Add si Toto nu comentau atitudinile tale din posturi.
Nu fa confuzie.
Discutam oftopic, iar, despre altceva.
Add si Toto nu comentau atitudinile tale din posturi.
Nu fa confuzie.
Discutam oftopic, iar, despre altceva.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
seo_clean: o iau personal pt ca eu consider ca este chiar aiurea ca in momentul in care incerc sa fac ceva pentru comunitatea din care fac parte, o comunitate in care, mai bine sau mai rau, eu m-am pozitionat deja si m-am si identificat (spre deosebire de tine), atunci vine unul si incepe sa arunce cu noroi fara ca macar sa inteleaga despre ce este vorba.
later edit: sper sa reusim sa aducem discutia pe tematica initiala
blog Daniel Buca
Hai sa discutam ontopic
90% din membrii seopedia sunt incepatori.
Daniel propune un experiment.
Ulterior arata ca scopul experimentului este si pentru incepatori.
De aceea trebuie sa arate clar incepatorilor, elementele negative din experiment pe care acestia sa nu le abordeze.
cea cu separarea cumva a anunturilor sensibile - si toto a aratat ca se poate si cea privind cu introducerea de cuvinte de cautare in footer. Daca Daniel le apara in continuare poate introduce de la nivelul reputatiei sale confuzie in rindul incepatorilor
Daniel reformuleaza
Sunt primul care imediat #15 ora 9.30 imi dau cu parerea de ce cred eu ca este asa . Astept in continuare alte pareri pentru ca subiectul este de substanta.
2
Referitor la obsesia mea cu portalurile multe si trashiste.
Primesc acum o ora urmatorul spam:
Ma numesc Mirela si sunt Brand Manager tranzactiiromania.com .
Va scriu in legatura cu o posibila colaborare intre
tranzactiiromania.com si compania dumneavoastra.
Vrem sa va ajutam sa va promovati produsele /serviciile la milioane
de romani.( Poate in 10 ani de acum inainte deoarece au in jur de 5200 vizitatori/luna)
ADDED: Atentie dragi forumisti: Publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă ilegală poate fi sancţionate cu amenzi între 3.000 lei şi 30.000 lei, niveluri de până la 7,5 ori mai ridicate decât cele actuale, atribuţiile Ministerului Economiei şi Finanţelor în domeniul publicităţii urmând a fi extinse.
Pentru inceput (ca sa va atrag atentia), vreau sa va ofer un cadou de
200 euro (afisari de bannere, produse si servicii pe o perioada de 150
zile). Ce trebuie sa faceti ca sa primiti acest cadou? Simplu. Dati un
« replay » acestui mail, intrati pe tranzactiiromania.com pentru a
va crea un cont sau abonati-va la newsletterul
tranzactiiromania.com , iar noi va vom furniza ulterior toate
detaliile necesare beneficirii de aceasta oferta a noastra...... etc, etc
Nu numai ca e spam. Interesanta este si modalitatea ingenioasa a portalului de a atrage altfel clientii. Nu cu anunt gratuit ci cu 200 euro cont gratuit de anunturi
Ma ingrijoreaza ca apare unul nou la citeva zile introducind in galantar aceiasi marfa
Acest portal junior are exact aceleasi texte de anunturi pe care le gasesti si in
bizoo.ro.
totaltop.ro
promovare-afaceri.com
linkweb.ro
portalroman.com
promovare-optimizare-online.ro
adresa.ro
epagini.com
rol.ro
top40.ro
anunturi.shopmania.ro/
ro-run.ro
eafacere.ro
anunturigratuite.com/
paginialbastre.ro/
comertvirtual.ro/
publisite.ro
piatamedicala.ro
enfirme.ro
mall.neogen.ro
afaceri.paginialbastre.ro/
infocompanies.com
util21.ro (Le-am pus in ordinea SERP's Google pentru anuntul testat)
Este eterna poveste: Pe strada mea sunt 10 buticuri unul linga altul care vind tigari si guma. O data pe luna se mai deschide unul...
Buticurile nu ma deranjeaza. Personal ma deranjeaza ca pe google.ro unde eu caut zilnic minim 4 ore date despre firme si servicii dau de acelasi trash multiplicat de 1000 de ori.
Ultima modificare făcută de Seo_clean; 23rd August 2007 la 16:46.
Entrepreneurship & business research
Daca arata ca o ratza, se misca si macane ca o ratza, atunci sigur este o ratza.
Eu unul nu am nimic cu faptul ca apar un milion de site-uri care fac acelasi lucru, treaba lor, daca le merge sa sustina site-urile. O sa mai apara multe.
