Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 28

Subiect: Facebook Ads Fake Traffic ?

SergiuB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    26th October 2016
    Locaţie
    Tirgu-Mures
    Posturi
    61
    Putere Rep
    16

Implicit

Pai ti-am spus ca nu e ceva exact. Facebook iti afiseaza un reach potential, aia nu inseamna ca de fiecare data sa fie atins acel reach sau sa fie identic. Ca si idee, sa intelegi de unde pana unde sunt diferentele astea, adica mai exact de ce cu un anunt poti avea reach 100 si cu altul 200 cu aceeasi targhetare (sunt doar exemple). Facebook afiseaza acele anunturi in functie de reactiile userilor la ele, deci daca la primele 50 de afisari au fost reactii bune, engagement bun, link clicks, conversions, etc, il da la maxim posibil, pentru ca e ceva calitativ. Daca in schimb totul e invers, adica engagement 0, automat si anuntul tau primeste un reach mai mic, cu acelasi buget cheltuit

atomix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    24th August 2014
    Posturi
    54
    Putere Rep
    20

Implicit

Dar aici era vorba de vizite daca sunt reale sau nu, si nu am platit pentru reach dar pentru clickuri. Am setat campania cpc pentru fiecare click mia luat vreo 0,40 bani. Nu cred ca targetul este principala problema. Eu nu am inteles de ce facebook ma taxat 30 lei pentru 84 de clickuri (80% sa zicem ca au intrat pe site) cand mie nu imi apare niciunde si am 3 tool-uri diferite pe site pentru tracking inclusiv screen recorder...

Am verifcat logs de la server si se pare ca am primit vizite reale. Iar la 5000+ reach am primit 4 likeuri.
    Ultima modificare făcută de atomix; 26th October 2016 la 19:39.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Revino dupa ce setezi precum aici (via DAN) https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/
    Sau cel putin seteaza un LP si apoi verifica in GA.

GA pierdea si la mine refererul FB acum vreo 7 luni in proportie de 80%.
    Aveam insa campaniile personalizate prin URL si astfel am putut ulterior sa refac statisticile.

Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    26th October 2016
    Locaţie
    Tirgu-Mures
    Posturi
    61
    Putere Rep
    16

Implicit

GA este cel care pierde trafic, nu Facebook. Iti spun asta din proprie experienta si la trafic de ordinul sutelor de mii lunar, nu cateva sute sau mii. Facebook arata un anumit numar de conversii si Analytics un total alt numar (cam cu 70% mai mic). S-a facut o verificare exacta in baza de date pe butonul respectiv si s-a ajuns la concluzia ca exista diferenta cam de 2-3% intre Facebook si baza de date.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    18

Implicit

Citat Postat în original de SergiuB Vezi Post
    GA este cel care pierde trafic, nu Facebook. Iti spun asta din proprie experienta si la trafic de ordinul sutelor de mii lunar, nu cateva sute sau mii. Facebook arata un anumit numar de conversii si Analytics un total alt numar (cam cu 70% mai mic). S-a facut o verificare exacta in baza de date pe butonul respectiv si s-a ajuns la concluzia ca exista diferenta cam de 2-3% intre Facebook si baza de date.
    GA nu pierde trafic. Ati implementat voi codul gresit. Din ce zici inteleg ca triggerul de GA pleaca primul iar FB al doilea. Baga putin delay si probabil ca o sa fie aceleasi numerele. Contorizarea asta mai depinde si de conexiunea la internet, vreme, sau mai stiu ce alte kkturi.
    Listare articole gratuit aici si aici

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Cauze posibile:
    2. traficul de pe mobil nu apare uneori in analytics (nu sunt 100% sigur, asa imi zic si mie oameni mai priceputi)
    3. la redirectul din https la http si invers, referrerul se pierde (uneori, de cele mai multe ori, din cauze de securitate) astfel ca vizitele apar ca directe
    Eu stiu ca ambele pot duce in trafic direct, dar cazul de fata se pare ca, contrazice.

