Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: Loose vs Loose

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Emil, poti vedea direct in interfata Adwords clickurile invalide. Trebuie doar sa alegi coloanele care vrei sa-ti fie afisate.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Din experienta voastra, ati reusit sa targetati o campanie Adwords doar pe un oras din Ro? Eu nu vad nici macar teoretic posibila aceasta optiune in interfata.
    Emil, excelcenta expunere. Intrebare: care era rata de clickuri frauduloase detectate de Google?
    Setting > Locations and Languages > Locations > Tabul Custom.

custom.jpg

Cand vroiam sa scap de concurentii care mareau BID-urile ptr a domina cautarile, ma axam doar pe Bucuresti (ptr ca acolo era targetul majoritar) cu BID-uri mult mai mici. Anunturile apareau doar celor din Bucuresti interesati de produsul sau serviciul oferit, astfel scapam de click-urile inutile, BID-urile mari si Click-uitorii din tara. Trebuia sa ii "sustin" doar pe cei din capitala.

emil, multumesc de raspunsuri.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Am gasit e intre 28 si 33% cu varfuri in presezon, si perioade de calm (15-20) in restul timpului. Pe cuvant + nume oras este 8% (ca nota acolo sunt si mult mai putine cautari). La Total - Căutare este de 3 ori mai mare ca la Total - Rețeaua de display .

Uite insa peste ce am dat: Rata de clic (CTR) reprezintă numărul de clicuri efectuate pe anunțul dvs., împărțit la numărul de apariții ale anunțului (afișări). Atât anunțurile, cât și cuvintele dvs. cheie au fiecare propriile valori CTR, proprii performanței campaniei dvs. In Belgia e 3.07 ca medie, in RO este 65%.

Si ca o mica chestie funny. Un afiliat ia 15% in nisa asta. Costul adwordsului e 16%.
    Ultima modificare făcută de Emil; 6th December 2010 la 13:54.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Krumel, asa de la Custom poti targeta si un cerc cu centrul in Titu si o raza de 35 de km, dar numai Dumnezeu stie ce vei obtine in practica. Ideea e ca Adwords nu permite alegerea ca oras a Bucurestiului (la tabul Bundles sau Search), pe cand orase din vest se pot alege separat (Cannes, Ulm, etc. - mult mai mici decat capitalele).

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    Si ca o mica chestie funny. Un afiliat ia 15% in nisa asta. Costul adwordsului e 16%.
    Interesant detaliu. Eu pot confirma ca pe unele nise au inceput afiliatii sa castige mult mai bine in .ro Sint multi afiliati care fac campanii Adwords ptr ei, fac SEO, SM si altele care aduc profit. Unii incep sa creasca si sa domine nisele.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Krumel, asa de la Custom poti targeta si un cerc cu centrul in Titu si o raza de 35 de km, dar numai Dumnezeu stie ce vei obtine in practica. Ideea e ca Adwords nu permite alegerea ca oras a Bucurestiului (la tabul Bundles sau Search), pe cand orase din vest se pot alege separat (Cannes, Ulm, etc. - mult mai mici decat capitalele).
    Totusi ai optiunea de targetare pe oras in Romania. La ei piata e mai mare, de aia e mai bine dezvoltata optiunea.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am gasit e intre 28 si 33% cu varfuri in presezon, si perioade de calm (15-20) in restul timpului. Pe cuvant + nume oras este 8% (ca nota acolo sunt si mult mai putine cautari). La Total - Căutare este de 3 ori mai mare ca la Total - Rețeaua de display .

Uite insa peste ce am dat: Rata de clic (CTR) reprezintă numărul de clicuri efectuate pe anunțul dvs., împărțit la numărul de apariții ale anunțului (afișări). Atât anunțurile, cât și cuvintele dvs. cheie au fiecare propriile valori CTR, proprii performanței campaniei dvs. In Belgia e 3.07 ca medie, in RO este 65%.

Poate ca afiliatul are un cost mai mic de 16% in Adwords si se bazeaza si pe trafic organic.
    CTR de 65% e imens, arata clar clickuri invalide (fraud)

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Totusi ai optiunea de targetare pe oras in Romania. La ei piata e mai mare, de aia e mai bine dezvoltata optiunea.
    Daca te referi la Customs (punct cu raza) - aia e mai mult pentru moral, nu cred ca te poti baza pe ea. Optiunea e dezvoltata si in functie de cum se poate face un matching intre IP si locatia acestuia, nu doar functie de interesul pietei.

PS: Exista si targetare dupa cod postal, dar nici macar in Germania cei de la Google nu au vrut sa garanteze ceva. Va puteti imagina de ce.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Mike, o idee interesanta ar fi fost sa le servesc un cookie care sa contorizeze a cata vizita e. Doar ca informare. Insa din nefericire sunt aproape convins ca le stergeau regulat.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Google are o tehnologie (din pacate total netransparenta) pentru a detecta aceste clickuri invalide. Cred ca in cazul tau merita sa scrii la G. sa ceri o investigatie mai amanuntita, CTR-ul de 65% e unul total neverosimil, mai ales cand sunt si alte anunturi.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Google are o tehnologie (din pacate total netransparenta) pentru a detecta aceste clickuri invalide. Cred ca in cazul tau merita sa scrii la G. sa ceri o investigatie mai amanuntita, CTR-ul de 65% e unul total neverosimil, mai ales cand sunt si alte anunturi.
    Cred ca daca iti propui sa faci asta, poti sa treci peste tehnologia asta destul de usor. Tinand cont ca omul lucra full-time dand clickuri si ca traficul pe keywordul respectiv era mic, putea sterge cookies, cache, flash cookies si schimba ip-ul. Si presupun ca stiau si ei sa stea pe site mai mult timp si sa viziteze cateva pagini. Facand toate astea nu stiu cat de usor e sa depistezi un click invalid. Totusi poate bate la ochi ca doar o singura reclama nu are clickuri si are un ctr foarte mic.

Mike, o idee interesanta ar fi fost sa le servesc un cookie care sa contorizeze a cata vizita e. Doar ca informare. Insa din nefericire sunt aproape convins ca le stergeau regulat.
    Poti incerca cu Flash cookies. Nu stiu foarte multe despre asta si nici nu am gasit pe Google, dar cred ca un expert in Flash te poate ajuta destul de usor. Si sunt destul de sigur ca pe astea nu le sterg

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •