Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 31

Subiect: Reducerea PR la site-urile ce vand linkuri

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    37

Implicit

1. Nimeni de aici nu lucreaza la google. Deci ce facem stergem tot forumul? Toate sunt speculatii.
    2. Asa e, nimeni nu se uita la PR cand inscrie la directoare. Se uita la ce? Ca nu poti vorbi de trust la directoarele cu plata, poate doar la cateva de gen botw sau dmoz.
    3. Daca aia vand linkuri, si tu ai site-ul acolo -> ai cumparat linkuri -> not nice! Daca e un caz nu-i bai da daca linkul tau e pe 100 de site-uri ce vand linkuri nu prea da bine, nu crezi?
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

barosanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th February 2007
    Posturi
    728
    Putere Rep
    36

Implicit

eu zic ca deja o dam in diverse...cu stersul forumului si 100 de directoare platite, si cumparat linkuri...
    tu faci cum vrei si adaugi si platesti pentru linkuri in directoare in functie de PR...nu ma deranjeaza deloc...

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de toto Vezi Post
    Nu cred ca au dreptul sa iti puna bete in roate si sa iti distruga afacerea in halul asta...
    Cei de la Google pot face ce vor, la urma urmei este proprietatea lor. Noi tot ce putem face este sa jucam dupa regulile lor .

bogdan985 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    21st November 2006
    Posturi
    224
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Se pare ca Google ia masuri drastice impotriva site-urilor ce vand link-uri. Practic reduce PR foarte mult si in felul asta valoarea link-urilor devine 0.

Dintre site-urile afectate:
    Probloger ->PR4
    John Chow ->PR4 (si penalizat pentru nume)
    directory.v7n ->PR3
    aviva ->PR4 (si penalizata pentru nume)
    Mai multe directoare cu PR6+ reduse la PR3

Si mai aproape de casa:
    seopedia.org->PR3 (la fel si cele 2 directoare)
    Masurile nu au fost luate numai impotriva celor care vand linkuri (ma refer la linkuri text). Un exemplu in acest sens este Copyblogger care din cate spune el (si din cate stiu si eu) nu a vandut text links. Pana la urma nu stie exact ce se intampla: e vorba de masuri (penalizari)? E vorba de recalculari de PR? Deocamdata toate sunt presupuneri. In cazul ca vorbim de situri penalizate abia atunci se poate presupune ca valoarea linkurilor scade. In nici un caz nu va deveni 0. Nu vorbim aici de situri scoase in intregime din index sau de alte situri care suferi penalizari extreme. Vorbim de situri care au pierdut cateva puncte din PR.

Intr-adevar au fost scrise o groaza de articole pe tema asta. Aici sau aici puteti gasi pe langa 2 articole interesante si 2 liste cu o parte din siturile care au avut de suferit (big names).

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Daca aia vand linkuri, si tu ai site-ul acolo -> ai cumparat linkuri -> not nice! Daca e un caz nu-i bai da daca linkul tau e pe 100 de site-uri ce vand linkuri nu prea da bine, nu crezi?
    Nu poti fi penalizat pentru inbound links pentru ca nu ai controlul asupra lor. In cel mai rau caz linkurile catre paginile sitului tau nu vor fi luate in considerare. Intr-adevar exista o situatie cand intreg situl poate suferi penalizari atunci cand Google-ul isi da seama de o crestere nenaturala a numarului de backlinks.

Citat Postat în original de toto Vezi Post
    daca au facut-o doar pt ca se vand linkuri, cred ca este o greseala... Nu vad nimic rau in a vinde linkuri... Nu este decat inca o demonstratie de forta si oarecum de monopol... Ce vor sa demonstreze, ca web-ul depinde de ei??!
    Toto nici eu nu sunt de acord cu politica Google in ceea ce priveste penalizarea siturilor care vand linkuri, pentru ca acele linkuri sunt pe situl meu, iar eu am tot dreptul sa vand reclama pe situl ce imi apartine. Cred ca cel mai corect ar fi sa nu ia in considerare aceste linkuri. Din pacate e imposibil ca Google-ul sa-si dea seama exact care link e platit si care e natural pe un site. E mult mai usor sa analizeze un site in ansamblu (vinde linkuri sau nu) si sa-l penalizeze cu totul. Pana la urma e jucaria lor si fac ce vor cu ea .

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Pana la urma, google tot o sa trebuiasca sa listeze 10 siteuri pe prima pagina pentru un anumit search, asa ca sa fim optimisti.
    Ai perfecta dreptate. If there is a way to reach the first page then we will find it

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    45

aici chestia cu vandut sau cumparat linkuri cred ca este cu doua taisuri. parca nu ar fi corect sa vezi un site care nu e cine stie ce dar sa fie pe primele pozitii numai pentru ca a cumparat linkuri, insa hai sa fim realisti e foarte greu la ora asta (tarzie ) chiar daca iti faci un site bun pe .com, sa astepti sa creasca natural! iar barosanu, cred ca big are dreptate discutiile astea la noi au venit cam tarziu, adica chiar daca uniii noi stiam despre asta de pe dp, chiar si krumel a confirmat chestia asta, discutiile sunt de vreo cateva saptamani! si chestia cu penalizatul este reala deaorece recent si widgetbucks au fost penalizati deoarece aveau ceva de genu in termen si conditii: '' Back-links placed by Mpire in the HTML code must not be removed. '' deci cred ca intelegi cam de unde ar fi problema cu penalizarile! asta o spun din punct de vedere al webmasterului, dar insa daca ar fi sa ne punem in locul end-userul cred ca din chestia asta cu penalizarile, consumatorul va avea numai de castigat deoarece, speram ca rezultatele sa fie cat mai relevante!

