E complicat de creat o retea proprie cu care sa spargi piata.
Am incercat aceasta idee si am sunat pe la toate firmele de hosting sa aflu cate ip-uri din clase C diferite mi se pot pune la dispozitie. Eram dispus sa investesc la un moment dat in atarea domenii cate ip-uri din clase C diferite gaseam.
Numai ca in Ro e o problema . Firmele de hosting nu detin prea multe clase C . In marea lor majoritate au 2 maxim 3 clase diferite.
Cheltuielile pentru o asemenea retea pot ajunge la valori destul de mari daca faci calculele . Cu atat mai mult daca doresti Ip dedicat cum doream eu. la 100 de domenii te duce in jur de 25.000 Ron pe an. Asta numai hostingul si ip-urile dedicate ca ar trebui sa mai adaugam si taxa de inregistrare a domeniilor in jur de 12-14.000 Ron.
Chiar daca sant inconveniente eu cred ca se merita totusi o retea de 150-200 de domenii in RO daca ai mai multe business-uri care produc. Daca ai doar unul nu se merita. E interesant cum de nici o firma de SEO nu s-a gandit la asa ceva. Pe afara am vazut ( in special pe adult ) siteuri care au retele foarte vaste de domenii ce sustin doar siteul principal.

Răspunde cu citat