Postat în original de
emm
Cel mai probabil, un efect combinat:
- Link-uri noi, puternice, ancore diversificate
- Onpage mai bun
- Autovit indexeaza search results (mare prostie, dilueaza calitatea pe ansamblu; posibil sa fie cea mai mare buba in ecuatie)
- Autovit este vechi (da, conteaza)
Autovit va continua sa existe, dar am observat mereu un grafic gen clopot. Dupa crestere si atingerea unui maxim, pe parcursul anilor siturile scad treptat, pe masura ce altele noi apar, iar graficul de trafic are forma unui clopot. Cred ca este firesc, G are interesul sa-si mentina indexul fresh si sa promoveze siturile noi.
Oricum, este interesant si o veste proasta pentru Autovit. Recuperarea terenului pierdut nu va fi usoara.
Nu mai e vorba doar de autovit, am vazut si homezz si jobzz (are doar 1 luna si e deja sub bestjobs
). Ce facem cu homezz daca bate imobiliare pe termen imobiliare?

Postat în original de
Nichita
Onpage Carzz.ro sta mult mai bine. Nu stiu de ce crezi ca zona asta nu e importanta. Carzz.ro are contentul mult mai bine structurat, site-ul arata mai bine si mai aerisit iar acest lucru se reflecta si in interactiunea userilor,
carzz avand metrici mult mai buni.
In plus, Autovit, se pare ca face ceva spam, indexand milioane de cautari.
Deci, orice site nou lansat, bate lejer autovit daca:
- sta mai bine in onpage? Care onpage, daca vorbim stric de root si cautari generaliste? Nu ma interseaza cautarea "audi a4, 2010, benzina, clima bizonica", cand cautarile generale.
- are design mai placut? (cine decide care e mai placut? Eu, tu, laur, emm, sau tata?)
Ce inseamna metrici mai buni? Numar de pagini vizitate? (nu cred).
Time on site? (nu cred)
Repet, trebuie sa faceti diferenta intre blog, site de continut (al unei firme) si ecommerce, classifieds, etc. Nu sunt acelasi lucru.
2. daca autovit face spam de ce nu e penalizat? Eu intreb de ce carzz cu sub 6 luni existenta, a dat de pamant cu autovit (brandul pe nisa de vanzari auto). E pe locul 1, nu pe 5, sau pagina 2. Un site cu 6 luni vechime, in top 10 este performanta pe nisa asta. Dar locul 1?

Postat în original de
I. Laurentiu
Link-uri noi vs link-uri vechi, parerea mea.
Am impresia ca mare parte din link-urile autovitului, obtinute cu x ani in urma, nu sunt calculate. De fapt, cam asa e si normal sa se intample, aduce mult cu ce se petrece in real life. Degeaba sunt prestator de servicii de curatenie si am review-uri de 5 stele de acum 5 ani daca intre timp mi-au plecat toti angajatii buni si fac treaba cu aceleasi aspiratoare ca atunci.
Carzz, la fel ca si homezz, au aparut de putin timp dar au primit link-uri foarte valoroase din reteaua antenelor si nu numai.
Alte plusuri carzz:
-platforma mai buna, scrisa mai bine(parerea mea);
-onpage mai ok;
-indexare mai ok a paginilor in raport cu autovit care are extrem de multe pagini indexate non sens.
Corect. Link-urile vechi nu sunt calculate. Dar carzz are in sub 6 luni, 100 si ceva roots, peste 1 milion links. Asta nu e spam? Prea multe intr-un timp prea scurt?
Sa fie toate link-urile lui autovit atat de vechi? Iar restul de site-uri sa aiba acelasi profil, link-uri de acum 2-3 ani? Adica toti stagneaza?
E singurul motiv la care ma gandeam, care este unul cat de cat plauzibil. Dar asta inseamna ca toata nisa sta pe loc si nu reuseste nimeni sa stranga peste 100 roots in 6 luni?
Rostul acestui studiu de caz, este sa reusim sa avem o concluzie la final. Momentan pentru mine, doar motivul cu vechimea link-urilor sta in picioare, cu mentiunea ca este si motiv de penalizare (prea mult links intr-un timp scurt). Dar aici ma incurca jobzz, chiar si homezz.
Ce facem peste 6 luni? Carzz pica sau e penalizat? daca volumul de links dispare instant (nu mai aduc la fel de multe), nu zboara?
Nu vreau sa discutam de onpage (ma repet), pentru ca nu e cazul. Este site de anunturi, eu vb de cautarile generale.
Ultima modificare făcută de Tom; 15th May 2017 la 16:10.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.