Courage este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    39
    Putere Rep
    36

Implicit

Acum sincer.. voua vi s-a parut ca G a fost vreodata PROST ?

Nu, el e mare si se lupta cu N-spe mii de "jmecheri". Din cand in cand da cu parul si ii omoara pe cei mai "jmecheri", dar exista si victime colaterale.

Daca ai stii cat de cat SEO, nu cumperi link-uri, nu faci spam etc, pt ca G a dovedit de nenumarate ori ca te prinde destul de repede si toata munca si banii au fost in zadar. Nu prea exista miracole in SEO, care sa tina locul calitatii si muncii.

De un an jocul cu Google nu mai este predictiv. Nu mai sunt update-uri majore, cu nume sonore, nu mai este PR update la 3 luni etc.

"Lupta e deschisa", iar unii au abuzat. Ex: Forbes ofera site-urilor mari (si fraiere sa accepte) contentul lor, in schimbul unor link-uri inserate de ei in articole, ca reclama ! (da, am primit o astfel de SUPER oferta pt softpedia si duduia habar nu avea de ce este "duplicate content").

Fenomenul tembel al blogurilor duse la extrem a facut ca vanzarea de link-uri sa explodeze. Parerea mea este ca micarea lui Google din acest moment va afecta in special ciuma blogurilor, dar va arata din nou ca NU te joci cu Google.

Asta ar trebui sa dea de gandit site-urilor acum mari, ca daca nu pun osul la treaba si se culca pe laurii victoriei... vor avea surprize.

Pe online totul este incredibil de dinamic. Degeaba esti Forbes, Vogue, People etc pt ca poti fi foarte usor afectat, iar notorietatea ta pe offline, nu se traduce neaparat in aceeasi notorietate pe online.

Oricum, joaca abia incepe si va tine cel putin pana la anu'...
    Ultima modificare făcută de Courage; 25th October 2007 la 15:15.

preacher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    18th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    79
    Putere Rep
    37

Implicit

Hai sa-mi bag si eu coada:

Voi nu ar trebui sa ganditi daca au fost penalizati, ci cum. Eu nu mai ma uit de ceva vreme buna la "the green pixie dust", ci la backlinks si la rank-uri. Hai sa luam cateva site-uri carora le-a scazut PR-ul si sa vedem ce trafic au pe Alexa:

Seopedia.org
    Copyblogger
    Problogger

Parerea mea este ca nu au fost afectate - Copyblogger (ca si Problogger) are mult trafic din site-urile de social bookmarking deci este normal sa arate asa graficul si Seopedia este relativ calm cu o mica crestere in momentul de fata. Pot sa pun pariu ca 99% din site-urile "penalizate" nu au patit nimic cu traficul.

Eu zic ca Goog vrea sa scoata din folosinta PR-ul public; de cand l-au bagat in toolbar toti webmasterii au incercat sa il mareasca, si cel mai important sa il mareasca prin link-uri (uneori cumparate, alteori spam) de pe site-uri cu PR mare.

Sa va faceti griji cand o sa va cada site-ul pe pagina 10, nu cand scade PR-ul cu 2-3 puncte!

Bafta!
    Blogul meu despre optimizare | Director web pentru webmasteri - daca ai un director web care transmite PageRank inscrie-l!

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Ai dreptate preacher, PR-ul e doar o moneda de schimb sau vanzare, dar...inca nu a ajuns si update-ul (oricare din ele). Abia atunci o sa vedem daca modificarile actuale de PR vor avea efect si pe partea de Serps.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

preacher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    18th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    79
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Ai dreptate preacher, PR-ul e doar o moneda de schimb sau vanzare, dar...inca nu a ajuns si update-ul (oricare din ele). Abia atunci o sa vedem daca modificarile actuale de PR vor avea efect si pe partea de Serps.
    Cred ca s-ar fi intamplat deja. SERP-urile se misca independent de PR-ul de toolbar, deci eu cred ca daca era sa fie site-urile alea cadeau de mai de mult.

M-am cam saturat de Google sa ne spuna ca suntem imorali doar pentru ca vindem/cumparam link-uri, iar daca ei chiar penalizeaza site-urile care fac asta (a penaliza prin pierderea de trafic, nu de PR) isi vor taia singuri craca de sub picioare.

Nu stiu ce cred ei, dar inainte sa trec la PPC voi exploata fiecare gaura mica din algoritmul lor...

Bafta!
    Blogul meu despre optimizare | Director web pentru webmasteri - daca ai un director web care transmite PageRank inscrie-l!

add
    add este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th November 2005
    Posturi
    265
    Putere Rep
    37

Implicit

si mie mi se pare aiurea PR-ul public. indeamna la magarii

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vand linkuri site pr4 sau pr5
    De mariuslmm în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 14th November 2009, 23:08
  2. Vand linkuri site PR 4
    De charlieking în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 18th September 2008, 23:05
  3. SUPER OFERTA!!! - Vand linkuri pe site PR4 - site regional
    De style în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0