Postat în original de
Benko Zoltan
Problema cu reputatia este mai ampla, putem discuta mult despre aceasta tema si tot o sa fie greu sa ajungem la un consens. Dar este adevarat, nici o comunitate nu functioneaza fara reguli, cand toti incep sa dirijeze ca asa vor muschii lor incepe anarhia. Asa ca exista situatii cand unele lucruri trebuie penalizate. Important este CUM imparti aceste penalizari.
Faptul ca ai reputatie pozitiva sau negativa, nu te opreste sa citesti, sa inveti sau sa ceri sfaturi. Primele 2 le poti face si fara user. Cand iti creezi un user, o faci ori sa intrebi, or sa postezi in market place. Cand ai decis sa-ti faci user, atunci iti asumi sistemul de reputatie.
Intre prostii, ti-o iei. Cu explicatii sau nu. Exista un post de explicatii aici: http://forum.seopedia.ro/bar-lobby/2...reputatie.html
Daca scopul este de marketplace, atunci ai 2 variante. Aberezi si ti-o iei, sau aduci ceva "de acasa" si ramai pe verde. Ori ajuti, ori te duci pe rosu, cu posturi tampite, sau la numar.

Postat în original de
Benko Zoltan
O problema ce am observat ca nu intotdeauna este explicata reputatia proasta pe care ai primit-o. Ti se baga sub nas un link, sa te duci si sa recitesti regulile de utilizare, pagina care contine zeci de posturi, in loc sa ti se spuna unde ai gresit. Eu cred ca este mai eficient daca spui clar de ce ai dat reputatia negativa, omul respectiv daca isi da seama ca a gresit va invata din greseala respectiva. Nu este o problema daca gresesti, numai cei care nu fac nimic nu gresesc niciodata. Poate esti obosit si ti-a trecut cu vederea un lucru micut cum ar fi data de creere a unui topic si din dorinta de a ajuta postezi acolo. Zbang, reputatie negativa fara explicatii

Daca stii ca ai gresit, este mai usor sa accepti bobita rosie, chiar daca vine de la un utilizator care ti-ar putea fi copil.
Toti gresim, dar e omeneste sa-ti asumi greseala, si sa inveti din ea, cu explicatii sau nu. De obicei "te prinzi" si fara explicatii.
Trebuie sa intelegi un lucru. exista useri foarte vechi, care ori au disparut (nu mai intra), ori nu gasesc nimic interesant sa posteze.
Exista useri cu reputatie mare, cum am eu de ex. Reputatie castigata prin oferirea de informatii si sfaturi utile, pe parcursul ultimilor 2 ani. Cand un user cu reputatie, da negativ, se raporteaza la valoarea reputatiei, si de ex de la 18 ajungi la 0. La fel de bine si la pozitiv, daca primesti pozitiv de la un user cu reputatie se simte.
Asa ca indiferent cate negative iei, trebuie sa "te concentrezi" sa scrii sau sa oferi ceva util cu adevarat. Atunci vin si pozitivele, si printr-un singur post, esti la 30+.
Reputatie e matematica simpla. Poti primii 10 negative de la 10 useri noi (fara reputatie mare) si este mai slaba decat o reputatie pozitive de la un user cu reputatie (eu, nichita, dan, kidu, lovelife, roby....).
Mai exista Mezei (proprietarul forumului) care iti poate anula cand vrea, reputatia primita. Daca consideri ca ai primit-o aiurea, ii poti scrie, si el ti-o anuleaza.

Postat în original de
Benko Zoltan
A doua problema este persoana de la care primesti reputatia negativa. Daca primesc de la o persoana pe care il vad activ si care m-a ajutat pe mine sau pe altcineva cu sfaturi sau informatii, il vad indreptatit sa ma traga de urechi daca am gresit. Dar daca vine unu care desi are reputatie buna dar nu prea face munca de teren, nu vad sa ajute pe altii dar este primul la dat negative, este destul de greu de inghitit. Daca esti o persoana importanta care imparte din bogatia lui pentru a aduce valoare acestei comunitati, atunci esti indreptatit sa le deschizi ochii celor care inca nu s-au trezit.
E foarte greu sa contribui zi de zi cu sfaturi. La scoala, un profesor face aceleasi probleme an de an cu o generatie noua, dar aici nu suntem la scoala. Fiecare dintre noi, are un job, o familie, o viata. Nu poti oferi aceleasi sfaturi la infinit, doar pentru faptul ca userul X, nu are timp sa citeasca pe forum.
Sincer, nu am chef sa ofer aceleasi explicatii forever, pentru ca o sa consider lipsa de respect, fata de cei care si-au pierdut timpul scriind in acele topicuri vechi.
Foarte important: Sfaturile sunt gratuite, asa ca respectatile. Nu e nimeni obligat sa ajute prin sfaturi, sau alte servicii. Tine pur si simplu de fiecare user. Daca eu vreau sa raspund, raspund, daca nu, NU. Nu este obligatoriu.
Stiu ca multi doresc sa "faca" seo gratis, sa gaseasca domenii bune, pe baza gastelor, sa caute tot felul de solutii simple, ca se genereze un PROFIT.
Asa ca nu va mai suparati cand cereti informatii si sfaturi GRATUITE, si NU le primiti, daca scopul vostru final este unul comercial.
Iar daca totusi ati invatat ceva, sau ati primit un raspuns util, atunci un simplu multumesc, sau un click pe reputatie pozitiva este respectul vostru pentru timpul altora.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.