Si eu sunt sigur ca s-a schimbat ceva, mai ales dupa Jagger 3.

Uitati-va la comanda allinurl: si veti observa ca Google pastreaza acelasi mister ca si in jurul lui link: , adica nu arata decat "a sample". Chestia asta am observat-o dupa ce am vazut schimbarile din contul de Google sitemaps, dar la inceput nu i-am dat atentie.

Recent am facut un studiu despre Opodo - nr. 1 in Franta dupa "reserver hotel" - si am observat ca in backlinkuri sintagma "reserver hotel" nu e aproape deloc prezenta. Asta m-a facut sa caut alte motive pentru care Opodo ar fi nr. 1 pentru "reserver hotel" si am ajuns vrand-nevrand la concluzia lui Expertu', cum ca Google, cum-necum, masoara popularitatea unui URL si altfel decat prin simpla contorizare a linkurilor directe.

Ramane insa de sapat mai adanc, dar un lucru mi-e clar, Google intelege macar ca anumite redirectari sunt despre un anumit URL, si chiar daca linkurile obtinute astfel nu sunt la fel de puternice ca unele normale, probabil ca imbunatatesc consistent "scorul" unui anumit URL. In fond era de asteptat - si in Word, cand tastezi www.cutare.com, programul intelege automat ca e vorba de un hiperlink, deci dpdv tehnic e o banalitate.