Postat în original de
Ciprian.Olaru
n-ai garantia ca peste 3 ani ai un magazin mare.. pur si simplu pentru ca n-ai cum;
daca mai consideram ca din 3 magazine incepute.. probabil unul singur o sa fie mare (estimare rezonabila, mai ales in cazul unui incepator).. atunci balanta pare diferita;
e oare mai ieftin sa duci 3 magazine * 3 ani pe o platforma cu cerinte (commerce dedicat pt magazine mari).. sau e mai ieftin sa suporti o portare peste 3 ani.. in plus cu garantia ca magazinul e deja mare?
oricum, nu exista platforma perfecta si nici raspuns unuversal valabil (decizia ar trebui luata in functie de o gramada de factori particulari);
E mai scump un prestashop + plugins vs un wp+woocomerce+plugins? NU cred
Eu cred ca e mai ieftin sa ai o platforma buna ecommerce in comparatie cu un wp+woo. La migrare diferenta de costuri e mica (pentru migrarea efectiva), ceea ce conteaza sunt cerintele (dupa 3 ani stii ce vrei si ce te "ajuta enorm in trecut" dar nu ai "avut").
Sunt 4 platforme populare ecommerce: presta, open, magento si cs-cart. Toate sunt gratuite! (cs-cart de anul trecut).
De ce sa faci wp cu woo? Pentru ca esti obisnuit cu wp?
Ca sa adaugi produse si sa procesezi comenzi orice platforma e simpla!
Update de stoc si preturi? Mult mai intuitiv intr-un admin de ecommerce vs woo. Sau dupa caz, un simplu csv rezolva asta in 30 sec.
Procesare comenzi+facturi+awb? Clar mai simplu intr-o platforma ecommerce.
Seo? Sunt identice.
Cam asta este activitatea unui administrator zilnic!
----------------
Securitate? In afara de magento care e praf dpdv securitate, nu cred ca wp e mai secure in comparatie cu alte platforme ecommerce si cu siguranta fata de cs-cart.
Performanta? Aici conteaza cine iti face site-ul si ce hosting ai.
Functionalitati? O platforma ecommerce are peste 50% functionalitati pe care nu le vei folosi vreodata
etc.
---------------
Da, wp+woo este ok de joaca, dar cum wp/joomla este ok pt un blog/site de prezentare, platformele ecommerce sunt pentru magazine. NU, nu este mai ieftin! Dar daca ti-ai propus sa investesti "nimic" in urmatorii ani, atunci orice varianta este scumpa
Nu e o rusine sa recunosti ca nu stii sa inveti o structura (noua) de fisiere, dar sa recomanzi wp in loc de drupal pentru un portal, sau woo in loc de o solutie ecommerce, pentru ca tu nu stii/inveti altceva, asta e grav. Este similar cu a merge la doctor si el in loc sa recunoasca ca nu stie ce ai, iti spune ca e foarte bine sa iei 10 aspirine pe zi, pentru ca asta te ajuta sa scapi de varicela!
Ma refer strict la cei ce/care ofera serviciile aferente.
Ultima modificare făcută de Tom; 19th May 2015 la 23:07.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.