corecte observatiile Tom. Insa de comun acord se pot insera in design imagini, iconite etc. care sa defineasca acel produs ca si unic. Problema este cu adevarat complexa pentru ca pur si simplu mutand o casuta si modificand paleta cromatica acel design devine "unic" si poate fi revandut. Si nu de putine ori ne surprindem chiar noi extaziati in fata unui layout si ne spunem "mama, ce-as vrea sa am un desen ca asta". Clar ca n-o sa-l faci 100% exact asa, dar ca sursa de inspiratie tot ramane. Tot ce este in spatiul public se supune si tentativei de imitare. Vezi manufacturierii de soft-uri ce dispute au pe patente: ba ca unu a facut poza sa se roteasca nu stiu cum, ba ca altu a facut sa dai si cu limba pe ecran etc. Nu cred ca se poate ajunge la un contract "perfect". Pasul cel mai important este sa faci un contract de cesiune de drepturi de autor pentru a nu te trezi ca "partenerul prestator" se trezeste peste o perioada sa zica ca el doar ti-a aratat ceva si tu folosesti. Macar sa te acoperi daca tot dai bani. In rest, cum e viata asa-i si piata. O jungoogle!