Da, cam orice tool de seo, fie el white sau hat, conteaza f mult cum il folosesti.

Tool-urile astea automate intra in categoria black hat si toti iti vor spune sa stai departe de ele. Eventual mai spun unii ca l-au folosit si i-a penalizat si gata, iei de buna ce zic ei.

Pb la tool-urile astea e cum le folosesti. De exemplu, niciodata (repet NICIODATA) nu folosi un tool automat pt site-ul pricipal. Am facut asta fie pt experimente, fie pt site-uri principale (doar directoare web si bookmark-uri) si rezultatele au fost catastrofale, in principiu (sau "succesuri", daca era un experiment anume). Ideea e ca astfel de tool-uri genereaza tot felul de link-uri, care mai de care mai dubioase si oricat te-ai chinui tu sa setezi in optiuni sa posteze link-uri doar pe site-uri cu PR mare, cu putine link-uri externe, etc, tot o da in bara.

Astfel de tool-uri pot fi si utile, in schimb. Avand in vedere ca seopedia e un forum de SEO, cred ca putem discuta si despre tool-uri automate care intra in categoria black hat, nu? Doar si asta face parte din SEO.

Ei, la ce folosesc eu tool-urile astea:

1) link-uri pt 2nd si 3rd tier, cand faci link building pe mai multe niveluri. E destul de safe, daca-ti penalizeaza un site a carui menire e sa sustina site-ul principal, nu-i pb.. scoti link-ul spre site-ul pricipal si gata. Oricum, asta nu inseamna ca poti spama cu mii de link-uri pt site-urile din nivelul 2 sau 3. Chiar si asa tot e bun de setat anumite filtre pt a pune link-uri pe site-uri related, putin spamate, cu PR decent.

2) pt experimente si pt a gasi bloguri auto approve. Rulezi tool-ul pt un site de test, care oricum nu rankeaza sau nu-ti pasa daca e penalizat sau nu... si asa poti descoperi bloguri dofollow auto-approve cu PR frumusel, apoi iei manual la revizuit lista respectiva si poti descoperi bloguri cu PR si autoritate frumusele auto-approve, pe care apoi postezi comentariul manual.

Dar repet, nu folosi astfel de tool-uri pt site-ul principal.

Oricum, astfel de tool-uri dau randament doar pe .com in principiu (engleza), pe .ro sau alte culturi fiind inutile oarecum. Deci daca ai un site/blog in romana, nu are rost sa-ti bati capul cu astfel de tool-uri.

PS: folosesc astfel de tool-uri si tehnici doar pe site-urile proprii, facute special pt afiliere sau adsense, site-uri a caror penalizare oricum nu ma afecteaza enorm.