Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Proiect online - sugestii, sfaturi, idei

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    38

Implicit Proiect online - sugestii, sfaturi, idei

Salutare tuturor. Deschid acest topic in speranta ca voi primi catva sfaturi si idei pretioase. Pana la urma seopedia e singura sursa din Romania unde pot sa le obtin gratis.

Pentru mine domeniul web este un hobby. Din acest motiv m-am decis ca atat cat imi permite timpul sa ma ocup de un singur proiect online pe care sa incerc sa il duc cat mai sus (nu ma refer numai la serp).

Ultimele luni mi le-am petrecut citind. Am ajuns la concluzia ca lucrurile se schimba de la o zi la alta si cei care castiga sunt cei care care reusesc sa tina pasul cu aceste schimbari. Mi-am mai dat seama ca online-ul romanesc a ramas mult in urma din mai multe puncte de vedere.

Ok, deja v-am plictist. Nu sunt eu in masura sa analizez ce se intampla in online asa ca revin la subiect. In cateva randuri vreau sa va prezint ideile mele pentru acest proiect.

1) proiectul va fi pe ro, nisa e-learning (cursuri online, tutoriale, resurse etc), cu un domeniu nou, scurt si usor de retinut.

2) platforma utilizata va fi Wordpress (nu e solutia pe care mi-o doresc insa momentan este cea mai buna alegere).

3) continut

Este cea mai grea parte a proiectului. De unul singur sansele de reusita sunt egale cu 0 dar fiind singura optiune ma voi rezuma la articole in domeniile in care am cunostinte si ceva experienta. Cu timpul sper sa reusesc sa atrag colaboratori/parteneri si utilizatori care sa se implice in proiect.

3) usability

- o structura simpla a site-ului care sa fie usor de inteles atat de utilizatori cat si de motoarele de cautare
    - navigare usoara si intuitiva - voi utiliza inclusiv diverse elemente grafice pentru navigare
    - reducerea timpului de incarcare a unei pagini (momentan cat imi permite un cont shared)
    - implementarea google custom search sau a unui sistem de cautare mai avansat pentru wordpress
    - customizarea paginii cu rezultatele cautarilor si a paginii 404
    - breadcrumbs si meniuri cu liste tot pentru o navigare usoara
    - optiunea "Raporteaza o gresala"
    - versiune pt. dispozitivele mobile

4) UX

- un design simplu, atragator si o combinatie bine aleasa a culorilor
    - combinatii diferite de culori pentru diferite sectiuni ale site-ului
    - imagini, grafice, butoane, desene, fisiere video
    - simulatoare si teste online

5) readability

- articole scrise simplu si la subiect
    - structurarea articolelor pe capitole (cu spatiu intre capitole)
    - headings, bold, italic, culori, citate pentru evidentierea unor parti importante din articol sau a link-urilor
    - un contrast bun intre text si background
    - headings, liste in articole
    - cuvinte/fraze scrise numai cu litere mari
    - pe cat posibil voi incerca sa evit greselile gramaticale

6) interactiunea cu utilizatorii si social share

- sistem Q&A cu cateva artificii la care m-am gandit
    - prezenta pe site-urile de socializare (in special Facebook)
    - crearea de grupuri pe anumite site-uri (de exemplu Deviantart)
    - canal youtube (videotutoriale)
    - implementarea butoanelor de share
    - prezenta pe twitter

7) optimizare seo

- o structura a site-ului care sa fie inteleasa usor de motoarele de cautare. In acest scop voi utiliza si site map si date structurate.
    - optimizare on page - fara sa fortez lucrurile
    - eliminarea continutului duplicat
    - referitor la backlinking:

* cele mai multe link-uri vor fi spre paginile secundare care un nr mare de expuneri in GWT si un CTR cat mai mare
    * pe niveul 2 vor veni subcategoriile si asa mai departe pana la prima pagina a site-ului.
    * totul se va face progresiv in functie de nr. de pagini indexate, numarul de cautari, numarul de expeuneri si de click-uri.

8) promovare

- pentru inceput ma voi folosi de toate posibilitatile gratuite de promovare. Cand vor fi bani vor fi si mai multe solutii.

9) monetizare - este ultimul lucru care ma intereseaza momentan

- reclame
    - afiliere
    - advertoriale
    - altele idei care vor veni pe parcurs

10) Alte lucruri la care m-am gandit

- aplicatii pentru dispozitivele mobile
    - ebook-uri care vor putea fi citite online sau descarcate
    - freebies
    - concursuri

Nu am pus discutia la "Studii de caz" pentru ca momentan proiectul este inca in lucru si nu poate fi prezentat.

Am rasfoit mult acest forum si am adunat multe informatii insa mi-ar fi mult mai util sa discutam direct pe un plan deja conturat. Si oricum, indiferent cat de mult citesc nu pot compesa lipsa experientei. Orice idee, sfat, solutie, sugestie este bine venita.

Va multumesc.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de crt Vezi Post
    9) monetizare - este ultimul lucru care ma intereseaza momentan
    asta inseamna ca nu este un proiect comercial?

in mod normal un proiect are un scop bine definit (el se poate ajusta pe parcurs, dar e greu sa construiesti ceva fara sa ai idee ce trebuie sa iasa);
    e foarte ok ca scopul sa fie "reputatie" sau "sa pot ajuta o comunitate", dar iti recomand sa te hotarasti de la inceput ce vrei;

crt
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    asta inseamna ca nu este un proiect comercial?

in mod normal un proiect are un scop bine definit (el se poate ajusta pe parcurs, dar e greu sa construiesti ceva fara sa ai idee ce trebuie sa iasa);
    e foarte ok ca scopul sa fie "reputatie" sau "sa pot ajuta o comunitate", dar iti recomand sa te hotarasti de la inceput ce vrei;
    Am specificat ca vreau sa fac un proiect online pe care sa incerc sa il duc cat mai sus. Fiind vorba de nisa e-learning este clar ca scopul lui este de a ajuta cu informatii utile. Nu stiu la ce te referi cand zici reputatie.

Nu fac acest proiect pt. bani dar nu inseamna ca nu m-am gandit la posibilitatile de monetizare. Pe parcurs proiectul o sa ceara bani.
    O perioada de timp voi evita insa sa adaug reclame.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

e in regula ca nu vrei sa il faci pentru bani;
    incercam sa subliniez ca n-ar trebui sa ignori punctul 9 daca scopul era sa castigi bani;

altfel, eu as incerca sa fac un plan in mai multe etape de lansare (inteleg ca dezvoltarea o faci singur = resurse limitate de timp) in loc sa astept sa il termin pe tot pentru ca exista si riscul sa nu mai ajung cu el online vr'odata;

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Care este scopul final al site-ului?
    Trust, but verify.

crt
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    altfel, eu as incerca sa fac un plan in mai multe etape de lansare (inteleg ca dezvoltarea o faci singur = resurse limitate de timp) in loc sa astept sa il termin pe tot pentru ca exista si riscul sa nu mai ajung cu el online vr'odata;
    Asa va fi dar prefer sa am un plan initial cat mai bun.

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Care este scopul final al site-ului?
    Un proiect online pe care incerc sa il ridic mai sus. Ramane de vazut cat de sus va ajunge.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Orice proiect, indiferent de nisa, are nevoie de finantare. Chiar daca e vorba doar de timpul tau, si el are o valoare in bani.
    Vezi inclusiv pe forum cate idei marete au ramas in faza de proiect sau abandonate din lipsa finantarii. Nu dau exemple ca sunt oameni ok dar ... prea luati de val.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

E-learning in general e o nisa pretentioasa pentru ca internetul este deja saturat de informatie, genul asta de proiect are succes daca este demarat de oameni care pot genera continut de foarte buna calitate. Bineinteles depinde si de nisa, de cat de bine este acoperita pe ro. Deci eu as insista sa analizezi bine dimensiunea nise si concurenta ca sa nu te inhami la ceva prea mare pentru tine sau dimpotriva, prea mic si sa muncesti degeaba.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    40

Implicit

Imi pare rau sa te dezamagesc , dar din punctul meu de vedere nu este o idee prea buna, dintr-un motiv simplu : un roman interesat de webdesign/programare ( banuiesc ca despre asta vrei sa scri ), sau chiar si de altceva, care e dispus sa foloseasca un sistem de e-learning, niste aplicatii pe telefon, sau sa plateasca la un moment dat pentru asta, hai ca zic 90% stie limba engleza la un nivel cat sa citeasta/uite la tutoriale pe site-uri gen: https://teamtreehouse.com/subscribe/plans, sau multe altele gratis( lynda pe torente ), si cu tot respectul nu cred ca o sa faci tu ceva mai bun decat astia .

Poate tie acum ti se pare un challenge, te inteleg, te poti apuca si sa vezi ce iese, de pierdut nu pierzi mai nimic oricum, dar sper ca ti-am fost de ajutor cu parerile care le-ai cerut .

PS: Ti-am raspuns asta pentru ca ai vrut un sfat pretios , ca dealde sa nu uiti sa pui alt pe logo o sa tot primesti
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de crt Vezi Post
    Un proiect online pe care incerc sa il ridic mai sus. Ramane de vazut cat de sus va ajunge.
    Fara un scop final clar - imi pare rau sa te dezamagesc dar nu vei ajunge nicaieri.
    Daca ne cunoasteam mai bine iti spuneam ca si scopul Monicai Columbeanu este "sa ajunga cat mai sus", dar daca o intrebi ce inseamna asta, nu stie sa spuna.

Pune-ti in cap un target clar, vezi ce inseamna sa ajungi acolo si o sa se clarifice toate treburile.
    Propune-ti sa ai 500 de unici pe zi, propune-ti sa ai TOTI unicii din lume, dar propune-ti ceva.

Afacerile incepute cu "vreau sa fac bani" n-au mers, in schimb cele facute cu scopul clar de a atinge un anumit venit lunar au avut o rata de sucees. Poate nu 100%, dar au avut rata de succes.
    Trust, but verify.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sugestii, sfaturi site de fotografie.
    De Raks61 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th April 2012, 16:37
  2. Pareri,sfaturi,sugestii despre site-ul meu
    De Yahweh în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 23rd December 2011, 21:59
  3. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 3rd April 2011, 15:10
  4. Pareri , sfaturi , sugestii
    De midanius în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15