Daca nu ne spui tot nu te putem ajuta.
E ca si cand te-ai duce la medic. "Dom' doctor ma doare ingrozitor capul. Am dormit cu fereastra deschisa. Sa fie de la asta?" Dupa jumatate de ora de anamneza, medicul afla ca ai tinut-o intr-o betie de 3 zile incoace si ca ai cazut pe scari si te-ai lovit la cap. Toate 3 chestiile pot da dureri de cap, dar tu n-ai spus initial decat una. Daca vrei un diagnostic corect trebuie sa spui tot.
Eu am avut acum doi ani un site, care dintr-un motiv oarecare nu a fost vizibil timp de 2 zile, returna 404 la orice. Am cazut cateva locuri pe care le-am recuperat imediat cand site-ul si-a revenit. Anul asta un site al unui prieten a fost indisponibil 24 de ore si nu a fost afectat deloc.
Tom are dreptate, cand ti se schimba IP go0gle iti reconsidera site-ul. In mod normal, la un site deja indexat, go0gle parcurge numai paginile care s-au modificat de la ultima sa trecere. Pe un server nou, toate paginile vor aparea ca modificate si practic go0glebot-ul iti va parsa toate paginile. Probabil ca modificarea tuturor paginilor declanseaza o reconsiderare a site-ului. Daca site-ul n-a suferit nici o modificare, nici in continut, nici in structura, nici in profilul de linkuri, atunci isi va pastra pozitia in SERP.
In cazul tau, este clar ca linkurile noi ti-au provocat caderea.

Răspunde cu citat