17th April 2011, 22:34
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Robi09
Da, sunt de acord cu tine. Dupa ce ai spus ca link-ul trebuie sa ramana pe pagina pe termen cat mai lung mi-a venit gandu ca inscrierea in directoare este din nou la putere. Gresesc? Eu consider ca este o sursa buna de backlink-uri.
Intradevar inscrierea in directoare era o metoda foarte buna pentru cresterea PR-ului si pozitionarea in motoarele de cautare dupa un anumit cuvant cheie, dar de ceva timp bun aceasta metoda nu mai prea da rezultate deloc. De ce? asta nu stiu,doar am observat si auzit. Dar ramane insa o metoda de a obtine backlinkuri, insa nu de prea buna calitate.
Daca facem o inscriere in directoare trebuie sa o facem cum trebuie. Adica eliminand directoarele "not seo friendly", folosind cuvinte cheie potrivite si o descriere cat mai potrivita care sa contina si cuvintele cheie insa fara sa exageram.
Parerea mea e ca directoarele ajuta intr-un fel DOAR la pozitionarea in rezultate dupa un anumit cuvant cheie (insa nu asa demult precum credem, dar totusi ajuta), de PR nu se pune vorba. Pe cand obtinerea linkurilor de calitate pe alte pagini relevante, nu numa ca ajuta doar la pozitionarea in rezultate dupa cuvantul cheie folosit, ci la intreg site-ul, indexare si pozitionare dupa mai multe cuvinte cheie si intr-un final cresterea PR-ului.
Deci ca sa nu ne trezim cu o penalizare foarte usor si repede acordata de google, trebuie sa tinem cont de aceste lucruri:
Relevanta+Afisare linkuri+Vechime linkuri indiferent de metoda folosita pt obtinerea lor.