Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 26

Subiect: Intrebare privind concurenta - ocazii si mercador

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Da, poate - nu chiar atat de usor, dar se poate!
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    P.S. C_N_M, tu esti ambasador? Daca tu esti ambasador pe forum, ori ai pile, ori fumeaza Dan prea mult
    Offtopic.

Tom, deplasata afirmatia si inutila.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu cred ca se poate construi un brand in online in Romania, pe nisa mercador, tocmai sau ocazii. Ocazii a fost de ex un site de licitatii, a devenit unul de second hand, chinezarii ieftine, fake-uri si locul unde vinzi produse fara acte. Nu vad brandul? Tu cand zici ocazii te gandesti la....?
    Un site brand face diferenta fata de un site noname si prin rata de click, un vizitator va alege sa dea click pe un link a unei pagini mercador.ro in defavoarea unei pagini de pe un domeniu cele-mai-tari-anunturi .ro apoi faptul ca site-ul este un brand transfera o credibilitate mai mare anuntului, nu inseamna ca vei cauta brandul pe google.
    Sunt multe de discutat despre BRAND
    De exemplu tu te duci sa cumperi pantofi sport nu stii ce sa cumperi, te duci intr-un magazin generalist unde se gasesc toate marcile mici si mari sau necunoscute, dar cand vei vedea pe un pantof scris NIKE chiar daca alaturi va fi un patof superior calitativ si design dar noname tu vei alege nike (presupunand pretul nu conteaza), asta este un exemplu de ce inseamna branding
    @Diasomie nimic nu este de nebatut, conteaza resursele de care dispui, precum si cunostintele de SEO, si apoi si un dram de noroc

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@lovelife - exemplul tau u este relevant pentru cazul expus de diasomie.
    Eu de exemplu as alege sa cumpar ACELASI produs de la un magazin specializat decat de la un "noname" care foloseste o platforma branduita.

Prefer asadar sa cumpar o tigara electronica (exemplu aiurea) de la "tigarielectronice.com.ro" decat de la un user de pe Okazii.
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am cumparat saptamana trecut de pe ocazii un produs nou la un pret la 30 % fata din alte magazine, si produsul a fost foarte bun
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Exemplu de cautare:
    https://www.google.ro/search?&q=teste+glicemie&pws=0

Okazii este primul rezultat, dar in cazul acesta (ca si in multe altele), majoritatea oamenilor prefera sa cumpere de la un magazin care prezinta incredere.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Cred ca omiteti niste lucruri:
    1. cand vine vorba de cautari, oamenii tind sa creada locul 1.
    2. in functie de nisa si de tipul cautarii trebuie sa segmentati vizitatorii in cunoscatori de online si branduri si cei care pur si simplu vor o rezolvare si cred primul rezultate (organic sau platit)
    3. multi din cei care cred in primul rezultat, daca nu gasesc ce cautau ajung sa reformuleze cautarea sau sa realeaga restul rezultatelor
    4. daca stiu brandul, vor alege brandul. asta nu inseamna ca brandul ofera satisfactie tot timpul
    5. exceptiile (cum e exemplul lui Dan) nu sint intotdeauna cele definitorii, depinde de punctul 4.
    6. brandurile sint intotdeauna un competitor puternic, chiar daca site-urile specializate ajung sa ofere servicii de calitate.

Cel putin asta e parerea mea. Nu poti generaliza, poti doar face speculatii care apoi trebuiesc confirmate sau infirmate.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ Krumel: E pe pile clar.
    @ lovelife. Fa un test si o sa ai surprize mari. Nu se uita nici naiba la linkul site-ului. Nu mai confundati Romania cu articolele scrise pe forumuri internationale. Iar idea de Brand online, trebuie dezbatuta separat, e un subiect interesant si merita toata atentia celor care au mai mult de un blog sau director.

Exemplu cu nike e pt manelisti

@ krumel: Subiectul de brand merita un topic separat, dar raportat strict la Romania.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    4. daca stiu brandul, vor alege brandul. asta nu inseamna ca brandul ofera satisfactie tot timpul
    5. exceptiile (cum e exemplul lui Dan) nu sint intotdeauna cele definitorii, depinde de punctul 4.
    6. brandurile sint intotdeauna un competitor puternic, chiar daca site-urile specializate ajung sa ofere servicii de calitate.
    Cel putin asta e parerea mea. Nu poti generaliza, poti doar face speculatii care apoi trebuiesc confirmate sau infirmate.
    Recunosc, am fost convins ca respectivele cautari la care se referea diasomie sunt pentru ceva produs specializat ce vinde el.

Cat despre Brand - Okazii este un brand in cu totul alta nisa decat toate exceptiile pe care le vinde. El prezinta incredere ca site de anunturi si licitatii, nu prezinta incredere privind calitatea produsului vandut prin platforma oferita.
    Orice om care vrea sa cumpere un produs (fie el adidasi sau ace, teste, whatever) alege intre a cumpara de la bisnitari sau din magazin. De aceea, in cazul asta, okazii sau mercador nu pot fi considerate branduri.

Referitor strict la produsul pe care intentioneaza diasomie sa il vanda, el in sine este o exceptie.
    Spuneti-mi primul produs care va vine in minte pentru care "okazii" este un brand reprezentativ.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

@ Tom hai sa discutam despre asta.
    @Dan specificatiile tale sint corecte.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrebare privind politica google adwords
    De Cipiot în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th November 2011, 10:37
  2. Tu cum influentezi concurenta?
    De Dan în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 4th October 2011, 00:21
  3. Vand domenii: horoscop, parfumuri, ocazii, pantofi
    De Serban Cristian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd June 2011, 18:51
  4. intrebare privind sensul linkurilor interne ale site-ului
    De diasomie în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 15th October 2010, 18:24
  5. Intrebare privind structura fisierelor
    De bilygates în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2007, 22:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •