Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
Daca pui cand nofollow cand dofollow .. e clar ca stii ce vrei si devii suspicios, daca pui natural, adica lasi dofollow fara sa pui atributul .. pare mai natural, parerea mea. Si DA,. pun link-uri atunci cand cred ca e ceva de calitate... ca sa mearga sa vada si cititorii si sa-l ajut gratuit pe cel ce a scirs. e ca Yes/No pe forum la noi, nu e pe bani!

Ca idee, daca ai mii de articole fara links catre tine si catre altii .. nu rankezi. de aia site-urile mai mici si mai noi merg o vreme mai bine, pare a fi natural si merg pe content , cine sa puna links catre un site nou? mai ales daca nu rankeaza pe kwd-uri ... ? Daca ai 10 ani si niciun link catre tine e naspa, daca ai links dar nu dai si tu la zltii, iar parca nu e natural! So ... dar schimbul e clar ca e pentru a te ajuta, poate fi considerat natural sau din contra - daca le tot schimbi ..e clar ca e pe bani!
Da, logica cam asta e si e buna. Totusi din punctul meu de vedere, desi Google tindem sa credem ca e aproape de perfect, nu e. E un calculator/robot care interpreteaza niste parametrii cat poate el de bine, dupa niste metrici bine stabiliti. Asa cum nu exista random in programare, decat teoretic, nici Google nu e perfect si o vedem in multe dintre rezultate pe diferite cautari.
P.S. Nu (mai) sustin ideea de schimb direct de linkuri.
Alte zone gray, black, da, facute cu cap. Gen PBN.

Citat Postat în original de Kai71 Vezi Post
Parca te si vad cum zburdai tu pe internet si la un moment dat, BANG iti pica fisa si fugi repede sa faci un blog si sa pui un link (no follow) lui Popescu ca ti-a placut tie ceva. La sfarsitul zilei te culci linistit ca ai facut un lucru bun.
Folosesc dofollow pentru surse de informare (bibliografie) sau pentru alte site-uri care au legatura cu subiectul. Nofollow pentru afiliere, de exemplu. Are si nofollow rolul lui intr-un site, altfel nu ar exista.
Fiecare face dupa cum considera, dupa experientele bune sau rele pe care le-a avut sau din ce a citit in stanga si in dreapta daca nu are experienta.
Repet si aici, nu cred ca Google duce atat de departe nivelul de interpretare a unor procente de outbound links, pe pagina sau pe site cum o ducem noi.
Sunt atatea site-uri care e evident ca vand linkuri si totusi nu sunt penalizate (vezi presa) pentru ca acolo exista o balanta, un mix de ingrediente (metrici). Nu faci o anumita alegere si este penalizat sau primul in Google.