PS: si eu cand fac optimizare on-page, fac dupa propriile reguli, pe care le-am testat in ultima vreme si am vazut ca merg, in principiu sfaturile clasice pt On-Page SEO, doar ca nu pun accent deloc de keyword density, am grija in schimb sa apara natural in text si... sa nu am keyword-ul doar o data sau de 2 ori pe pagina, ca totusi e putin.
Legat de website auditor, uite aici lista cu update-urile tool-ului: See How WebSite Auditor Changed Over Time
Nu specifica daca au facut update pt a tine cont de update-urile Google, insa fac update-uri destul de des, chiar daca unele-s mici bug fix-uri sau modificari minore.
PS2: uite aci un review: Website Auditor Review: A Full-Featured On-Page Optimization Tool | SEO Book
Si un video sa vezi cum lucrreaza tool-ul, sa-ti dai seama daca face ce vrei tu sau nu On-page tool: WebSite Auditor for complete website health check
Oricum, spre deosebire de IBP, aci de exemplu iti extrage concurentii de pe primele 4 pagini pe google pt keyword-ul respectiv si poti alege tu cu care sa compari site-ul respectiv. Poti compara cu pana la maxim 10 concurenti, care pot fi primii 10, Top 10 site-uri din alea 40 care au cel mai bun On-Page score, sau alegi manual care competitor sa fie. Asta iar mi se pare fain, fata de IBP, pt ca poate ai un competitor pe pag 2 care stii ca face SEO fain, doar ca are site nou si mai dureaza pana intra in top 10. Nu stiu daca cu IBP poti seta asta, cel putin la versiunea de acu cativa ani nu puteai.
Oricum, sincer, nici raportul oferit de Website Auditor nu-i f relevant, pt ca, de exemplu, analizam o nisa pe .de unde site-ul de pe 1 avea keyword-ul doar de 2 ori in pagina, o data in sidebar si o data in footer, nici macar in titlu nu avea. Si totusi era pe 1, dar fiindca avea multe link-uri, de calitate, etc... Deci, nu poti sa compari chiar cu orice site sau sa iei de bune statisticile oferite de tool-urile astea

Răspunde cu citat