Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Acum macar recunosti ca unul dintre scopurile indirecte programului propriu de afiliere este obtinerea de link-uri multe si moka. Inca un motiv sa nu promovez decat prin 2parale
Offtopic:
Ce sa recunosc?!? Nu inteleg ce anume e de recunoscut. Este evident ca un sistem de afiliere va genera link-uri catre site-ul advertiserului ceea ce s-a si intamplat. Cat despre moka... nu stiu ce sa zic atat timp cat am platit deja in jur de 700 de lei comisioane si mai avem inca vreo 600 neretrasi sau pe afiliati care nu au strans inca 100 de lei (suma minima pentru retragere) cred ca nu sunt chiar gratis link-urile.

Poate sumele nu par mari dar tine cont ca magazinul a fost relansat in noiembrie 2011, ca programul de afiliere e relativ recent lansat si ca pe langa sumele astea o sa mai apara si comisioane recursive pentru ca pana acum din statistici am observat ca aproximativ 60% dintr clienti revin cu o noua comanda.

Scopul sistemului de afiliere nu este sa genereze link-uri sau trafic ci vanzari/conversii. Nici un magazin online nu isi doreste trafic suplimentar ci cat mai multe vanzari.
Oricum discutia asta nu prea isi are rostul pe topicul asta.

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Ce sa iti spun eu care am un site care la vechiul update avea un singur link si ala nofollow si a primit PR 4 si acum dupa ce a primit aprox 3 link-uri slabe a scazut la PR3
In clasare in sherps sunt multe elemente care sunt luate in calcul nu PR, ce este drept o parte din aceste elemente determina si PR

Sunt luate in calcul de obicei situatiile ce erau prezente cu ceva timp in urma, 2-8 saptamani, nu conteaza ce ai facut chiar in ultimele 2 saptamani
Desi nu suntem inca foarte ok din punct de vedere al optimizarii interne (pagini cu taguri meta lipsa, alt-uri lipsa, content ce trebuie rescris, niste modificari de cod smad) la capitolul optimizare externa lucrurile sunt mult mai ok.

Webmaster tools raporteaza ca avem 2895 de link-uri dintre care 1959 catre homepage si restul catre diverse pagini din continut. Cam 70% din astea sunt link-uri de calitate (blogosfera, social media si site-uri ce au continut relevant), iar restul sunt directoare, advertoriale etc. Stiu ca e foarte important si PR-ul paginii pe care se afla link-ul si ca in general avem link-uri de pe pagini cu PR 2 si 3, totusi nu inteleg exact motivele scaderii.