Contează:
- Ca site-ul să fie pe domeniul ales.
- Ca linkurile către site să fie pe domeniul ales.
E irelevant PA și DA. Nu contează asta. Dar, pentru că trebuie să plătești o sumă, și pentru că vrei ca suma asta să fie cât mai mică, folosești PA și DA pentru preț.
Merg întâi pe topic, pe o chestie cât de cât naturală, să fie totul OK.
Apoi, indiferent dacă are PA=10 sau PA=40, stabilesc un preț corect, în funcție de acea valoare.
Dar nu îmi pasă dacă cumpăr cu 50 lei (exemplu ipotetic) de pe un site cu PA=10 sau cu 100 de lei (exemplu ipotetic) de pe un site cu PA=40. Nu asta contează, PA-ul. Asta e relevant pentru preț. Contează în primul rând să fie on-topic.
În România sunt relativ puține site-uri de la care poți să cumperi și să fie și cât de cât naturale și pe topicul tău, încât nu prea contează PA/DA, pentru mine.
"Daca nu conteaza nici PA nici DA, de ce ar conta pentru stabilirea unui pret?"
Contează pentru un preț cât mai mic, sau, oricum, să fie "fair".
Răspunsul meu e la:
"Dupa ce va uitati atunci cand cumparati advertoriale pe site-uri/bloguri? "
Eu la asta mă uit.
Ideea e așa - ai doi algoritmi:
- PA/PR/alt criteriu - stabilești că vrei doar site-uri cu PR minim 4. Și cauți și faci o listă. Și, la sfârșit, faci compromisuri de genul: "Dar n-are nicio legătură cu turismul (să zicem). E OK, totuși, are PR 4. Merge."
- Topic. Faci o listă cu site-uri din turism. Vezi care vând linkuri. Ajungi la o listă similară ca dimensiuni cu lista anterioară, dar cu PR/PA/Alte criterii foarte variate. Pui prețuri în funcție de criterii - PR/PA. Compromisurile aici vor fi de genul "Da, cere cam mult, dar e site natural. Merge".
În opinia mea, al doilea tip de compromis e mult mai OK decât primul.

Răspunde cu citat