20th January 2011, 12:26
3 out of 3 members found this post helpful.
sidetopic
am o observatie referitoare la "protectiile hardware contra flood-urilor".
Cu nițică îndemânare, niște bani puși deoparte și cunoștințe unde trebuie, găsești botnet-uri de vânzare.
Ei, având un astfel de botnet (să zicem 1000 de zombie-uri), poți iniția o sesiune de browsing pe site-ul dorit.
Ce se va întâmpla ? e foarte posibil ca site-ul să ajungă offline în scurt timp, dar atenție, datorită unor cereri HTTP valide! Protecția hardware nu prea are ce face, altfel ti-ai bloca toti vizitatorii.
Este flood ? pai este, că sunt mulți deodată.
Poți să-l opresti ? Da, cu oprirea site-ului.
Te ajută dispozitivul hardware ? Nu prea.
Acuma sa nu credeti ca astfel de dispozitive nu-si au rostul. Poti folosi un astfel de device -de exemplu- sa preia toata inspectia de pachete si sa faca treaba firewall-ului software de pe server, impreuna cu limitari de trafic si inspectii XSS Totul e sa folosesti unealta pe care dai banii si sa-i poti masura activitatea.
Două sfaturi
1) daca beneficiati de protectie hardware, intrebati exact ce face, nu va lasati amagiti de cuvinte frumoase.
2) testati-va site-urile la stres folosind unelte precum loadimpact.com
.:|:.
21st January 2011, 17:55
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
RoManiac
Apeleaza la rohost sau mxhost.ro . Au servicii foarte bune de suport
merci de sfat, urmeaza mxhost. Am auzit numai pareri bune despre iei.
( si ca sa inchei subiectul am patit prea multe la actuala firma de hosting, in seara aia la 12 noaptea cand n-a mers serverul ftp vreo 15 min mi-am adus aminte... tot! )