8th November 2013, 11:28
3 out of 3 members found this post helpful.
Aplicatie soft gratuita opensource pentru stocare si sinc fisiere echivalenta Dropbox
Probabil stiti ca eu sunt un mare fan opensource un motiv fiind si faptul ca multe din acele aplicatii sunt gratuite si legale.
Astazi vreau sa va prezint o alternativa la Dropbox si la alte astfel de aplicatii ce ne fac dependenti de gazduirea lor si ne fac vulnerabile fisierele importante.
Aplicatia se numeste ownCloud se instaleaza pe propriul host si se comporta exact ca un cont dropbox: ownCloud.org | Your Cloud, Your Data, Your Way!
Pe langa acea aplicatie ce se instaleaza pe host avem si un program ( tot gratuit ) instalabil pe calculator cu care facem uplod-ul/downlood-ul si sincronizarea fisierelor: Installation | ownCloud.org
Acea aplicatie de sincronizare e disponibila pe: Windows, MAC OS X si Linux
Din cate vad e disponibila si in App store si pe Google play
Printre optiuni enumar urmatoarele:
Setarea unui anumit timp de valabilitatea a unui link.
O setare prin care link-ul trimis se poate vizualiza doar cu parola.
Optiunea de a instala diverse aplicatii folositoare pe aplicatia online, printre care si un antivirus, aplicatie pentru vizualizat multimedia, office, pdf si altele .
O optiune prin care se poate acorda spatiu de gazduire si altor alte persoane ( isi pot instala aplicatie de sincronizare pe pc si se pot loga la cont ), bineinteles avem optiunea de a selecta cat spatiu acordam fiecarui nou utilizator.
l-am testat pe un cont gratuit de la hostinger fiindca pe gazduirea mea actuala lipseste un modul numit "PHP module zip"
PHP module zip not installed.
Please ask your server administrator to install the module.
Ca sa nu incarc inutil subiectul cu fotografii pun un link de dropbox unde se pot vizualiza toate printscren-urile facute:
https://www.dropbox.com/sh/e1f9iw8br...NaA7G/owncloud
Ultima modificare făcută de IulianC; 8th November 2013 la 11:35.
6th December 2013, 21:03
0 out of 2 members found this post helpful.