Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 61

Subiect: Continut furat adica preluat cred..... PROMOMEDIA DESIGN S.R.L

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Prietenul Vezi Post
    P.S. Daca doreste sa nu mai preia nimeni RSS le poate dezactiva si gata..........
    Bun, e conținut prin RSS dar unde pe site-ul tău e specificat acest lucru !? Eu dacă intru prima dată pe site-ul tău și nu pe celălat o să iau articolele respective ca fiind scrise de tine.

Puteai să preiei absolut toate informațiile din articolul respectiv fără a cere permisiunea cuiva, însă ATENȚIE, reformulate astfel încât să se vadă și contribuția ta.

Radu.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    27th February 2011
    Locaţie
    Satu Mare
    Posturi
    366
    Putere Rep
    31

Implicit

Hakuna Matata, aici e vorba de fiecare om in parte. De exemplu, eu atunci cand am aflat ca mi-a copiat continutul mi-am zis ca daca-l sterge sunt ok, dar apoi a venit Tony si a zis sa-mi puna un link si e ok, as fi acceptat si asta. Dar apoi a venit tipul si imi spune ca are tot dreptul sa preia fluxul rss si ca sa invat drept si sa ma scolarizez putin in drept pentru a stii ca el are voie sa faca ce a facut.

Acuma sincer valoarea acelor articole e de 25-30 euro, right ? Dar pentru faptul ca a fost un nesimtit si ca o tinea pe a lui, eu ma gandesc sa-l trimit in judecata si sa-i cer tot odata prejudici (Problema cu mine e ca sunt plecat din tara si nu stiu pe cine sa aleg pentru a inainta o plangere si asa mai departe, plus ca in Romania e cam multa bataie de cap cu ele).

Oricum, momentan imi evaluez posibilitatile si vad ce pot sa fac, dar daca e pentru cateva articole amarate voi inainta o plangere si vreau sa-l vad cu plateste pentru nerusinarea lui si pentru ca n-are pic de bun simt fata de nimeni.

Legat de ce ai zis tu cu disparitia site-ului, nu se pune problema pentru ca site-ul e in general o gluma si nu poti sa-i faci ceva rau atata timp cat nici macar nu e bun de ceva, practic e o loterie pentru el, daca iese bine, daca nu si asa e bine. Black hat-ul dureaza, are efect, dar la fel poate continua sa fure pe urma fara nici o problema.

Oricum.... Imi pare rau ca exista oameni care gandesc asa si ca nu-s capabil sa-si creeze propriul continut sau sa plateasca pentru el.
    tosin.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Hakuna, partial ai dreptate. Cand esti furat de un pusti de 16 ani care se joaca de-a webmasterul, stai si gandesti de doua ori inainte de a-l actiona in instanta. Pentru simplul fapt ca probabil in cel mai bun caz respectivul o sa isi ia o bataie buna de la tacsu.
    Cand insa in spatele furtului sta o firma, se schimba un pic datele problemei. Primul pas poate fi DCMA report, iar rezolutia mai mult ca sigur ca este acceptata ca probatoriu in instanta. Este un document oficial care iti atesta dreptul de Copyright. Sansele de a obtine castig de cauza sunt extrem de mari, chiar si cu o legislatie deficitara.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Radu.R Vezi Post
    (Problema cu mine e ca sunt plecat din tara si nu stiu pe cine sa aleg pentru a inainta o plangere si asa mai departe, plus ca in Romania e cam multa bataie de cap cu ele). .
    Asta s-ar putea sa fie in avantajul tau.
    Pe teritoriul tarii in care esti, nu cumva creatorul unui text este detinatorul "default" al copyrightului, fara a fi nevoie de inregistrare la OSIM? Ca in majoritatea tarilor civilizate asa e.

Si de dat in judecata il poti da la tribunalul cel mai apropiat de casa ta. Ca presupun ca esti intr-o tara civilizata si in UE.
    Trust, but verify.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    35

Implicit

Daca are agregator ii poti bloca ip-ul si domeniul fara batai de cap. Ar fi trebuit sa faci acest lucru in prima instanta pentru ca oricum cei care recurg la asemenea lucruri nu stau sa verifice ori sa-si bata capul.
    Daca vrei sa-l dai in judecata consulta un consilier juridic care sa te indrume.

Cea mai mare pedeapsa pentru astfel de persoane este adevarul. Fa-i un blog in care sa detaliezi problema si cu tot ce tine de el, locul de munca, nume, date de contact, activitate... etc.
    Aici nu este vorba de cunostintele juridice ci de bun simt. Normal ar fi fost sa ne ajutam reciproc nu sa ne furam, din punctul meu de vedere acest individ ar trebui exclus din acest grup, nu face cinste comunitatii iar practicile pe care le are sunt mult sub idealul comunitatii.

Radu.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    27th February 2011
    Locaţie
    Satu Mare
    Posturi
    366
    Putere Rep
    31

Implicit

Sunt intr-o tara in care copyright-ul si orice tine legat de el e foarte strict si mai ales in domeniul online. Zilele acestea ma voi intalni cu avocata cu care colaborez si am s-o intreb. Sunt in Canada, problemele se rezolva putin mai diferit aici si pentru a da in judecata pe cineva sunt doar cativa pasi simpli din cate stiu eu.
    tosin.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    84

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

1. Faci feedul sa genereze si sa contina un cod unic pentru fiecare ip de la care e accesat.
    2. Observi ce cod apare pe siteul tinta => afli ipul de unde e accesat
    3. Generezi feed special pentru acel ip.
    4. Iei o bere si popcorn, urmaresti ce se intampla.
    Caut cu jingle.ro.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Vin in completare cu cateva pasaje din legea 8/1996 :

(2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in forma nefinalizata.
    Art. 3
    (1) Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.
    (2) in cazurile expres prevazute de lege, pot beneficia de protectia acordata
    autorului persoanele juridice si persoanele fizice, altele decat autorul.
    (3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite in conditiile legii.
    Art. 4
    (1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.
    O opera literara nu trebuie musai inregistrata la ORDA pentru a beneficia de protectia legii 8. Asta ca sa destramam mitul potrivit caruia o opera care nu este inregistrata la ORDA nu beneficiaza de protectie.

@ Radu, cu atat mai bine daca esti in Canada.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Si de dat in judecata il poti da la tribunalul cel mai apropiat de casa ta. Ca presupun ca esti intr-o tara civilizata si in UE.
    Regula în procesul civil e că cererea de chemare în judecată trebuie introdusă la instanța în raza căreia se află domiciliul pârâtului, dar mai sunt prevăzute și excepții. Nu cred că e cazul în situația de față, însă cine știe.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    95

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    1. Faci feedul sa genereze si sa contina un cod unic pentru fiecare ip de la care e accesat.
    2. Observi ce cod apare pe siteul tinta => afli ipul de unde e accesat
    3. Generezi feed special pentru acel ip.
    4. Iei o bere si popcorn, urmaresti ce se intampla.
    Sau pur si simplu blochezi IPul site-ului unde e hostat. Poti detalia cum se procedeaza cu feedul "cu dedicatie"? Am si eu niste "webmasteri" carora le-as trimite ceva redtube.

@Prietenul, te rog sa stergi continutul copiat de la colegul care te-a reclamat. Nestergerea lui => ban permanent.

Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Continut furat - ce pot sa fac?
    De John în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 30th September 2012, 16:51
  2. Caut persoana pentru a adauga continut pe un site de design
    De alexjones în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th September 2012, 18:17
  3. Continut furat pe unu din site-urile mele
    De felix în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 9