<div class='quotetop'>QUOTE(miromulus @ Feb 17 2006, 12:44 AM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
Toto, cum putem optimiza un site pt murfi? Serios, daca poti raspunde.
Intrebarea e de fapt, dupa ce criterii intoarce murfi rezultatele unei cautari (ma refer la pozitii)? Dar suna mai frumos in prima varianta.
[/QUOTE]
In sfarsit, o intrebare buna, la obiect si exact de care ma asteptam sa primesc... Bineinteles ca pot raspunde, foarte serios ...
Intrebare: cum putem optimiza un site pt murfi?
raspuns: Nu este nimic special in optimizarea pentru murfi fata de cea pentru google.. Crawlerul murfi (identificat ca "murficom" ip: 82.78.63.68) parcurge toata pagina, si ia in calcul si: titlul paginii + keywords + description.
Se verifica existenta titlului (parti din titlu) , a cuvintelor cheie, a desrierii in corpul paginii, si apoi se stocheaza pagina.
la prima indexare se da o nota (gen page rank) fiecarei pagini. Nota "default" este 0 (zero). La reindexari, in functie de anumiti parametrii poate creste Nota sau nu ..
Printre parametrii de care se tine cont pot enumera: timpul in care raspunde siteul la indexare (cat dureaza efectiv indexarea unei pagini) , frecventa cuvintelor cheie in pagina (body).
Referitor la partea de cautare, aceasta se executa (in mare) asa:
Se analizeaza in primul rand cuvintele de cautat. in functie de rezultatul analizei, se executa anumite procese... Dupa care, urmeaza cautarea in index. Ordinea in care sunt afisate rezultatele este data de: nota paginii, frecventa cuvantului de cautat in pagina, existenta lui in titlu, in url, in descriere, etc ..
Tinandu-se cont de mai multe aspecte, se calculeaza "on the fly" o nota pentru fiecare pagina dupa care sunt sortate rezultatele...
---------------------------------------
Murfi pune pret pe content si pe url-uri seo friendly in principal. Am observat in timpul indexarii ca un url seo friendly est emult mai repede parcurs decat unul ce contine multe variabile, etc .. In medie, un url seo friendly este parcurs in 0.5 - 0.9 secunde .. unul model "naspa" in 1.5 - 1.8 secunde ...
Sper ca am lamurit intrebarea..Daca nu , sunt gata sa o iau de la capat ...
@Netul
Si de ce esti tu asa sigur ?Mi se pare etic sa-ti informezi partenerii cu care lucrezi ca siteul uremaza sa fie vandut. Ma indoiesc de faptul ca ai anuntat pe cineva.
pai tu stiai bine.. Insa eu nu am spus ca ii dau eu .. Ci doar ca mai sunt cateva siteuri inainte... Si dureaza pana ajunge la el .. Asa am apreciat eu, ca se va intampla in noaptea asta..Eu stiam ca un crawlerface singur treaba, indexeaza automat, si nu trebuie sa ii dai tu "in aceasta seara / noapte" un site sa-l indexeze.