multi o sa-ti recomande aceasi chestie:
foloseste subdomenii !
multi o sa-ti recomande aceasi chestie:
foloseste subdomenii !
poti sa folosesti cum vrei tu, dar situatia va sta asa:
daca folosesti domenii www.site.com/blog1, nu e nevoie sa le promovezi individual, e indeajuns sa promovezi domeniul cu keywordurile respective, iar domenii sunt considerate acelasi site.
daca folosesti subdomenii, Google le considera situri individuale si le va trata ca atare, deci trebuie promovate individual.
Acum, sfatul meu e, daca doresti sa faci niste sectiuni ale aceeasi nishe cu acele domenii, e ok sa folosesti domenii. Daca o sa abordezi nishe diferite si vrei ca acele bloguri/sectiuni sa rankeze individual, subdomenii.
Deci este evident, solutia propusa de voi este cea mai buna. Trebuie sa fac redirect de la adresa.com/director la director.adresa.com. Ceea ce va rog acum este sa ma ajutati sa inteleg cum se face asta.
Si inca 3 intrebari:
1. 301 redirect si mod rewrite sunt unul si acelasi lucru (pentru cultura mea generala)
2. dupa ce fac redirectarea 301, in conditiile in care paginile au inceput deja sa mi se indexeze pe google de forma adresa.com/director o sa imi afecteze indexarea?
3. daca intru cu ftp-ul nu gasesc .htaccess. Este posibil ca el sa nu existe si trebuie sa-l creez? Daca da, cum il creez? Este un banal fisier text?
Multumesc
Ultima modificare făcută de username; 16th May 2008 la 20:59.
Salut.
Ori mergi pe un singur blog (si-ti faci categoriile: Costel, Marian, Ilie) ori instalezi wordpress multiuser (wordpress-mu) si ti le instalezi cum vrei tu.
1. In dmoz daca vrei sa-ti inscrii site-ul, conteaza continutul celor trei sectiuni/mini-bloguri. Daca sectiunile /Costel, /Marian si /Ilie trateaza acelasi subiect, inscrie domeniul principal in dmoz. In caz contrar, inscrie in dmoz fiecare miniblog in parte.
2. In Google Webmaster Central ti-as recomanda sa-ti pui cele trei minibloguri in parte, nu doar domeniul principal.
3. Redirectare se poate face si din CPanel sau din .htaccess, cum ti-au spus oamenii de mai sus. Ai CPanel in contul de hosting?
Ultima modificare făcută de username; 20th May 2008 la 02:02.
Iata situatia mea: Pe www.domain.tld am un index.html. Mai am un director www.domain.tld/blog pe care vreau sa-l mut permanent pe blog.domain.tld. In directorul initial exista un index.php care contine urmatoarele linii:
<?php
define('WP_USE_THEMES', true);
require('./wp-blog-header.php');
?>
Am creat subdomeniul blog.domain.tld dar cand intru pe el ma redirectioneaza spre index.html din radacina (www.domain.tld/index.html). Eu vreau sa ma directioneze in index.php din directorul /blog. Unde gresesc?
Si inca ceva: am facut un index.html de test in directorul blog si in acest caz redirectionarea functioneaza. Recunosc ca nu mai inteleg nimic.
Ultima modificare făcută de mamulea; 20th May 2008 la 22:24.
eu din cpanel imi fac subdomeniile.. si stia sa ia frumos index.html din dir de pe domeniu.tld/subdomeniu.
am testat asa.. si e totul ok la mine.
cu codul:
am subdomeniul raluca. in public_html exista dir /raluca/ in care este un index.htmlCod:RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?intimisoara\.com$ RewriteRule ^raluca/(.*) http://raluca.intimisoara.com/$1 [R=301,L]
dupa codul descris mai sus face bine redirect.
nu stiu cum trebuie sa faci la tine subdomeniile ca sa iti rezolvi problema cu domeniu.tld/index.html
Ultima modificare făcută de Bogdan Citoiu; 21st May 2008 la 18:31. Motiv: am testat rapid
Strazi si obiective din orasul Timisoara localizate pe Harta Timisoara.
Tocmai asta e ideea, eu nu am un index.html in director ci doar un index.php. Dupa cum am spus mai sus, am facut un index.html de test in directorul /blog si in acest caz redirectonarea a functionat partial: imi vede subdomeniul cum trebuie (imi afiseaza pagina de test creata, index.html), dar in continuare apare si domain.tld/blog, deci redirectionarea oricum nu a fost facuta.
Are cineva vreo idee?
Ultima modificare făcută de mamulea; 21st May 2008 la 19:20.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)