Man, te complici mult, prea mult.
Ai un blog personal, de ce te stresezi atat cu SEO, plugin de seo, keywords, ''canibalizare''?
Pune la punct designul siteului, sa-ti fie drag sa intrii acolo, nu sa te izbesti de ''frumusetea'' aia. Axeaza-te pe continut, bun, mult, calitativ. Fa schimb de linkuri in blogroll cu alti bloggeri. Lasa 50 comentarii pe saptamana cu numele/adresa blogului tau pe alte bloguri - diferite - si cam asta e tot ce ai de facut o perioada lunga de timp.
Nu ai un site de nisa unde sa fie musai sa cresti pe anumite cuvinte cheie, sa te apuci sa te strofoci sa cresti pe xyz cuvinte cheie, e prea devreme in cazul unui blog personal. Intr-adevar, SEO incepe de cand exista siteul si nu se termina niciodata, dar la tine nu e cazul.
Ca sa iti dau si un exemplu din ce am ''trait'' eu, legat de faptul ca tu te chinui sa faci SEO la site cu pluginuri si mama naibii, eu am scris la un moment dat un articol despre un anumit tip de cartela noua in romania. Am vazut ca au venit ceva vizitatori interesati. Am mai scris un articol si mai util. Si inca unul. Si inca unul. Nu am facut ''mare SEO'', n-am folosit niciun plugin, n-am dat bani pe advertoriale si dat fiind faptul ca nu prea a fost concurenta pe cuvintele alea (desi au fost cateva articole de la siteuri precum Mediafax, Realitatea samd) am ajuns pe locurile 1-2 la cautari despre respectiva cartela. Asta fara sa ma strofoc.
Cum ti-am spus, axeaza-te pe continut de calitate, fa schimb de linkuri cu alti bloggeri, lasa comentarii pe alte bloguri si restul vine de la sine in cazul unui blog personal.
Salut!

Răspunde cu citat