!!! SFAT !!!
Unii ma numesc paranoic ca sunt obsedat de detalii.
Una dintre obsesii este firma de hosting. Nu am fost si nu sunt adeptul firmelor ieftine ce vand hosting la 1 dolar pe luna cu atat mai mult daca au si servere dedicate spre inchiriere.
Si acum povestea.
In curand voi lansa o versiune beta a unui site pentru care am nevoie de un dedicat. Prima optiune a fost Hostway.ro. 1 saptamana am negociat cu ei scoaterea a 2 puncte din contractul cadru ce nu le doream semnate. Intr-un final n-au acceptat si am zis hai la alta firma. La GTS chiar sunt preturi prohibitive plus alte cateva ... probleme si pe acolo.
Asa ca am zis sa ma indrept neavand ce face catre o firma din pluton. cam cu 50% mai ieftina decat hostway.
Luat serverul, activat ... bla bla bla.
Ma uit la ip-urile alocate. Lucram in liniste cautand dupa istoricul ip-ului.
Deodata tensiune 42, ochii scosi din orbite, crize de isterie, injuraturi de toti sfintii si spume la gura. Ip-ul apartinuse inainte magnificului website manele de manele dot ro si inca unui site religios cel mai probabil al unui fanatic.
Pai acum mai am eu incredere sa lansez siteul?
Asa ca SFAT. Dac aveti siteuri la care munciti si aveti sprente de la ele. Pentru siteuri in care ati investit si veti investi si dupa lansare bani, timp sau nervi faceti un pustiu de bine si nu folositi firme de hosting ieftine. Folositi firme de TOP gen hostway si GTS ca preturi. Putine sanse sa patiti asa ceva. De acum in colo am jurat ca pentru servere dedicate voi folosi numai firme de TOP ce au ca business exclusiv oferirea de dedicate fara shared.
P.S: firma de host e serioasa si nu are nici o vina pentru cauza actuala ca sa nu se inteleaga ca o acuz intr-un fel. Din cauza asta nici nu i-am declarat numele.

Răspunde cu citat
Eu unul ma lipsesc 1000 de ani