Citat Postat în original de atomix Vezi Post
    O alta intrebare, cam ce suma zilnica este bine sa depun pentru a vinde pe facebook ? macar 2-3 comenzi pe zii.
    Cel mai bine este sa testezi treptat, nu te arunca cu bugete mari din prima. Ti-as recomanda sa testezi cu sume mai mici si cu mai multe criterii chiar daca iti reduce potentialul de audienta, mai nisat = mai eficient = mai multe sanse de a avea conversii.

Citat Postat în original de catalinux19 Vezi Post
    SergiuB, da gres si facebook-ul, eu am targetarea prestabilita si nu o modific, femei 17-35, romania...e a doua oara cand patesc sa dau boost si sa ajunga la putini oameni...
    Incearca sa creezi anunturile sa nu dai boost la post, ai mai multe optiuni de targhetare si poti face reclama mai eficienta.
    Fara semnatura.

Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    26th October 2016
    Locaţie
    Tirgu-Mures
    Posturi
    61
    Putere Rep
    16

Implicit

enzoloco in momentul in care analizez traficul in Real Time si intra 9-10 persoane de langa mine si GA imi afiseaza doar 7-8 in momentul ala pe pagina respectiva si mai apoi tot ala e si traficul inregistrat, pot spune ca pierde trafic.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Se mai poate intampla o situatie. Eu am patit-o.
    Se poate sa nu iti mearga site-ul sau sa fi trecut la FB adresa gresita. Ce se duce la pagini 404 cred ca GA nu inregistreaza.

Dar da, e o chestiune de retinut - testati-va site-ul de pe diverse dispozitive si din diverse retele. Mie mi s-a intamplat sa mearga de pe RDS si Idilis, dar sa nu mearga de pe Vodafone, Orange, Telekom, UPC etc. Habar n-am avut ca nu merge pana nu m-a atentionat un client de pe acelasi server ca lui nu-i merge site-ul.

Cu alta ocazie mi-am dat seama ca certificatul meu SSL e pus aiurea. Pe Chrome mergea perfect, pe Firefox la fel, dar de pe linux si de pe mobile scria mare si cu rosu sa nu intre lumea ca e risc de securitate etc.

Si cand bagi bani in reclame si nu merge site-ul, e nasol, ca te costa.

Pățăști.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    18

Implicit

Citat Postat în original de SergiuB Vezi Post
    enzoloco in momentul in care analizez traficul in Real Time si intra 9-10 persoane de langa mine si GA imi afiseaza doar 7-8 in momentul ala pe pagina respectiva si mai apoi tot ala e si traficul inregistrat, pot spune ca pierde trafic.
    Iar, e vorba de felul în care merge reteaua. Au intrat fiecare de pe mobil? unii de pe PC? E ip unic la fiecare? V-ați logat la acelasi wireless? Ari șters cookie inainte? Da mai multe detalii despre cum ați făcut testul asta.
    Dacă aveți implementarea făcută calumea nu returnează erori.
    @Dan...la pct 2. Traficul de mobil apare întotdeauna un GA dacă ai implementarea de cross device tracking făcută corespunzător.
    La pct 3. Fă cross domain tracking si nu se mai pierde nimic în nici o direcție.
    Listare articole gratuit aici si aici

Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    26th October 2016
    Locaţie
    Tirgu-Mures
    Posturi
    61
    Putere Rep
    16

Implicit

IP unic, cookie sters, mobile & PC. Pierde, crede-ma. E adevarat ca foarte putin, dar pierde. Si la urma urmei, e normal sa scape anumiti useri, de asta si exista diferente intre diferite website-uri de monitorizare trafic. De asta cel mai bine cand faci o campanie Facebook Ads e sa folosesti neaparat URL Builder, daca ai un magazin online sa ai pixel de tracking pe conversii + la fel si in Analytics. Sa stii exact datele.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Facebook Fake Reviews
    De Ededd în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th October 2016, 21:43
  2. Facebook si like-urile fake.
    De Vali D în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th May 2015, 02:02
  3. Blocare Fake Traffic
    De demonbogdan în forumul Client side
    Răspunsuri: 0