Legat de continut similar: hai sa fim seriosi, este cat se poate de clar ca aici vorbim de 2 posibilitati, nu mai mult:
- parsare de site-uri pt continut sau copy paste
- oamenii isi adauga acelasi anunt peste tot
Referitor la varianta 2: acum ceva timp dau anunt sa vand o masina. Cum am procedat? Am scris anuntul intr-un notepad si am intrat pe o groaza de site-uri si am pus acelasi anunt. Este vreo problema? Nu cred. Lucrul asta chiar se intampla si acum am si unde sa vad asta (pe propriul site).
------------
Referitor la modul in care sa lansezi un business online: e o vorba, nu ma intreba cum am facut primul milion.
--------------
Referitor la experimentul meu: vreau sa ne concentram pe esenta acestuia.
Important este ca am reusit sa atrag 1% din traficul romanesc in 2 saptamani urmand o reteta incredibil de simpla. Crezi ca linkurile din footer a apucat google sa le vada? Iti spun eu, NU!
Strategia de lansare pe care am folosit-o este mult mai simpla si consta in cativa pasi extraordinari de simplii pe care ii voi descrie la un moment dat.
----------
Problema mai grava este cea legata de educarea pietei.
Hai sa va dau un exemplu: eu, de ani de zile (multi ) ma ocup in mod special de magazine online.
In opinia mea (subliniez acest lucru) cel mai important TODO al momentului pentru comertul online din romania este studiul comportamental al utilizatorilor.
Acum ceva timp deschideam un subiect aici pe forum despre magazine online, topic in care imi ofeream ajutorul pentru oricine vrea sa invete lucruri noi despre magazinele online. Nu a reactionat nimeni . Vi se pare normal? Mie nu.
Ca sa continui: pana acum cateva luni nu am gasit nicio firma care sa fie dispusa sa implementeze sistemul de care va spuneam mai sus. Niciuna!
Acum cateva luni am gasit o firma care mi-a devenit client permanent intre timp, o firma deschisa la astfel de sugestii. Dar este una singura.
Si sa stiti ca nu vorbesc despre sc impex srl sau gogu srl, vorbesc de firme mari , cu greutate care nici nu inteleg macar beneficiile implementarii unui astfel de serviciu.
E normal? Nu.
Eh, ce facem acum. Stam si asteptam? Organizam conferinte? Facem materiale de training? Ce facem?
blog Daniel Buca
E primul thread din care nu inteleg mai nimic. E o conspiratie pentru crearea unui link baiting
Disputele chiar ca nu isi au rostul . Sintetizarea ideilor in fraze mai scurte ar fi apreciata .
Pai hai sa iti zic eu ce am inteles....
Un oarecare Gogu (in cazul de fata domnul Daniel Buca) isi face un site care are ca target o nisa in care concurenta este foarte mare si se apuca sa il optimizeze/promoveze fara a investi sume considerabile.
Site-ul din cate observ se muleaza perfect pe profilul consumatorului mioritic de internet (adica prost de bubuie) - totul este extrem de simplu pentru utilizator.
Apoi vine un nene suparat... dar seo_clean. El se plange ca avem deja inca enspe miliarde de astfel de site-uri SI ARE DREPTATE. Din punct de vedere al unui utilizator educat/experimentat serviciul oferit de anunt-gratuit este o mizerie, insa pentru ceilalti 90% poate este util... sau daca nu este util oricum nu conteaza atata timp cat proprietarul poate castiga bani (ca doar nu facem site-uri ca sa murim de foame). Totusi seo_clean nu cred ca ia in calcul nevoia actuala a "utilizatorului" care abia invata sa caute pe google.
Sunt tare curios daca domnul Krumel sau Mezei ar apela la nevoie la respectivul site. Nici macar inteligentul ala cu k6 sau x6 nu cred ca are ce cauta acolo.
Acum domnule Danile Buca... din momentul in care veti atinge un prag de vizitatori , sau pe masura ce acestia devin mai cizelati consider normala si evolutia serviciului pe care il oferiti prin intermediul anunt-gratuit.com. Corect ?
In concluzie... decat sa va chinuiti sa aduceti inovatii si sa va stoarceti creierii mai bine aplicati o "reteta" care va va conduce catre succes (alias cascaval).
Si iata cum netul romanesc face un mare pas inainte..... in $#c%t.
Ultima modificare făcută de revenco_andrei; 24th August 2007 la 01:05.
Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona
Domnule Revenci Andrei (adica gicule),
Te incadrezi si dumneata in categoria celor care aud dar nu asculta.
