si eu am citit ceva despre asta si se pare ca pozitiile din serps nu sunt afectate, doar pr-ul. mie la absolut toate site-urile - vreo 10 - pe care vindeam link-uri prin linkworth mi-a scazut pr-ul la 2, cele care aveau 4 au scazut la 3 acum vreo saptamina, doua, cele care aveau 3 ramasesera neschimbate. azi imi apare pr2 la toate insa traficul este acelasi, inclusiv pozitii in top 3 pt. cuvinte cu milioane si zeci de milioane de rezultate. stiind ca cei mai multi se orienteaza dupa pr cind cumpara lin-uri s-ar putea ca google sa impuna un fel de "filtru/penalizare", sa scada pr-ul voit, pt. a ne face imposibila vinzarea de link-uri. spre ex. eu sunt sigur ca in urmatoarea luna nu voi mai vinde nici-un link, poate doar celor care nu vor mai verifica cum sta site-ul meu la pr ori celor cunoscatori care se vor orienta dupa vechimea site-ului, autoritatea... pe de alta parte nu voi avea de suferit cu site-urile mele, trafic, pozitii in rank... am in continuare...

Răspunde cu citat

Pai YouTube nu este detinut de Google? Prin scaderea de PR pentru YouTube s-a aratat ca Google este impartial. Pana la urma PR este un indicator derivat care este mai mult sau mai putin corelat cu pozitia in SERP si caruia i s-a aplicat o corectie. Importanta ramane pozitia in SERP.