@Alex Dumitru: Poate gresesc eu, insa mi se pare ca principalele scopuri (click pe reclame si abonare la blog) se bat cap in cap, pentru ca, daca da click pe reclama, vizitatorul iti va parasi blogul si nu vei avea timp sa il transformi intr-un utilizator loial.

Un alt motiv impotriva AdSense-ului: nu inspira senzatia de continut premium. Iti trebuie calitate pentru a iti convinge vizitatorii sa se aboneze si sa revina, daca scopul dau este un click pe AdSense in loc sa iti citeasca acel continut... mai greu cu abonarea.

Incerc sa le plasez acolo unde vizitatorul cauta sa gaseasca ceva si anume la inceputul si sfarsitul articolelor.
Pentru mine, ca utilizator, acest lucru este foarte enervant. Nu generalizez, ma refer strict la mine. Daca incerc sa gasesc ceva, la inceputul articolului incerc sa gasesc informatia , iar la sfarsitul lui incerc sa gasesc si mai multa informatie utila (articole asemanatoare, o categorie care sa includa articole pe subiect etc.). Nu dau click niciodata pe ceva ce ma impiedica sa imi realizez scopul.

Am ajuns si la numarul de pagini accesate pe vizita. Daca ma convingi prin articol ca imi oferi ceva util, voi vrea sa stiu mai multe, insa poate nu am rabdare sa iti scotocesc pe blog. Vreau, imediat sub articol, cateva link-uri cu informatie asemanatoare. Vreau sa stiu in ce categorie se incadreaza acel articol, pentru ca poate ai tratat ceva ce ma intereseaza deja in profunzime. Si asa ma tii mult timp pe blog, iar apoi ma si abonez, ca sa nu pierd nimic pe viitor.

@Zoso: M-ai convins cu WP Greet Box, nu o sa mai folosesc. Intai continutul, apoi call-to-action, pe principiul reciprocitatii (informatie utila -> abonare la acea informatie).