6th January 2014, 19:05
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Lupanu
scorul obtinut de tine pe pagina respectiva cat si Top 10 din
SERP pe acel cuvant cheie in functie de vechii algoritmi.
Softurile de genul folosesc un algoritm propriu pentru a estima scorurile respective, si in general algoritmii lor sunt extrem de simplistici (gen sub 0.1% din complexitatea algoritmilor folositi de google pentru a ranka siteuri) iar sursele de date pe care le folosesc ei in estimare sunt incomplete si ele (pt linkuri folosesc API externe gen seomoz sau semrush etc.. care oricum sunt net inferioare linkurilor contorizate de google).
Ei nu folosesc nici algoritmii "vechi" nici algoritmii "noi" de la google, ei au propriul lor algoritm care e mult inferior celor de la google, deci nu te baza foarte mult pe el, sau daca te bazezi, nu iti imagina ca au formule speciale pt panda sau hummingbird (hummingbird oricum e update doar la cum interpreteaza google querieurile, nu la cum rankeaza siteurile propriu zise).
Nu am folosit Axandra, am folosit insa softuri similare, dar nimic nu se compara cu ochiul unui SEO experimentat care se uita pe top 10 results pe langa datele din softuri. Si cum a zis 1nesco, nimeni nu poate estima sau reproduce nici pe aproape algoritmul celor de la google.
6th January 2014, 19:21
1 out of 1 members found this post helpful.
De la Axandra presupun ca te referi la IBP. In cazul asta.. ce sa zic, era ok acu cativa ani cand il foloseam, dar acum folosesc Website Auditor de la SEO Power Suite, care face cam acelasi lucru. Nici eu nu pun mare accent pt astfel de tool-uri, dar deh, pe client il impresioneaza cand ii dai un raport de cateva zeci de pagini unde-i arati niste grafice, scoruri, chestii, etc 
Fiindca n-am mai folosit IBP de ceva vreme, nu ma mai pot pronunta in privinta lui, dar Website Auditor este ok, updatat destul de des, si daca ar fi sa aleg intre astea 2, as alege tot pe asta. Dar poate sa te ajute cu vreo parere careva care a folosit IBP mai recent
Signatura lipsa