Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Sfat cand achizitionati un server dedicat

Afișare hibrid

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit Sfat cand achizitionati un server dedicat

!!! SFAT !!!

Unii ma numesc paranoic ca sunt obsedat de detalii.
    Una dintre obsesii este firma de hosting. Nu am fost si nu sunt adeptul firmelor ieftine ce vand hosting la 1 dolar pe luna cu atat mai mult daca au si servere dedicate spre inchiriere.
    Si acum povestea.
    In curand voi lansa o versiune beta a unui site pentru care am nevoie de un dedicat. Prima optiune a fost Hostway.ro. 1 saptamana am negociat cu ei scoaterea a 2 puncte din contractul cadru ce nu le doream semnate. Intr-un final n-au acceptat si am zis hai la alta firma. La GTS chiar sunt preturi prohibitive plus alte cateva ... probleme si pe acolo.
    Asa ca am zis sa ma indrept neavand ce face catre o firma din pluton. cam cu 50% mai ieftina decat hostway.
    Luat serverul, activat ... bla bla bla.
    Ma uit la ip-urile alocate. Lucram in liniste cautand dupa istoricul ip-ului.
    Deodata tensiune 42, ochii scosi din orbite, crize de isterie, injuraturi de toti sfintii si spume la gura. Ip-ul apartinuse inainte magnificului website manele de manele dot ro si inca unui site religios cel mai probabil al unui fanatic.

Pai acum mai am eu incredere sa lansez siteul?

Asa ca SFAT. Dac aveti siteuri la care munciti si aveti sprente de la ele. Pentru siteuri in care ati investit si veti investi si dupa lansare bani, timp sau nervi faceti un pustiu de bine si nu folositi firme de hosting ieftine. Folositi firme de TOP gen hostway si GTS ca preturi. Putine sanse sa patiti asa ceva. De acum in colo am jurat ca pentru servere dedicate voi folosi numai firme de TOP ce au ca business exclusiv oferirea de dedicate fara shared.

P.S: firma de host e serioasa si nu are nici o vina pentru cauza actuala ca sa nu se inteleaga ca o acuz intr-un fel. Din cauza asta nici nu i-am declarat numele.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Nu vad legatura intre ce a fost inainte pe ip-ul ala si treaba mea.
    Caut cu jingle.ro.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Nu vad legatura intre ce a fost inainte pe ip-ul ala si treaba mea.
    Tu ai avea curaj ( si cati dintre cei ce se ocupa de SEO ) au curaj sa lanseze un proiect in care a investit bani si timp pe un ip ce a apartinut unui site ... ambiguu sa-i spunem? Eu unul ma lipsesc 1000 de ani
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 29th May 2013 la 20:50.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
    Tu ai avea curaj ( si cati dintre cei ce se ocupa de SEO ) au curaj sa lanseze un proiect in care a investit bani si timp pe un ip ce a apartinut unui site ... ambiguu sa-i spunem? Eu unul ma lipsesc 1000 de ani
    Nu am nevoie de curaj. Doar ca nu le subestimez inteligenta celor de la google. Si ei stiu cu ce se mananca hostingul si ip-urile, lucreaza si ei in domeniu . Au "senzori" mult mai inteligenti decat "istoricul" unui ip, care IP e alocat firmei de hosting, nicidecum webmasterului. Daca ar fi cum zici tu, n-ar mai folosi nimeni AWS, ca sigur pe oricare din ipurile din cloud a fost la un moment dat ceva "dubios".

Dar chiar si asa, crezi ca cei de la hostway ar fi bagat ip-ul siteului de manele in shredder?
    Caut cu jingle.ro.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Cu ce te afecteaza pe tine ce a fost pe IP-ul ala?
    Probleme pot fi in caz de spam si atunci poate fi sters ip-ul din black list
    Nu cred ca are rost sa fim paranoici
    PS: Faptul ca a fost site de manele nu cred ca e ceva rau pentru google (doar daca au fost probleme de copyright) iar cel religios macar esti sigur ca avea continut curat pentru google. Pori sa ceri sa iti aloce inca un ip clean din punctul tau de vedere si se rezolva problema
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Suna mai mult a evanghelism decat sfat. Fiecare firma de pe lumea asta are avantajele si dezavantajele ei. Sfatul tau e valabil doar pentru persoane aflate in situatia ta, identic, altfel, nu exista solutie universala pentru toata lumea.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Google tine cont de istoric, chiar si de istoricul unui IP. Asa ca puteti lua in considerare sfatul ca fiind bun.
    Asa cum "vecinii" de IP pot afecta, la fel si istoricul unui IP poate afecta intr-o anumita masura. Ca e un procent mai mare sau mai mic, mai important sau nu.. astea sint alte discutii.
    La fel se tine cont de cel care a inregistrat domeniul, cate conturi de Analytics sau Adsense ruleaza pe acel site, etc.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu am inteles ca sfatul este sa se cumpere numai servere de la companii mari, nu ca e un sfat despre istoricul IP-ului de la server. Faptul ca se cumpara un server de la o companie mare nu aduce absolut nicio garantie ca serverele respective au IP-uri clean. Recent am devirusat 3 siteuri hostate la cateva companii mari si am solicitat schimbarea IP-urilor. Pai ce, credeti ca acele IP-uri nu vor fi alocate altor servere?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

George este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    30th September 2010
    Locaţie
    București
    Vârstă
    45
    Posturi
    64
    Putere Rep
    29

Implicit

Daca tot vorbim de hosting, sper ca nu deviez prea mult de la subiect. Lucrez cu leaseweb de ceva timp, unde am un server dedicat si la fiecare sfarsit de an imi adauga cateva procente 2-3% la factura de hosting, devalorizarea banului, cresterea costurilor... etc. Vi s-a intamplat lucrul acesta ? Poate lumea zice ca 2-3% nu e mult, dar daca de exemplu platesti 150 de euro pe luna , dupa 3 ani, iti creste factura cu 15 euro lunar.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de George Vezi Post
    Daca tot vorbim de hosting, sper ca nu deviez prea mult de la subiect. Lucrez cu leaseweb de ceva timp, unde am un server dedicat si la fiecare sfarsit de an imi adauga cateva procente 2-3% la factura de hosting, devalorizarea banului, cresterea costurilor... etc. Vi s-a intamplat lucrul acesta ? Poate lumea zice ca 2-3% nu e mult, dar daca de exemplu platesti 150 de euro pe luna , dupa 3 ani, iti creste factura cu 15 euro lunar.
    Nu mi s-a intamplat dar n-am lucrat cu ei. Spune-le sa-ti faca upgrade in fiecare an pentru ca serverul se devalorizeaza in timp, apar tehnoligii mai noi, etc.
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Server dedicat Hostway
    De filip.camara în forumul Hosting
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th March 2013, 13:14
  2. Server dedicat livehosting
    De filip.camara în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th January 2013, 10:13
  3. Server dedicat, recomandari
    De LuKian în forumul Hosting
    Răspunsuri: 0