Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Valoare articol/advertorial

klaudiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    170
    Putere Rep
    27

Lightbulb Valoare articol/advertorial

Să zicem că postez un articol/advertorial pe un site PR4.
    Articolul cu pricina primește initial link de la PR4, ceea ce este extraordinar.
    După o lună de zile primește link de la site.ro/page/2 (PR3), dupa 2 luni de la site.ro/page/3 (PR2) și așa mai departe. Dupa 3-4 luni ajunge pe site.ro/page/7, de exemplu, care are N/A.
    Nu înseamna că articolul cu pricina s-a devalorizat în timp? Adică a fost un boom de început și în timp tinde spre 0?
    Kinetoterapie si fizioterapie la cabinet de recuperare medicala

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    41

Implicit

Atat site-ul si articolul sunt ale tale?

Daca da, ar fi doua chestiuni de retinut:

1. Google stie de obicei sa identifice paginatia site-ului (poti sa-l ajuti folosind tag-urile de paginatie cu rel=prev, rel=next), si deci conteaza mai putin faptul ca articolul va mai tarziu pe pagina a doua, a treia, etc. deoarece Google stie ca acele pagini fac parte dintr-un set (chiar daca au PR diferit). Daca e un articol important poti sa-i pui link-ul pe prima pagina permanent intr-un modul gen "Cele mai citite articole" sau ceva de genul.

2. Conteaza mai mult link-urile externe care le primeste articolul. Incearca sa te concetrezi sa aduci link-uri direct catre articol, decat spre site, deoarece acestea nu sunt diluate si nu isi pierd din valoare.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

In cazul articolelor, Google ia in considerare si partea "sociala" si faptul ca este un articol care azi este nou si peste un an nu mai este de actualitate.
    De aceea, daca ai un tutorial sa zicem, ceva important, il faci pagina, nu articol (vorbesc de Wordpress si in general de platformele de "content").

Pe langa link-urile primite, este foarte important (din punctul meu de vedere) cate comentarii are articolul, de la cine are aceste comentarii, cate share si retweet are. Semnalele sociale pe care le ia in considerare Google nu sunt neaparat reprezentate de multitudinea de servicii unde a fost dat share, ci interactivitatea. Cand interactivitatea se pierde, articolul incepe sa scada (ca valoare in ochii lui Google).

Asadar - este absolut normal si natural ca un articol sa isi piarda valoarea in timp. Cand cauti pe Google "rapire Algeria" o sa vezi stirile de azi, nu de acum un an.

Link-urile din articol se devalorizeaza pe acelasi sitem. Conteaza ca esti promovat acum, nu ca ai fost promovat anul trecut.

Daca vrei ca linkurile sau textul sa-si pastreze valoarea, publica acel continut intr-o pagina. Cred (si repet, este o parere personala) ca articolele, chiar daca au link de pe prima pagina, isi pierd valoarea in timp.
    Alternativ, poti mentine "interactivitatea" prin link-uri constante / comentarii / share tweet de la diversi useri.
    Trust, but verify.

klaudiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    170
    Putere Rep
    27

Implicit

@aliens, nu este site-ul meu; ci un articol care are link catre site-ul meu
    @Dan, foarte la obiect multumesc.

Concluzia mea ar fi ca atunci cand vrei sa pui un articol sau un advertorial pe un blog pentru reclama altui site, trebuie clar pus pe unul care are impartirea facuta pe categorii:
    site.ro/categorie/articol.
    Cel putin asa isi pierde mai greu din valoare.
    Kinetoterapie si fizioterapie la cabinet de recuperare medicala

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    84

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Cred (si repet, este o parere personala) ca articolele, chiar daca au link de pe prima pagina, isi pierd valoarea in timp.
    Eu cred ca depinde de nisa. Pe "cutremure" mai mult, pe "retete mancare" mai putin.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de klaudiu Vezi Post
    Cel putin asa isi pierde mai greu din valoare.
    Poti fi convins ca Google intelege extrem de bine structura unui site Wordpress, asa ca este absolut irelevanta structura url-urilor (atata timp cat nu il induce in eroare). Este la fel de irelevanta ca nofollow pe categorii, autori si taguri.

Wordpress este cea mai populara platforma, iar 99% dn oameni il folosesc "as is", deci ar fi si ciudat ca tocmai Google sa nu priceapa ce facem noi aici.

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Eu cred ca depinde de nisa. Pe "cutremure" mai mult, pe "retete mancare" mai putin.
    Depinde si de nisa, fireste. Dar "mai mult" si "mai putin" insemna amandoua ca totusi isi pierd valoarea in timp. Cu ce procent... depinde de multi factori.
    Trust, but verify.

dragusind este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    55
    Putere Rep
    31

Implicit

Care credeti ca sunt cele mai rentabile /eficiente metode de adaugare de link juice/valoare a unui articol dupa ce acesta a fost publicat ?
    Bookmarkingul social este util pentru a forma linkjuice acel articol promovat?
    Sper ca nu am iesit din topic... daca nu voi forma un topic separat

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar advertorial
    De msoft în forumul Continut web
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th August 2012, 14:59
  2. cand nu poti sa scrii un articol il faci advertorial
    De daniweb în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th June 2012, 16:58
  3. Cel mai bun pret pe un advertorial!
    De Bogdan Calin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 10th March 2012, 23:56
  4. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 17:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •