22nd March 2012, 13:10
1 out of 1 members found this post helpful.
Prietene, eu pe la inceputul anilor 2000, era noastra, am luat o serie de domenii cu cuvantul 'google', unul fiind chiar google.ceva. Atunci cand m-au somat, pe langa somatie mi-au trimis si o tona de documentatii care m-a lamurit imediat cum sta treaba.
In primul rand, NU e voie sa inregistrezi trademarkuri sau variatii fara acordul lor. In al doilea rand, pe ei nu-i costa nimic sa iti ia domeniu, deoarece registry/registrarii le dau castig de cauza conform regulamentului. Iar in al treilea rand, brandurile mari isi permit sa te si dea in judecata, pentru ca au cu ce.
Daca totusi iti faci curaj sa inregistrezi un astfel de domeniu atunci trebuie sa ai grija sa nu afle compania respectiva de el, sa nu ai nimic pe index (vezi emagu.ro, asa cum am scris eu adresa) si sa nu existe referinte care sa creeze confuzie cu brandul lor.
Regulile astea au fost si vor ramane cat o sa traim noi, insa mai mult ca sigur, oamenii nu vor tine cont de ele, asa ca o sa tot avem discutii d-astea pe aici. Garantez