1 out of 1 members found this post helpful.
Analiza concurentei ( programe, site-uri )
Salut, asa cum indica si nickname-ul meu sunt un junior in domeniul seo. Am citit, dar singurele mele dubii sunt urmatoarele :
- ce site / program folositi pentru a analiza concurenta ?
- care ar fi autoritatea de care sa ma feresc ( numar de link-uri, pagini indexate etc ).
Va multumesc anticipat pentru sugestii.
Pentru analiza backlink-urilor, mai recomand opensiteexplorer. Iti faci cont gratuit si ai acces la destul de multe metrici interesante. Daca site-ul este pe .com, ai putea folosi si ahrefs
Ca si soft pt "spionarea" competitorilor, ti-as recomanda seo spyglass de la link-assistant. Este cam scump ce-i drept, nu prea se merita pt inceput, mai ales pt proiecte mici, insa pt proiecte mai mari sau pt mai multi clienti, s-ar merita investitia.
Signatura lipsa
Scuze de offtopic, dar mai ales ca esti la inceput, merita notat macar.
Ca idee, utilizand programele recomandate mai sus, cam o saptamana o sa te doara capul ca nu vei intelege logica 
Astfel, teoretic, pentru primul concurent vei vedea ca are o densitate neacceptat de mare, la urmatorul ca isi trage linkurile din cine stie ce surse... la a doua expresie pe care concurezi te poti miununa de faptul ca expresia apare o singura data in pagina (densitate cuvinte cheie extrem de mica).
Asa ca vei sta cateva saptamani doar incercand sa le intelegi logica 
Sfatul meu e sa nu insisti la inceput pe analiza concurentei si sa urmezi recomandarile din ghid complet de optimizare. 80-90% inca valabil, pana la implementare si propagare modidicari va lua cam 6 luni.
Dupa aceea poti cere pareri in sectiunea studii de caz, unde sa arati ce ai facut si sa intrebi ce se mai poate face.
Ca idee, strategia nu e unica si in plus, tinand cont de modificarile de algoritm, vei avea maaaari surprize privind concurentii din urmatoarele 6 luni. Adica nu doar tu vrei sa ajungi in top. Alaturi de tine, si altii vor sa-i depaseasca pe actualii concurenti.
Am fost destul de clar? 
Spor
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
1 out of 2 members found this post helpful.
Recomand folosirea toolbar-ului SEOquake, ai o panoramica extrem de utila asupra multor detalii importante pentru site-ul tau dar si al concurentilor.