Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Scăderi drastice trafic site. Încotro?

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    949
    Putere Rep
    35

3 out of 3 members found this post helpful.

Lightbulb Scăderi drastice trafic site. Încotro?

Totul a inceput pe la finalul lui septembrie. Google a ras majoritatea site-urilor de afiliere prin Helpful Content Update. Efectul s-a simtit chiar si pe piata de la noi, site-urile de review-uri de tip "cel mai bun/cea mai buna" au pierdut masiv pozitii in SERPs. De fapt, majoritatea site-urilor de continut create cu scop comercial s-au ars. Pe Twitter sunt discutii kilometrice in comunitatea SEO.

Acum, la inceputul lunii, Google se pare ca iar a bagat webmasterii în ceață. E fix in plin sezon de cumparaturi. Lumea e destul de nemultumita.

In ultimele zile, nu stiu daca a fost efectul prelungit al mini vacantei de 1 decembrie, dar traficul a luat-o in jos si la propriile site-uri. Efectul update-urilor nu mai e doar pt SUA/UK etc, se simte si pe piata locala. E plin de balarii in SERPs.

Sunt curios cum va descurcati voi, ma refer la cei care intretin site-uri cu trafic, nu pentru hobby.

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    36

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit

Se vorbeste si aici https://www.webmasterworld.com/google/5098123-2-30.htm

Din ce am vazut, scaderea traficului tine si de faptul ca google afiseaza acum mai multe reclame in rezultate, practic ai sanse sa apari pe pozitia 4, chiar daca esti primul, ai in fata 3 reclame.

Apoi orice lucru cauti au acum imagini, video-uri din youtube, caseta cu q and a, produse de tip shopping.

Cred ca solutia ar fi sa scriem articole cat mai aproape de ce ar raspunde chat gpt la o intrebare. Fara articole cu tenta subiectiva sau alte balarii. Cand intru de obicei pe o cautare pe vreun site romanesc, pana gasesc raspunsul la ce caut ma las pagubas.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    289
    Putere Rep
    37

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Exact ce prezentam aici acum câteva zile - https://forum.seopedia.ro/discutii-g...cover-bug.html

Pe .ro cam ~ 20% trafic în scădere pentru câteva site-uri mai mari (stiri / e-commerce) / (dar așa am avut și anul trecut)

Efectul major l-am "simțit" pe US. A scăzut undeva la ~ 50% față de octombrie și noiembrie anul trecut la un site de Tv / Știri care avea în mod obișnuit peste 500 K unici / zi. Partea interesantă în aceste două luni este că s-au dublat numărul paginilor indexate... sper că din ianuarie sa-și revină.
    Local SEO România & Germania & Austria & UK -> webmaster . linux @ gmail . com

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.582
    Putere Rep
    52

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Confirm ce zile colegul de mai sus, fata de anii trecuti, cautarile de tipul "cel mai bun" au fost acaparate de ad-urile de tip "shopping". Poti analiza pozitia medie si vei vedea ca desi aceasta s-a pastrat (+impresiile), nr de click-uri au scazut.

Solutia mea e sa am mai multe site-uri (pe domenii diferite, cu strategii seo diferite) si scaderea sa fie compensata de cresterea altora (pana acum a functionat).
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    441
    Putere Rep
    24

Implicit

Credeti ca in cativa ani va pica seo? vom ajunge o prima pagina majoritara cu ads?

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    171
    Putere Rep
    26

Implicit

Chiar voiam să încep eu o astfel de discuție.

Practic, în primele 2 săptămâni din octombrie 2023, Google mi-a scos din index mai multe articole.

Exemplu cu un articol mai jos.

Articolele erau în primele poziții de ani de zile, erau originale, nici măcar un cuvânt copiat sau tradus.

Toate pe nișa ”cel mai bun”/”cea mai bună” sau ”cum să faci”.

Deși am actualizat articolele și le-am publicat din nou, Google nu le mai bagă în SERP.

Dacă le caut URL-ul îmi apar în SERP.

Dacă caut un fragment din text cu ghilimele nu apare nimic sau, dacă acel fragment de text apare în vreo categorie îmi apare în SERP categoria/eticheta, dar nu articolul.

În SC apare că articolul este indexat, accesat cu regularitate de crawler, totul ok și la acțiuni manuale.

Chiar nu am idee ce să mai fac.

În felul ăsta am site-uri care au pierdut și peste 50% din trafic.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Ce sa zic? La mine e ok, am doar crestere, dar asta dupa ce in 2023 a fost de fapt mai rau ca in 2022 pentru ca .. CPC. la mine problema e sa recuperez pozitiile pierdute in urma unui OFF line din 2021, unele site-uri si-au revvenit, altele nu prea... oricum sunt mai jos cu o pozitie in majoritatea cazurilor. Asta e.. cred ca solutia este sa mai crestem CTR-ul

Untitled.jpg
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

BlackSEO este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    12
    Data înscrierii
    18th September 2018
    Posturi
    227
    Putere Rep
    12

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Chiar voiam să încep eu o astfel de discuție.

Practic, în primele 2 săptămâni din octombrie 2023, Google mi-a scos din index mai multe articole.

Exemplu cu un articol mai jos.

Articolele erau în primele poziții de ani de zile, erau originale, nici măcar un cuvânt copiat sau tradus.

Toate pe nișa ”cel mai bun”/”cea mai bună” sau ”cum să faci”.

Deși am actualizat articolele și le-am publicat din nou, Google nu le mai bagă în SERP.

Dacă le caut URL-ul îmi apar în SERP.

Dacă caut un fragment din text cu ghilimele nu apare nimic sau, dacă acel fragment de text apare în vreo categorie îmi apare în SERP categoria/eticheta, dar nu articolul.

În SC apare că articolul este indexat, accesat cu regularitate de crawler, totul ok și la acțiuni manuale.

Chiar nu am idee ce să mai fac.

În felul ăsta am site-uri care au pierdut și peste 50% din trafic.

ai pe site exclusiv numai articole cu link de afiliere in fiecare?
    .

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    171
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de BlackSEO Vezi Post
    ai pe site exclusiv numai articole cu link de afiliere in fiecare?
    Nu. În plus, pe articolul dat ca exemplu nu era nici măcar un link de afiliat.

E un top de aplicații și pentru fiecare aplicație link spre Google Play sau App Store.

În schimb, am articole cu link afiliat care nu au fost afectate.

Am mai avut în trecut scăderi de trafic când Google actualiza algoritmul, pierdeam câteva poziții, eventual treceam în pagina 2 pe anumite cuvinte cheie, dar niciodată nu îmi dispăreau articolele din SERP.

Mai jos e un alt exemplu de articol scos din SERP fără link de afiliat în conținut.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.817
    Putere Rep
    36

Implicit

La mine de ieri a inceput drop-ul in vizite la un site care se bazeaza doar pe trafic din google.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Incotro ne indreptam?
    De emm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th August 2012, 11:35
  2. Scaderi masive de trafic in Octombrie ?
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 14th December 2010, 09:40
  3. Forumul SeoPedia, incotro?
    De Razvan Pop în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 24th February 2008, 19:42
  4. Rtc - Incotro?
    De Razvan Pop în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd April 2006, 14:21

Etichete pentru acest subiect