In ultima perioada, cum timpul mi-a permis am inceput sa citesc din ce in ce mai mult pe acest forum. Cand vine vorba despre SEO , nu sunt eu cine stie ce expert, dar stiu totusi cu ce se mananca[desi cu cat citesc mai mult pe forum cu atat realizez cat de putin stiu].
SI cum fiecare dintre noi vrea sa se perfectioneze vin si eu cu o intrebare. Este bine pt. Google ca un site sa-l updatezi, sa vii cu continut proaspat pe el ?
Sa zicem ca am un site despre rosii. AM terminat site-ul, il optimizez pt Google si vad ca am ajuns pe pozitia doi[in SERP] la cautarea "rosii" . Sta o luna asa. Acum cum este mai bine , sa vin cu informatii proaspete despre rosii, ultimele descoperiri,etc sau las site-ul asa si continui sa obtin linkuri catre el si poate mai fac o schimbare ici colo prin meta taguri ?
De ce intreb acest lucru. Pentru ca eu unul mi-am laut cateva "tepe" . Am un site, acelasi continut cred ca de un an de zile, rar, daca am mai adaugat o sectiune la el, dar nimic important. A ramas constant locul 1-2-3 in SERP la un cuvant cheie destul de important.
Acum un alt site. Sta si el bine in SERP, poate chiar prea bine. Dupa o luna , ma gandesc totusi hai sa mai aduc la el ceva continut nou, sa nu cumva sa zica Google ca am abandonat site-ul. Ce realizez, dupa ce mi l-a indexat din nou am sarit de pe primele pagini din SERP. Acelasi lucru am patit cu inca vre 2-3 site-uri, pe cand cele la care nu am mai modificat continutul s-au mentinut in SERP.
Deci totusi cum conteaza acest continut "proaspat" in ochii lui Google? A fost pur si simplu ghinion ce am patit eu cu aceste site-uri , etc?
Multumesc pentru ajutor.

Răspunde cu citat