Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Tradermark-uri branduri pentru domenii

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    44

Implicit Tradermark-uri branduri pentru domenii

Am un domeniu folosit la un site pentru afiliere ce contine cuvantul nike. Azi dimineata am primit un e-mail din partea celor de la Nike in care mi-au spus frumos ca nu am voie sa utilizez domeniul. Am sters fisierele, le-am explicat pentru ce l-am folosit si le-am spus ca sunt de acord sa nu mai folosesc domeniul.

Am deschis topicul asta pentru stiu ca mai sunt persoane pe seopedia care au astfel de domenii si este doar o chestiune de timp pana vpr ajunge si la ei.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

RedHat, am mutat topicul si cu permisiunea ta as vrea ca titlul sa fie generalizat ptr ca, asa cum spui si tu, n-o sa fie vorba doar de Nike. Ce zici?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    44

Implicit

Nici o problema.
    O mica completare, dupa ce primiti avertizarea pe email nu aveti voie sa vindeti domeniile.

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Ai primit cumva de la elmec romania sau de la international?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Prietene, eu pe la inceputul anilor 2000, era noastra, am luat o serie de domenii cu cuvantul 'google', unul fiind chiar google.ceva. Atunci cand m-au somat, pe langa somatie mi-au trimis si o tona de documentatii care m-a lamurit imediat cum sta treaba.

In primul rand, NU e voie sa inregistrezi trademarkuri sau variatii fara acordul lor. In al doilea rand, pe ei nu-i costa nimic sa iti ia domeniu, deoarece registry/registrarii le dau castig de cauza conform regulamentului. Iar in al treilea rand, brandurile mari isi permit sa te si dea in judecata, pentru ca au cu ce.

Daca totusi iti faci curaj sa inregistrezi un astfel de domeniu atunci trebuie sa ai grija sa nu afle compania respectiva de el, sa nu ai nimic pe index (vezi emagu.ro, asa cum am scris eu adresa) si sa nu existe referinte care sa creeze confuzie cu brandul lor.

Regulile astea au fost si vor ramane cat o sa traim noi, insa mai mult ca sigur, oamenii nu vor tine cont de ele, asa ca o sa tot avem discutii d-astea pe aici. Garantez
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    44

Implicit

@attempt, de la international, direct de la ei.

@haos, nu inteleg de ce te agiti. Am inregistrat domeniul, l-am folosit o perioada, am fost avertizat si mi-am dat seama ca au dreptate, mi-am inchis taraba si mi-a fost invatatura de minte.Tot astazi mi-am inchis si alte doua site-uri construite pe domenii similare.

Motivul pentru care am deschis topicul nu a fost sa mi se zica ca au dreptate sau ca pot fi dat in judecata, deoarece stiu deja chestia asta, l-am deschis pentru ca stiu sigur ca sunt cateva persoane de aici care au domenii similare cu al meu si eram concurenti pe o anumita expresie.

LE: tocmai am observat o chestie dubioasa. E-mailul este trimis de pe o adresa de email al unui domeniu inregistrat in 2011-06-08, mm-nike.com.
    Ultima modificare făcută de RedHat; 22nd March 2012 la 13:51.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

@redhat - Krumel a zis ca acesta este un topic general. Mesajul nu era pentru tine, era pentru cine parcurge acest topic. Daca cineva parcurge acest topic si afla povestea ta, povestea mea, ar trebui sa invete din experientele noastre, ca sa nu mai treaca prin aceleasi situatii..
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    @redhat - Krumel a zis ca acesta este un topic general. Mesajul nu era pentru tine, era pentru cine parcurge acest topic. Daca cineva parcurge acest topic si afla povestea ta, povestea mea, ar trebui sa invete din experientele noastre, ca sa nu mai treaca prin aceleasi situatii..
    Am inteles. Initial mi s-a parut a fi o urecheala
    Am dubii in legatura cu cei e-mailul primit asa ca tocmai am trimis un email printr-un formular de contact de pe site-ul oficial in care i-am intrebat daca cei care mi-au trimis emailul respectiv ii reprezinta si in ce conditii am voie sa utilizez un domeniu ce contine cuvantul nike (nu visez cai verzi pe pereti, doar am profitat de ocazie). Va tin la curent.

Cat despre proiectele dezvoltate pe astfel de domenii, nu merita! Chiar daca avertizarea a venit din partea oficialilor nike sau a fost un scam eu voi renunta la aceste proiecte deoarece sunt constient ca oricand pot ramane fara domenii si mi se duc ore bune de munca pe apa sambetei.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Dar nu stiu daca au dreptate... Nu cred ca ai voie sa inregistrezi/folosesti un domeniu cu trademark (ex nike) daca vrei sa vinzi pantofi nike... Tu nu vinzi... recomanzi ... ai un blog... nu produci/nu vinzi ...

Pancu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    393
    Putere Rep
    29

Implicit

Mi se pare un pic fortata ipoteza ta.
    Una e sa ai un domeniu exct match (trademark.tld) si alta e sa ai telefoanesamsung.ro si sa vina samsung sa iti ia domeniu pentru ca ai cuvantul "samsung" in numele domeniului.
    Eu zic ca daca chestia asta era posibila nu existau siteuri ca fuckyoumicrosoft.com, fuckgoogle.net etc..

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tradermark-uri branduri pentru domenii
    De RedHat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd March 2012, 08:40
  2. 65 domenii de vanzare si 30 domenii gratis pentru amatori
    De Serban Cristian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 40
    Ultimul Post: 13th December 2011, 11:47
  3. 35 de domenii pentru 200$
    De alinalin0 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd August 2009, 02:58
  4. adsense pentru domenii
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd April 2009, 19:07
  5. Cele Mai Tari Branduri De La Noi
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 28th April 2006, 12:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •