6th December 2023, 12:13
3 out of 3 members found this post helpful.
Scăderi drastice trafic site. Încotro?
Totul a inceput pe la finalul lui septembrie. Google a ras majoritatea site-urilor de afiliere prin Helpful Content Update. Efectul s-a simtit chiar si pe piata de la noi, site-urile de review-uri de tip "cel mai bun/cea mai buna" au pierdut masiv pozitii in SERPs. De fapt, majoritatea site-urilor de continut create cu scop comercial s-au ars. Pe Twitter sunt discutii kilometrice in comunitatea SEO.
Acum, la inceputul lunii, Google se pare ca iar a bagat webmasterii în ceață. E fix in plin sezon de cumparaturi. Lumea e destul de nemultumita.
In ultimele zile, nu stiu daca a fost efectul prelungit al mini vacantei de 1 decembrie, dar traficul a luat-o in jos si la propriile site-uri. Efectul update-urilor nu mai e doar pt SUA/UK etc, se simte si pe piata locala. E plin de balarii in SERPs.
Sunt curios cum va descurcati voi, ma refer la cei care intretin site-uri cu trafic, nu pentru hobby.
6th December 2023, 13:27
6 out of 6 members found this post helpful.
Se vorbeste si aici https://www.webmasterworld.com/google/5098123-2-30.htm
Din ce am vazut, scaderea traficului tine si de faptul ca google afiseaza acum mai multe reclame in rezultate, practic ai sanse sa apari pe pozitia 4, chiar daca esti primul, ai in fata 3 reclame.
Apoi orice lucru cauti au acum imagini, video-uri din youtube, caseta cu q and a, produse de tip shopping.
Cred ca solutia ar fi sa scriem articole cat mai aproape de ce ar raspunde chat gpt la o intrebare. Fara articole cu tenta subiectiva sau alte balarii. Cand intru de obicei pe o cautare pe vreun site romanesc, pana gasesc raspunsul la ce caut ma las pagubas.
6th December 2023, 14:14
1 out of 1 members found this post helpful.
Exact ce prezentam aici acum câteva zile - https://forum.seopedia.ro/discutii-g...cover-bug.html
Pe .ro cam ~ 20% trafic în scădere pentru câteva site-uri mai mari (stiri / e-commerce) / (dar așa am avut și anul trecut)
Efectul major l-am "simțit" pe US. A scăzut undeva la ~ 50% față de octombrie și noiembrie anul trecut la un site de Tv / Știri care avea în mod obișnuit peste 500 K unici / zi. Partea interesantă în aceste două luni este că s-au dublat numărul paginilor indexate... sper că din ianuarie sa-și revină.
Local SEO România & Germania & Austria & UK -> webmaster . linux @ gmail . com
6th December 2023, 14:19
2 out of 2 members found this post helpful.
Confirm ce zile colegul de mai sus, fata de anii trecuti, cautarile de tipul "cel mai bun" au fost acaparate de ad-urile de tip "shopping". Poti analiza pozitia medie si vei vedea ca desi aceasta s-a pastrat (+impresiile), nr de click-uri au scazut.
Solutia mea e sa am mai multe site-uri (pe domenii diferite, cu strategii seo diferite) si scaderea sa fie compensata de cresterea altora (pana acum a functionat).
Membru fondator al societății secrete
Afiliatti.