Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Statistici aiurea sau fake trafic

johny2k este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit Statistici aiurea sau fake trafic

Am o problema de ceva timp si se prezinta cam asa:

=> promovez in grupuri facebook postari tip link afiliat
    => link-ul afiliat il scurtez in bit.ly, iar linkul bit.ly rezultat il postez cu un program ce face postarile automat

Toate bune si frumoase insa acum apare problema:
    => in profitshare linkurile apar cu sute 800-900 de clicuri
    => in bit.ly apar doar cateva zeci de clicuri

A mai patit cineva asa ceva? Aveti vreo explicatie?

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

Profitshare si GA inca n-au invatat sa filtreze botii. Incearca sa directionezi traficul printr-un filtru instalat pe serverul tau si vei vedea ca >80% nu au JS enabled. Cu alte cuvinte, traficul afisat de bit.ly este cel real.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@Andretti mersi pentru raspuns. Asta inseamna ca rapoartele lor sunt de c...t pentru cei ce aleg sa promoveze linkuri afiliat pe facebook.
    A incercat cineva sa le explice chestia asta? Ma gandesc ca cei care promoveaza prin facebook ads si care investesc ceva banuti ar avea nevoie de niste statistici clare pentru a masura performanta reclamei. Zic si eu.

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

Corect, de cativa ani ma ocup de site-ul unui client care investeste serios in FB ads si crede-ma ca rata de conversie este extrem de mica iar bounce rate mai mare de 82%. La un moment dat am creat o landing page pentru traficul din FB si am constatat ca cei care se "opreau" acolo nu aveau JS enabled si erau utilizatori de mobil. Precizez ca pagina respectiva era responsive si cat se poate de rapida si curata, fara JS, pop-ups sau restrictii.
    Au incercat multi sa le explice chestia asta, oameni care au investit zeci sau sute de mii pe zi in FB ads, insa fara succes. Vezi aici This Man's $600,000 Facebook Disaster Is A Warning For All Small Businesses

Cam asa arata statisticile site-ului de care vorbeam:

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@andretti e interesant ceea ce spui, dar mai ales graficele pe care le-ai prezentat. Dupa parerea mea si e doar parerea mea, nu merita sa investesti in facebook ads.
    Am facut urmatorul test:

1. am creat o campanie pentru o saptamana (dupa 7 zile deja arunci banii aiurea) cu un public tinta, imagini verificate de fb, descrieri separate, etc.
    2. am pus la treaba 20 de conturi (detin vreo 50 si am "in crestere" inca vreo 30) si am postat pe grupuri aceeasi reclama.

Rezultat: am obtinut dupa o sapatamana exact aceleasi rezultate.

Cat despre Profitshare si statisticile lor, nu vad de ce ar avea interesul sa rezolve problema. Lor le convine ca afiliatii sa vada acolo multe clicuri, sa traiasca cu speranta si sa investeasca in continuare. Altfel, multi dintre ei ar renunta. Asa ca, va trebui sa ne descurcam singuri.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

@johny2k, abordare gresita in privinta PS. Acele click-uri pot afecta dramatic unul dintre cei mai importanti indicatori ai afilierii: rata de conversie. Daca am avut astazi zece conversii nu e totuna daca am furnizat 100 de click-uri sau 10.000... Adica nu e totuna o rata de conversie de 10% sau de 0,1%.
    Consider ca pana la urma e treaba ta ce fel de trafic oferi... La mine exista diferente foarte mici intre click-urile inregistrate de platforma si click-urile inregistrate de sistemele mele de monitorizare, in conditiile in care trimit numai trafic targetat din site-urile proprii care la randul lor au doar trafic organic.

Personal ma simt mai increzator cand acele vizite sunt inregistrate de platforma si nu sunt blocate nici ulterior, nu am foarte mare incredere in filtrele ce pot bloca botii, indiferent cat de bine ar fi puse la punct.
    Daca totusi exista astfel de filtre mi se pare normal ca efectul lor sa se vada si in click-urile inregistrate de platforma, adica nimic sa nu fie blocat dupa inregistrarea click-ului ci inainte. Dar daca nu exista nu as insista pentru crearea lor.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@mishu cunosc importanta ratei de conversie. pentru mine e simplu: imi calculez rata de conversie raportat la nr de clicuri din bit.ly. si gata
    problema pe care am ridicat-o o patesc doar cand e vorba de facebook si atat. clicurile de pe website-uri sunt ok, aici sunt de acord.

acum vin si cu o intrebare: daca tu incepi sa bagi niste banuti in facebook ads si primesti de la Profitshare niste balarii de statistici, nu crezi ca e aici o mica problema?

nici eu nu am mare incredere in filtre, insa cum rezolvam problema?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Pana una-alta ai oferit si o solutie de moment:
    Citat Postat în original de johny2k Vezi Post
    ...imi calculez rata de conversie raportat la nr de clicuri din bit.ly. si gata...
    Cand am spus abotdare gresita m-am referit la afirmatia ta:
    Citat Postat în original de johny2k Vezi Post
    ...Cat despre Profitshare si statisticile lor, nu vad de ce ar avea interesul sa rezolve problema. Lor le convine ca afiliatii sa vada acolo multe clicuri, sa traiasca cu speranta si sa investeasca in continuare. Altfel, multi dintre ei ar renunta. ...
    Din cauza asta am incercat sa evidentiez unul dintre dezavantajele importante.
    Cat despre traficul venit din fb ads nu ma bag, nu stiu a cui este problema, de ce apare acel trafic , daca este o problema de calitate sau cine trebuie sa il blocheze. Eu, dupa logica mea, consider ca Profitshare nu are niciun interes sa bagi tu sau oricine altcineva bani in FB ads, decat daca acel trafic aduce conversii. Adica nu vad interesul la care faci tu referire.
    Logic vorbind...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@mishu Profitshare are tot interesul sa iti prezinte statistici umflate. Daca tie iti apar cateva sute de clicuri pe zi, chiar daca nu ai conversii putine, te face sa te intrebi unde gresesti, sa incerci remarketing, sa schimbi mesajul, sa modifici imaginea, etc, etc etc si uite asa continui sa mergi inainte, chiar daca intr-o directie gresita.

Profitshare, poate prezenta adviserilor, un numar crescut de afiliati care lucreaza in platforma si ii convinge mai usor sa se alature lor. Si tot asa, ne invartim in cerc.

E parerea mea, nu tin o sa impartaseasca toata lumea, insa cred ca ei nu au niciun interes sa rezolve problema.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd December 2010, 18:27
  2. Statistici noi la trafic.ro
    De Diana în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 3rd June 2007, 16:19
  3. Diferente statistici trafic.ro
    De miller în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd February 2007, 23:32
  4. trafic.ro =? new.statistici.ro
    De GExGE în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th August 2005, 01:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.