Am vrut sa zic si aseara de aranjarea textului, dar am fost cam obosit. E foarte important sa structurezi textul, mai ales daca e mai lung de 200-300 cuvinte. Eu sunt de parere ca 200-300 cuvinte le poti structura doar in cateva paragrafe. Daca e mai mult, ar trebui folosite subtitluri sau alte elemente care sa-l faca sa para ordonat.

Butoanele de RSS si mai ales email sunt plasate pentru ca nu oricine se pricepe sa le caute si incerc sa le plasez acolo unde le-ar vedea din greseala. Si am ajuns la concluzia ca cei care nu stiu unde sa le caute se vor abona prin email mai degraba, pentru ca probabil nu stiu ce e RSS si cum se foloseste.

Eu am incercat si un popup gen lightbox, care nu deschide o fereastra noua, ci apare un bloc cu formularul de email si se intuneca restul paginii. Folosesc cookies care nu expira, deci apare o singura data, in caz ca nu stergi cookie-ul.

Eu incerc sa-l fac sa nu plece dupa ce citeste, dar pe unele nise e aproape imposibil. De exemplu pe un site de tech am ~1.6 page views / visit si mai mult de atat nu am reusit sa scot niciodata. Daca iau engadget sau gizmodo ca o comparatie, stau bine, pentru ca ei au sub 1.1 page views / visit.

E o mare prostie sa lasi meniul blogului in alta limba din multe puncte de vedere, inclusiv SEO. Nu pare deloc pro, iar daca ti-ai facut un blog in romana inseamna ca te adresezi unor oameni care nu stiu sau nu vor sa citeasca in engleza, asa ca da-le ce vor.

Am incercat si bari de social fara nici un succes. Nu am sesizat aproape nici o crestere a activitatii pe social, deci nu-si justifica prezenta, mai ales ca e destul de intruziva si deranjeaza cititorul. Asta in caz ca te referi la cele wide, care raman lipite de partea de jos sau sus. Cea mica din stanga ( sharebar ) mi s-a parut foarte folositoare si creste numarul de share, like, RT destul de mult.