Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Mailing campaigns/lists for dummies

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit Mailing campaigns/lists for dummies

Salutare!

Pana acum am ignorat potentialul newsletterelor si as vrea sa schimb acest lucru.

Pe un site, am avut un script simplu de newsletter, adaugi adresa de mail si pot trimite mailuri tuturor celor care s-au inscris.

1.Ce solutie imi recomandati sa folosesc pentru o astfel de situatie? Un softare cu mai multe functionalitati. Cum ma pot asigura ca nu ajung mailurile in SPAM, etc.

2.In acelasi timp, intr-un alt topic, spunea cineva ca este foarte usor daca ai un formular de contact sa salvezi adresa de mail intr-un astfel de newsletter. Daca in situatia anterioara, oamenii isi dau acordul sa fie inscrisi in newsletter, cand folosesti un formular de contact nu faci asta. Cum ar fi corect pentru vizitator, sa existe o casuta cu "sunt de acord sa fiu inscris in newsletter? ".
    Oricum ma intereseaza partea tehnica, cum fac corelarea adreselor de mail primite prin contact form cu un newsletter?

3. Daca aveti de impartasit experiente legate de newsletter, campanii pe mail,etc.

Va multumesc!

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu unul iti recomand mailchimp daca vrei sa folosesti platforma lor si nu ai multe adrese de email.
    Daca vrei o solutie gratuita si nelimitata, incearca phplist, un script foarte folosit din cate am vazut.
    “Stop Doubting Yourself, Work Hard and Make It Happen”
    Imi place sa conduc si sa gasesc cele mai bune distanțe rutiere.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Observatie "legală"

Legea 365/2002 specifica foarte clar ca expeditorul trebuie sa aiba acceptul explicit al destinatarului.

Articolul 6 – Comunicarile comerciale
    (1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamântul expres pentru a primi asemenea comunicari.
    HG1308 din 2002 (normele de aplicare a legii 365/2002) specifica si mai clar:
    CAPITOLUL II – Comunicarile comerciale
    Art. 7.
    (1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
    (2) Consimtamantul prevazut la alin. (1) poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
    (3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
    b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului “ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA”, scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.
    Daca vrei sa trimiti newsletter, trebuie sa-i explici clar omului pentru ce-i ceri adresa de email.
    Daca trimiti newsletter-ul catre adrese pescuite (prin formularul de contact sau prin alte metode) e foarte probabil sa fii listat ca spamer.
    .:|:.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Multumesc gupi...

Tocmai, asta este intrebarea, ei in formularul de contact de obicei pun intrebari, cer chestii, in fine, le-ar fi de folos sa se aboneze la newsletter, care nu l-am pus eu asa de vizibil.

Intrebarea este, daca mentionez, mare, vizibil, dupa adresa de mail ceva gen "Prin folosirea formularului de contact sunt de acord sa-mi fie inscrisa adresa de mail la newsletter" este "legal" ?

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Intrebarea este, daca mentionez, mare, vizibil, dupa adresa de mail ceva gen "Prin folosirea formularului de contact sunt de acord sa-mi fie inscrisa adresa de mail la newsletter" este "legal" ?
    Cam abuziv.
    Poti pune un checkbox (chiar si bifat implicit cu acest acord) si-atunci nimeni nu te poate acuza ca nu esti corect fata de vizitatori. Daca nu vrea nu are decat sa debifeze checkbox-ul.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Da, exact asa ma gandeam si eu, cu un check box bifat implicit. Chiar nu vreau sa abuzez, stiu ce inseamna spam si vreau sa fac acest lucru doar pentru ca stiu ca ar fi interesati de newsletter, in plus, oricand exista varianta unsuscribe.

Acum sa gasesc si varianta "tehnica" potrivita.

Multumesc!

alex.web este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    26th July 2012
    Posturi
    212
    Putere Rep
    27

Implicit

Cunosc mai multe persoane.. [bine mult spus cunosc..] m-am abonat la diverse cursuri ale unor antreprenori care folosesc Aweber. Pot seta unele mailuri predefinite gen:

la 5 minute dupa inregistrare primeste confirmare
    la 2 ore ultimele oferte
    la 1 zi un chestionar
    etc..

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Da, exact asa ma gandeam si eu, cu un check box bifat implicit
    un checkbox nu e suficient;
    trebuie sa ii trimiti un link in mail pe care sa dea click sau pur si simplu sa iti dea reply din mailul cu care se inscrie;
    motivul.. are atat o componenta legala (vezi mai sus mentionat), cat si una logica: daca eu completez formularul tau de contact cu adresa lui gigel.. unde e acordul lui gigel?

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    un checkbox nu e suficient;
    trebuie sa ii trimiti un link in mail pe care sa dea click sau pur si simplu sa iti dea reply din mailul cu care se inscrie;
    motivul.. are atat o componenta legala (vezi mai sus mentionat), cat si una logica: daca eu completez formularul tau de contact cu adresa lui gigel.. unde e acordul lui gigel?
    ok, asadar, daca este un checkbox implicat, dupa care trmiterea unui mail in care el sa dea click ca sa se aboneze la newsletter ar fi corect din toate punctele de vedere?

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

@Prometeu

ai primit deja mai multe raspunsuri foarte bune. As mai adauga urmatoarele detalii:
    - exista prevederi legislative (poti cere detalii pe legi-internet.ro) cum ca in contractul online nu ai dreptul sa introduci abuziv clauze bifate implicit
    - legea spune clar: trebuie sa ai "consimtamatul expres" al destinatarului si sarcina probei iti revine tie, ca furnizor de servicii; daca Pârvu îl abonează abuziv pe Nicodim, tu nu ai nicio dovadă că într-adevăr Nicodim a fost cel care voia abonamentul (vezi si raspunsul lui gabriel.stancu de mai sus).
    - acum trei luni am pus pe site un formular de abonare la newsletter (folosind Mailchimp). Am adunat pana acum 218 abonati, toti abuzivi, cu adrese fictive.
    .:|:.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. PFA for dummies
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 28th August 2009, 17:27
  2. Tool de mailing list
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th December 2006, 05:25
  3. Direct Marketing Campaigns Manager in Timisoara
    De paun alina în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th October 2005, 13:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •