Ideea ca detaliile sunt mai multe la site nu numai ce este pe un screnshot, ce ai vazut acolo e partea finala de preturi.
Ce este interesant acum un an cand clientul isi punea pe forumuri proiectul erau multi care spuneau ca nu se poate sau e prea mult de lucru. Si preturile cerute erau mult peste ceea ce am cerut eu.
Pe 12 luni de munca 6000 euro este 500 euro pe luna, poate pentru tine este mult. Insa daca eu imi amintesc bine salarul mediu in RO este peste valoarea asta. Estimare este facuta nu pentru 8 ore pe zi.
Ca si developer eu fac estimarea pe cat pot si fac eu. Daca vine un indian si face pe 100$ e altceva. Proiectul e clar 6000 pe 12 luni. Ei la moemntul in care au fost adaugiri am taxat corespunzator, cred ca la fel faceti si voi sau gresesc?
E normal ca pentru cerinte noi ceri plata in plus. La fel in moemntul in care clientul vrea un server si specifica care server l-am luat. Deci de ce am gresit eu?
1. ca am estimat la standarde de DE?
2. ca m-am tinut strict de contract?
3. ca am luat server exact cum a spus el?
4. ca nu am acceptat cerinte noi fara plata aditionala
Am date exemplu mai sus il mai dau din nou. Clientul imi spune ca vrea sa adauge jocuri in forum si ca le pot pune sus. Si eu ii spun, pai vezi costa. El se mira? De ce?!Pai ii explic ca :
1. trebuie gasit un script
2. daca exista cumparat daca nu exista atunci facut
3. populat cu jocuri
El mirat imi spune ca credea ca e mai usor. Dpdv al unui programator in contract nu am sectiune de jocuri interactive in forum. Clientul considera ca e normal sa ceara, eu consider normal sai spun ca costa si CAT costa.