Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: promovare site culinar

Mutex este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Caracal
    Posturi
    102
    Putere Rep
    0

Implicit promovare site culinar

Salut! De aproximativ doua saptamani mi-am facut un site de retete culinare. Problema este ca nu pot ajunge asa rapid pe prima pagina. Momentan am cumparat un advertutorial si postez cate 1-2 retete pe grupuri culinare de facebook si postez macar doua retete pe zi pe site. Traficul este destul de bun (+400 vizitatori unici/zi), insa eu m-am gandit la urmatorul lucru: sa strang bani si sa cumpar reclama pe facebook si sa setez doar trafic feminin. Oare credeti ca se merita sa cumpar reclama pe facebook? Nu am mai cumparat niciodata, asa ca nu stiu cum vin click-urile. Care sunt solutiile pentru a promova un site de retete culinare (in cazul in care facebook nu este o alegere buna)? In cazul in care facebook este o alegere corecta, as vrea sa stiu care este bugetul minim pe care trebuie sa-l am si sa cumpar doar 1 zi sau pe mai multe zile? Cum este indicat?

Tombstone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    10th December 2015
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    40
    Putere Rep
    19

Implicit

Salut Mutex inainte sa te gandesti la o campanie de Adsuri pe Facebook sau altceva, gandeste-te cum sa il pregatesti de promovare cu ceva seo si advertoriale cumparate, blog commenturi pe aceeasi nisa de preferinta, ceva social bookmarking, pe fiverr daca iti alegi iar campaniile cu grija de linkuri poti gasi si servicii bune, ceva submisii de directoare si articole de directoare care inca sunt bune, ceva youtube marketing cu retete filmate daca poti gen jamila cuisine, sincer poti face o gramada de chestii.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

1. Facebook este cea mai buna solutie pentru tine. Daca ai reusit dupa 2 saptamani sa aduci un trafic de 400+ pe zi, eu zic sa continui pt ca faci bine. Ca sa ajungi pe prima pagina imediat dupa lansare o poti face doar cu Adwords.
    2. Pentru reclama pe Fb, trebuie sa iti cunosti foarte bine publicul si sa setezi reclama exact pentru ei, altfel bagi bani aiurea. O sa vezi cum bugetul tau dispare in cateva ore.
    3. Daca nu ai facut inca, instaleaza pixelul FB. Iti ofera posibilitatea sa urmaresti vizitatorii in timp ce navigheaza pe facebook (retargeting), sa iti faci reclama doar lor. Si poti sa setezi ca si target conversia, care sa fie abonare la newsletter, sau like la pagina.
    4. 1 zi de reclama nu ajunge. Ar trebui sa lasi reclama sa ruleze macar 3-4 zile, vezi ce efect are, aduci imbunatatiri. Daca mergi pe conversie, poti avea campanii cu bugete de 5 lei pe zi si de multe ori nici macar nu o sa atingi suma asta (cel putin nu la traficul pe care il ai momentan)
    5. Ce alte metode de promovare sunt? Advertorialele sunt o solutie buna. Advertoriale pe site la tine si advertoriale cu trimitere catre tine. Uita-te de unde primeste concurenta linkuri, sorteaza-le, alege doar cele mai bune si incearca sa iti bagi si tu linkuri pe siturile alea chiar daca o sa te coste mai mult.
    6. App de ce zicea Tombstone, nu recomand nici fiverr, nici directoarele web. Directoare de articole poate ca da, dar nu ferme de linkuri. Un canal de Youtube este bun, iar daca nu ai inca ar fi bine sa iti faci.
    7. Chiar si pe culinar sunt nise. Ai facut un kw research sa vezi ce anume se cauta cel mai mult? Ti-ai ales kw pe care vrei sa rankezi? Te-ai gandit sa oferi retete cu de toate pentru toti, sau doar anumite tipuri de retete? Daca te-ai axa doar spre un anumit public, cu anumite preferinte oare nu ai fi mai castigat (ex. retete cu cartofi vegane, sau retete cu dovlecei si carne de pui)?
    Cam atat am avut de zis momentan...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Caracal
    Posturi
    102
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc! Faza cu adwords e ca nu stiu cat ia pe clic, iar advertut posibil sa mai cumpar ca am doar 1.

alinpreda este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Salutare! Google îți pune bid-ul maxim/click în funcție de competiția pe care o ai pe acele cuvinte. Poți să faci un test, crează-ți o campanie AdWords, pune-ți cuvintele cheie potrivite Anunțului și vezi cât te costă pe fiecare click. Mai ai un oarecare plus, că îți poți seta suma pe care vrei să o cheltui într-o zi(sau pe zi). Eu îți recomand AdWords, dacă vrei să fii pe prima pagină(cu asta vei crește poziția link-ului respectiv în pagini).

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Caracal
    Posturi
    102
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc mult!

mrspnc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd February 2016
    Vârstă
    39
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Salutare! Cel mai bine ar trebui sa continui cu munca pe face daca pana acum ți-a adus rezultate bune. In acelasi timp poti sa te apuci se seo off page: linkbuilding cu keyord-urile care vrei sa le pozitionezi in prima pagina.

nicu1985 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2015
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Problema este ca ai nevoie de flux continuu de vizitatori. In momentul de fata nu stiu ce metoda sa-ti recomand de indata ce nu stiu macar cum iti monetizezi site-ul. De ex. daca ai adsense pe site castigi putin din traficul de facebook comparativ cu vizitele organice. Plus de asta ai grija cum postezi in facebook pentru ca s-ar putea sa-ti baneze site-ul. Nu-i suficient sa ascunzi linkul cu bit.ly pentru ca facebook vede dincolo de link.

Cand investesti in reclama trebuie sa lasi macar cateva zile sa treaca si apoi tragi linie si vezi daca esti pe plus sau pe minus. Adwords este destul de scump la clickuri dar si aduce mai multe rezultate in cazul site-urilor care vand ceva.

Daca pe site ai afiliere sau adsense, cea mai buna metoda cred ca este seo.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Ca sa nu mai deschid inca un topic scriu aici.
    Am primit in urma cu cateva zile mailul de mai jos de la cineva din cadrul Internet Corp:
    "Incepand de la 1 aprilie (nu, nu este o gluma), vom reprezenta alte 3 produse din zona de culinar (culinar.ro, gustos.ro si reteteculinare.ro).
    Asadar, ne mandrim acum cu pozitia de lideri pe nisa de culinar din .ro, cu top 4 site-uri (bucataras.ro fiind un proiect care s-a alaturat regiei noastre inca din 2012)."

Cu imaginea atasata privind traficul
    imagine.png

Cu alte cuvinte, cine se mai gandeste sa inceapa ceva pe nisa asta o sa aiba de tras inainte sa reuseasca. Nu ca n-ar fi la fel pe cam toate nisele, dar cu cele 4 situri de mai sus are concurenta serioasa.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand 2 domenii domeniu culinar
    De psaico în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th September 2013, 19:42
  2. Vand articole din domeniul culinar
    De Rapsodia în forumul Continut web
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th July 2013, 10:54
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th January 2012, 15:39
  4. idei seo pt promovare blog culinar
    De MiculBucatar în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th October 2011, 20:27
  5. link exchange domeniul culinar
    De Danielu în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st March 2009, 13:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •