Citat Postat în original de razvan voicu Vezi Post
va multumesc foarte mult tuturor celor care mi-ati raspuns . am sa studiez link-ul trimis de 1nesco si am sa incerc sa gasesc un " ghid de bune practici" al celor de la google .
site-ul meu a fost mult timp pe pagina 1 ( pozitiile 2 - 6 ) ,in cautarile pe cuvantul cheie care ma interesa . de la schimbarea de algoritm din 17 ianuarie a ajuns pe pagina 3. cei care se ocupau de seo pentru site nu mi-au dat nici un raspuns concret cand ar putea reveni site-ul si nici nu vad vreo imbunatatire, de aceea m-am decis sa apelez la ajutorul altcuiva, dar as vrea sa fac o alegere cat mai buna .

inca odata va multumesc, in special lui 1nesco, robyroy, doro, nichita .
Eu vand top3, top5 si top 10 pentru clientii mei. Plata se face pe rezultate, dar cu avans. Ai top 10, platesti, cand ajugi top 5 platesti, top 3 platesti. Pe unele nise de la loc 10 la loc 3 costa mai mult decat de la 0 la top 10
Alegerea o faci pe baza de portofoliu.

Google face modificari destul de des, dar seo clasic ramane acelasi. Poate devaloriza anumite tipuri de linkuri, poate penaliza anumite site-uri, dar atat timp cat tu esti ok on-site si off-site, nu ai stress. Penalizarea > 3 luni, aduce implicit restituirea banilor + penalitati, de catre agentia seo.

Seo e un serviciu foarte riscant, daca tu client nu ai HABAR. De obicei 90% se merge pe referal. Tu nu stii ce e cu seo, dar vrei trafic. Asa ca un prieten iti recomanda o agentie cu care a lucrat si e ok.

Am avut un site in top 3 pentru "optimziare seo". Am renuntat la el. Se cauta "oferta pret", si "audit gratuit", ceea ce inseamna : caut ieftin si gratis. Eu nu lucrez cu astfel de clienti. Toti clientii vin din referal, ce vine de pe net e jale.

La fel pentru web design, care are legatura directa cu seo. Ieftin sau gratis.

Nu exista ieftin si bun.

Da, daca ai buget, ai servicii, daca nu, cumperi directoare, articole, cateva linkuri pe bloguri si "te rogi" sa rankezi. Dar asta nu e business.