Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Problema tranzactie internationala

Antonie George este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    0

Implicit Problema tranzactie internationala

Trebuie sa primesc o suma de bani considerabila de la un client din New York. Plata a fost efectuata prin Wire Transfer (a.k.a. transfer bancar). Problema este ca nici dupa doua saptamani banii nu au ajuns in contul meu BT.

Din ce am inteles de la banca mea, se pare ca trebuia ca transferul sa fie efectuat in lei, deoarece banca nu face conversia in mod automat. Totusi, daca se primeau banii, mi-ar fi fost deschis automat un cont in dolari.

Am discutat cu clientul si i-am trimis un extras de cont pe care l-a redirectionat mai departe catre banca lui, pentru a rezolva problema.

Voi ce parere aveti? Unde este eroarea?

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    37

Implicit

Cel mai probabil intre banci. El trebuie sa mearga cu chitanta la banca si sa verifice daca banii au intrat la BT (poate sa verifice si online daca are homebank). Daca bani au intrat la BT va trebui tu sa mergi la ei sa rezolve problema.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Nu ti a facut plata.
    Indiferent in ce suma venea, banca te contacta si aveai variante, fie iti deschidea un cont in valuta respectiva, fie iti facea conversia in lei. Nu am o mare experienta, dar nu am auzit sa depaseasca 5-7 zile lucratoare un transfer. Daca sustine ca a facut plata, sa ti dea copie dupa op si verifica cu atentie daca IBAN este corect, de asemenea si cei de la banca lui trebuie sa verifice daca plata a fost facuta corect spre contul tau iban. Mi s a intampla sa scriu corect iban pe op dar la transcriere in calculator, cei din banca au gresit o cifra.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.116
    Putere Rep
    46

Implicit

Solutia putea fi urmatoarea: sa-ti fi deschis un cont si in valuta (EURO/DOLARI) pe langa cel actual. Eventual poti incerca sa-ti faci unul totusi, ii spui clientului sa opreasca/retraga transferul (daca mai e posibil), iar apoi o luati de la 0. Nu stiu, parerea mea.

P.S: Conversia ar trebui s-o faca banca oricum... cred.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu-mi fac probleme in ceea ce priveste credibilitatea clientului (vorbim de o firma).

Ma gandesc si la faptul ca IBAN-ul de la banca transilvania se termina in XX. Posibil sa afecteze si asta?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post

P.S: Conversia ar trebui s-o faca banca oricum... cred.
    Asa cum am specificat, mi s-a spus de la banca faptul ca nu se face automat conversia, in schimb s-ar fi creat un cont in valuta.

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    48
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

Implicit

La BT poti sa intrebi daca se vad bani "pe drum", in sensul in care operatorul poate vedea daca exista o tranzactie in asteptare. Intr-adevar, exista posibilitatea sa iti fi facut conversia valutara in mod automat insa puteai deschide un cont in eur/usd si in felul acesta erai mai linistit. Nu costa nimic, sau ceva extrem de putin (1-5 ron). Important este sa ai IBAN-ul trecut corect, precum si SWIFT.
    Personal am patit una buna, in care banca clientului NU VROIA SA FACA TRANSFERUL, cautand tot felul de tertipuri pentru a-l impiedica sa trimita banii catre Romania.
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    0

Implicit

Si cum ai rezolvat? E totusi vorba despre o suma considerabila, nu-mi permit sa o pierd. Cand am intrebat la BT daca se afla vreo tranzactie in asteptare, mi-au spus ca nu au acces la astfel de informatii.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    30

Implicit

Daca banca din SUA nu are corespondent direct in Romania poate dura pana in 20 de zile tranzactia, atat a durat la mine in cazul unei plati din Canada, ar trebui sa verifici aceste aspecte.
    Am un Blog

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    48
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am primit copie scanata a ordinului de transfer, m-am dus cu ea la BT, au verificat-o si mi-au spus ca IBAN-ul a fost gresit, desi pe factura emisa se vedea extrem de clar (nu era 'de mana'). Clientul respectiv a trebuit sa dea o declaratie prin care sa spuna ca intr-adevar vrea sa trimita banii in Romania, conform facturii primite iar saptamana urmatoare, banii erau in cont. Cealalta banca si-a motivat greselile prin faptul ca Romania este intr-o oarecare lista a tarilor unsafe dpdv al tranzactiilor (wire, western, moneygram s.a) si in felul acesta au vrut sa "apere" client de potential scam.
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    0

Implicit

Good to know that.

Multumesc pentru sfaturi. O sa cer clientului o copie dupa ordin, si ma prezint cu ea la BT. Cred ca tot atunci o sa deschid si un cont in valuta.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Despre paypal, si anulat tranzactie.
    De Guess Who în forumul PayPal
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 2nd February 2012, 09:33
  2. Despre paypal, si anulat tranzactie.
    De Guess Who în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd January 2012, 16:40
  3. Tranzactie imensa
    De cristianionescu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 18th August 2011, 20:30
  4. Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 26th March 2010, 22:38
  5. Metode de promovare internationala, regionala, demografica si etno marketing
    De Marius Mailat în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th July 2009, 10:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •