1 out of 1 members found this post helpful.
Dacă site-urile sunt WordPress, uite cum fac eu:
Instalez un plugin care se cheamă Simple Googlebot. Ce face acest plugin este să-ți spună, cu o marjă de eroare destul de mică, dacă URL-ul a fost vizitat de Google Bot. În majoritatea cazurilor, atunci când postul apare vizitat, se indexează într-un interval de la câteva minute la câteva ore.
Dacă pagina nu a fost vizitată de Google Bot, fac submit la sitemap, din nou, manual: https://www.google.com/webmasters/si...temap-ului.xml. Atunci când folosesc plugins pentru sitemaps, am grijă să dau ping atât paginii sitemap.xml sau sitemap_index.xml, în funcție de pluginul SEO, pagină care conține o lista de alte sitemaps, cât și sitemap-ului care conține postul în sine. De exemplu, în Yoast este ceva de genul https://www.exemplu.com/post-sitemap22.xml.
Dacă nici asta nu a funcționat, mă duc în GSC și cer indexarea. Uneori, ca să-l ajut, postez URL-urile pe Twitter, Facebook și Medium.
Dacă există probleme repetate cu indexarea, pentru site-urile care merită timpul meu, setez Google Indexing API. Este gratuit, face parte din Google Cloud API. Atunci când am folosit Indexing API, posturile mi-au fost indexate în maxim 24 de ore. Sunt tutoriale pe Youtube, câteva minute de lucru pentru implementare. https://www.youtube.com/results?sear...e+indexing+api.
Sunt și câteva pluginuri de WP dedicate Google Indexing API (caută în WP repository Indexing API), dar și câteva plugins de SEO, gen Seopress, care au built-in support pentru Indexing API. Trebuie să testezi care ți se potrivește. Pentru a folosi Indexing API dintr-un plugin, ai nevoie de un JSON Key pe care ți-l furnizează Google.
Sfatul meu, dacă vrei să folosești API-ul, notează-ți pașii 
Spor!
Despre consultanță și conținut site-uri turistice
aici | Proiect personal
Globi.ro.