In primul rand: un segment de piata unde concurenta este foarte mare nu poate fi o nisa, este o contradictie in termeni (buy a dictionary).
Cred ca ar fi timpul sa aflii ca sunt unii oameni care au targeturi de atins undeva mai mari decat sa castige dintr-un site de anunturi.
Evolutia lui anunt-gratuit? Daca ai fi citit atent, inca de la primul post ai fi vazut ca viata acestuia este limitata ca si proiect. Poate subiectul discutat este un pic prea complex pentru dumneata, caz in care iti recomand sa te intorci la jucariile lu' matalutza (daca mai stii pe unde sunt).
--------------
Daca subiectul ar fi fost urmarit cu atenti s-ar fi vazut ca aici vorbim despre prostia utilizatorului roman (pe care foarte bine o scoateti in evidenta prin exemplul pe care il dati desi nu era nevoie) si despre suficienta (daca nu stiti ce inseamna domnule Revenco sa stiti ca la librarie - da, exista asa ceva - se gaseste o carte mare si albastra care se cheama DEX) beneficiarilor.
Din pacate, observ ca in ultimul timp si seopedia, care de altfel era o oaza ferita de o anumita categorie sociala, a inceput sa fie invadata de diversi ... (ma tem sa cataloghez pt ca poate nu as alege cel mai potrivit termen, va las pe voi sa completati).
blog Daniel Buca
Eu tot nu inteleg de ce il numiti experiment (recunosc - de multe ori sunt impulsiv si sar calul - insa nu imi place sa vad oameni ce se ascund in spatele unor cuvinte). Prefer sa spunem lucrurilor pe nume. Eu il vad ca pe un site real... care misca, are trafic, are adsense. Genereaza trafic si adsense genereaza venituri. Ritmul de crestere (cel putin pana in momentul asta) este excelent - ramane doar de vazut unde o sa se opreasca.
Daca peste doua luni (sau cand se termina experimentul) il veti inchide... indiferent de trafic sau veniturile pe care le puteti obtine eu sunt doar un om care v-a judecat prost, si imi voi cere scuze (pentru ca voi fi gresit).
Nu pot sa va acord decat felicitari pentru felul in care sunt organizate meniurile, categoriile si subcategoriile, localizarea, titlurile paginilor, reclamele adsense si modalitatea triviala de a publica un anunt.
Insa dupa cum spunea si tipul pe care il blameaza toata lumea in mesajele anterioare mai avem o duzina de astfel de site-uri... care nu aduc nimic pe netul asta deja plin de kitsch.
Ce concluzii credeti ca extrag juniorii din acest "experiment" ? Sa invete lucruri noi pentru a progresa, ii indemnam sa inalte stafeta sau sa incerce sa construiasca ceva original ?
Eu nu cred.
Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona
Ma bucur s-a mai linistit tonul.
Site-ul, in momentul de fata, este in ultimul stadiu de viata, se va incheia in curand, intr-un mod sau altul. Culmea este ca asa cum este el acum am primit cateva cereri sa-l cedez dar inca experimentul nu e terminat.
Sunt 2 aspecte aici:
1. educarea pietei
2. impulsionarea celor cu idei
Cu ritmul de crestere al site-ului demonstrez ca piata necesita educare si tot cu ritmul de crestere incerc sa conving acei oameni care au idei (care pot fi foarte bune) sa le puna in practica, sa experimenteze, sa se joace ...
Cam despre asta este vorba.
Din pacate am cam obosit incercand sa explic un lucru simplu in diverse moduri .
Daca discutia se continua pe cele 2 subiecte e ok, daca nu ... asta e, some wasted hours on my side.
Regards,
blog Daniel Buca
Aici este esenta valurilor facute de acest thread.
Problema este ca un membru proeminent din forum vrea sa faca scoala de kitsch
Multumeste-te sa faci bani.
Ce sa inteleaga din asta incepatorii ? Ca daca o adauga pe Nicoleta Luciu topless la sectiunea aceea sensibila vor "atrage" 2% ?
Daca publicai "strategia" (de altfel binecunoscuta) in Libertatea, Cancan, Capital sau pe forumul k6 era OK din punctul meu de vedere.
Totusi acest forum este de bine de rau singurul care mai ia atitudine pentru asanarea cit de cit a "Internet marketing si advertising" in Romanica.
Daca Ambasadorii de aici iti pot da girul lor, eu unul, simplu soldat, atita timp cit nu voi fi banat, nu ti-l dau.
Ultima modificare făcută de Seo_clean; 24th August 2007 la 08:41.
Entrepreneurship & business research
Daca arata ca o ratza, se misca si macane ca o ratza, atunci sigur este o ratza.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)