Am citit cu interes parerile [off-topic :-)] de pe aici, mai ales cele ale lui Nic si Tudi, mi se par deosebit de pertinente.
In plus fata de argumentele lui Tudi, as vrea sa spunc a am de mult o banuiala ca google contorizeaza rezultatele cautarilor sale.
Mai precis, este sigur interesat pe care dintre rezultatele pe care le afiseaza face click userul si - mai ales - CAT TIMP sta pe-acolo :-).
Este, cred, common-sense ca astfel isi poate da seama care dintre paginile indexate de el au o RELEVANTA mai mare, iar rezultatul va fi ca unele pagini vor urca, iar altele vor scadea.
Acest algoritm - usor de implementat din punct de vedere tehnic - mi se pare a avea o greutate mai mare in stabilirea [USER-]RELEVANTEI unei pagini decat linkurile catre ea, chiar de pe 1000 de siteuri dinaceeasi nisa!
Dealtfel, acesta cred ca este si motivul pentru care site-ul meu a urcat foarte rapid in top 1-3 pentru foarte multe cuvinte cheie, nu am avut [si nu am nici acum] nu-stiu-ce BL-uri. In schimb, aveam un timp mediu de 10-15 minute!

Răspunde cu citat