix pe kw respectiv, prin volumul major de links.

SERGIUx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    11th October 2014
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    42
    Posturi
    156
    Putere Rep
    22

Implicit

va multumesc pentru timpul acordat , si da nu prea am treaba cu un modul seo sa il configurez o sa incerc sa micsorez prima pagina si sa public articole pe diferite kw.

Multumesc

/inchis

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ceva de necrezut, site-ul nu mai este indexat
    De Alex Florea în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 1st September 2015, 09:25
  2. Site nou, sfaturi?
    De Aleex Armanu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th August 2015, 00:03
  3. Ati pune asa ceva pe site-ul vostru ?
    De emanuel în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd July 2007, 12:55
  4. Un script ceva.. ceva sa ma scoata din oala
    De voiculau1 în forumul Server side
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th January 2007, 17:45
  5. Ok cu un site sa il promovez merge dar cu un Blog ceva trucuri ?
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 18th September 2006, 14:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •