Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Update la continut? Bine sau rau ?

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit Update la continut? Bine sau rau ?

In ultima perioada, cum timpul mi-a permis am inceput sa citesc din ce in ce mai mult pe acest forum. Cand vine vorba despre SEO , nu sunt eu cine stie ce expert, dar stiu totusi cu ce se mananca[desi cu cat citesc mai mult pe forum cu atat realizez cat de putin stiu].
    SI cum fiecare dintre noi vrea sa se perfectioneze vin si eu cu o intrebare. Este bine pt. Google ca un site sa-l updatezi, sa vii cu continut proaspat pe el ?

Sa zicem ca am un site despre rosii. AM terminat site-ul, il optimizez pt Google si vad ca am ajuns pe pozitia doi[in SERP] la cautarea "rosii" . Sta o luna asa. Acum cum este mai bine , sa vin cu informatii proaspete despre rosii, ultimele descoperiri,etc sau las site-ul asa si continui sa obtin linkuri catre el si poate mai fac o schimbare ici colo prin meta taguri ?
    De ce intreb acest lucru. Pentru ca eu unul mi-am laut cateva "tepe" . Am un site, acelasi continut cred ca de un an de zile, rar, daca am mai adaugat o sectiune la el, dar nimic important. A ramas constant locul 1-2-3 in SERP la un cuvant cheie destul de important.
    Acum un alt site. Sta si el bine in SERP, poate chiar prea bine. Dupa o luna , ma gandesc totusi hai sa mai aduc la el ceva continut nou, sa nu cumva sa zica Google ca am abandonat site-ul. Ce realizez, dupa ce mi l-a indexat din nou am sarit de pe primele pagini din SERP. Acelasi lucru am patit cu inca vre 2-3 site-uri, pe cand cele la care nu am mai modificat continutul s-au mentinut in SERP.
    Deci totusi cum conteaza acest continut "proaspat" in ochii lui Google? A fost pur si simplu ghinion ce am patit eu cu aceste site-uri , etc?

Multumesc pentru ajutor.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Tu te referi la modificarea continutului actual, sau la adaugarea de continut nou?

Din proprie experienta, un continut updatat constant aduce crawler-ul mai des la tine pe site (de la 6 zile la 3 zile a scazut la mine, odata ce am inceput sa pun continut). La fiecare crawl nou poate reindexa site-ul cu continutul nou si dupa cum stii, continutul e o bucata importanta in optimizare. Na, daca aveai un articol considerat relevant pentru keyword-ul din titlu, headings, anchors si alte elemente care ti-au urcat site-ul in SERPS si tu l-ai scos din relevanta postand textul nou?

Eventual fa continutul nou pe o pagina separata sau nu fa modificari foarte mari cand adaugi text.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

ma refer la faptul de a adauga continut. nu de a schimba continutul actual. prus si simplu am articolul X, pe langa el pe pagina 2 mai pun inca un articol. Pe mine m-a afectat acest lucru in 3 cazuri, pe cand alte 3 cazuri care le-am lasat asa au ramas bine mersi in pozitiile care erau.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    45
    Posturi
    337
    Putere Rep
    38

Implicit

Poate a scazut densitatea anumitor cuvinte-cheie de pe pagina, datorita continutului nou postat. Poti verifica acest lucru cu diverse tool-uri:
    http://www.seochat.com/seo-tools/keyword-density/
    http://www.seobench.com/keyword-density-analyzer/, etc.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    ma refer la faptul de a adauga continut. nu de a schimba continutul actual. prus si simplu am articolul X, pe langa el pe pagina 2 mai pun inca un articol. Pe mine m-a afectat acest lucru in 3 cazuri, pe cand alte 3 cazuri care le-am lasat asa au ramas bine mersi in pozitiile care erau.
    Adaugarea de continut pe o pagina deja existenta poate sa aduca deservicii in SERP daca s-a stricat echilibrul keywordurilor in pagina .Pagina a devenit irelevanta pentru un anume cuvant cheie .Un indiciu este micsorarea densitatii cuvantului , asa cum a afirmat si Cathubodua .Daca densitatea per pagina s-a micsorat prin adaugare de continut nou, putem presupune ca la sfarsitul paginii , sa zicem la concluzii, nu ai cuvantul cheie sau il ai foarte putin prezent , ori aici e un loc unde conteaza foarte mult sa ai keyword-ul . Cu alte cuvinte ,depinde si unde anume in pagina s-a facut dilutia .

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    50
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca mai depinde si de ce fac siteurile care sunt concurente cu acel site !

Fabius este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th December 2007
    Posturi
    417
    Putere Rep
    35

Implicit

Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru cu un site.
    Cum adaugam continut, cum cadea cateva pozitii bune. Daca il lasam asa, ramanea pe aceeasi pozitie fara sa fluctueze.
    As fi si eu interesat de mai multe pareri referitoare la asta.
    Pentru un blog wordpress de exemplu, este bine sa pui pe index o pagina statica, sau sa ai pe index articolele nou adaugate ?
    Ultima modificare făcută de Fabius; 12th September 2008 la 08:28.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Gata. Acum am inteles ce este posibil sa se fi intamplat. Deci totusi pe viitor sa am grija sa pastrez in continuare aceeasi densitate a cuvintelor cheie. Multumesc pentru ajutor.

CristiC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    2nd May 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit

Bun, dar ce se intampla cand am publicat un articol pe o pagina si apar si comentarii? Google imi vede pagina la inceput, cand e doar articolul. O indexeaza si pentru anumite cuvinte cheie apare in cautari pe pozitii bune.
    Urmatoarele dati cand imi citeste pagina deja gaseste alt continut, prin adaugarea unor comentarii. Nu este afectata pozitia paginii in SERP pentru aceste cuvinte cheie?

Cum se poate controla acest lucru?
    Ma gandesc poate prin separarea comentariilor de articol (puse pe alta pagina)?

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu se poate controla, chiar citeam zilele trecute de conceptul de "Diluare a keywordurilor pe pagina". Insa se pune mai putin accent acum pe keyword density decat pe celelalte elemente on-page.

Si oricum, ideea e ca daca un user pune comentarii pe un articol, sa il puna despre articol, deci sa mentina continutul nou relevant.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum e mai bine?
    De marcos29 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2009, 10:30
  2. Cum e mai bine?
    De Federals în forumul Domenii
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th May 2008, 21:39
  3. Cum e mai bine ?
    De OKT în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th August 2006, 09:13
  4. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th July 2006, 12:53
  5. E Bine?
    De Cata. în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th January 2006, 16:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •