Idee complet eronata (parerea mea). Botul google nu poate diferentia intre continut de calitate si continut prost. Google poate diferentia numai intre continut
relevant (prezenta cuvintelor cheie in text, relevanta asociata cu keywordul cautat etc..) si continut irelevant. Nici macar un om nu poate emite o judecata asupra unui continut -daca e de calitate sau nu- pentru ca parerile vor fi subiective, daramite un amarat de algoritm.
Totul se reduce la backlinkuri si continut relevant.
Dupa cum spuneam,si vad ca esti si tu de acord, totul se reduce la backlinkuri. Tu scrii continut de calitate ca sa aduci in mod natural backlinkuri. Eu stiu sa aduc backlinkuri si fara sa scriu continut de calitate. Care iese mai bine pana la urma?
Tu nu poti influenta anchor textul linkurilor care vin spre tine, eu pot. Care iese mai bine in final?
S-ar putea sa scrii un articol foarte bun, si totusi nimeni sa nu linkeze spre tine (nu ii poti influenta tu pe altii sa linkeze). Eu pot sa scriu ce prostii vreau, si tot sa imi fac rost de linkuri. Care iese mai bine?
Tu nu poti determina rata cu care aduci linkuri catre tine. Eu pot.
Tine cont ca pentru majoritatea siteurilor pe care le optimezi s-ar putea sa nu ai optiunea sa scrii continut de calitate pe pagina. Ce faci atunci?
Exemplele pot continua...
Exemplu clasic:
Cautarea credit cards: Toate rezultatele de pe prima pagina sunt practic o colectie de linkuri de afiliat cu o scurta descriere langa ele. Ala reprezinta continut de calitate? Nu, ala reprezinta continut relevant. Daca ar fi ca google sa rankeze dupa continut de calitate, atunci articolul
asta din wikipedia ar trebui sa fie pe primul loc, explica el lung si in detaliu cam tot ce vrei sa stii despre credit cards, istoria lor, cum functioneaza, etc...